terug
naar alle wijnen


Wit droog

Fris, rond,
ingetogen, mineraal

Grandes Viņos

"Corona De Aragon"
Macabeo/Chardonnay Blanco
2022


D.O. Carņena


€ 7,75 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken


Fris, droog, rond en ingetogen van karakter. Mooie, vrij intense wijn waarin frisheid en volheid elkaar goed in evenwicht houden. De Chardonnay geeft vulling en rondingen, de Macabeo pit en minerale frisheid. Past bij alles, geen niemandalletje en ook nog zeer bescheiden geprijsd.
Opvolger van Armantes.


Een jaar of tien geleden kon je maar beter om de witte wijnen uit deze streek heen laveren. Met de moderne wijnmaak technieken, betere scholing en enorme investeringen weet men in de wijngaard en wijnmakerij de mogelijke fouten te vermijden. Geen geoxideerde bittere wijnen meer, geen notige, bruinige en onzuivere nuances, maar frisheid, fruit en pit. "Technische wijnen" misschien, maar dan wel heel verdienstelijk en betaalbaar.

De Armantes wit had misschien iets meer pit, maar de Corona De Aragon heeft meer room en rondingen en iets meer fruit dankzij de Chardonnay die net wat extra rijkdom en fruit levert. Het frisse van de Macabeo (Viura) zit er ook in, lekker omhuld door het zachte karakter van de Chardonnay. Droog en fris, maar tegelijkertijd ook lekker rond en zacht.
Š GoedeWijn.info