terug
naar alle wijnen


Rood

Rond, vol, pietsje ruig,
sappig rijp fruit, kruiden

Grandes Viņos

"Corona De Aragon"
Garnacha Tinto
2022


D.O. Carņena


€ 7,75 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken

Lekker volle en ronde, maar ook van een beetje pit voorziene Garnacha. Mooie frisheid, goede intensiteit en een kenmerkende kruidigheid vanwege de hooggelegen wijngaarden. Niet elegant, tikje boers, eerlijk en recht voor z'n raap-stijl. Degelijk semi modern gemaakt: wel fruit, sap en souplesse, maar ook voldoende karakter, warm en rond van stijl.
Opvolger van Tres Ojos.Als alternatief voor de Tres Ojos wijnen van San Gregorio kwam ik uit bij de eveneens grote producent Grandes Viņos, een eindje verderop op de Noord-Spaanse hoogvlakte in Cariņena.

Zachter en vooral voller en milder, iets minder diep en minder krachtig dan de Tres Ojos, maar wat betreft stijl duidelijk Garnacha en afkomstig uit een schrale en warme streek. Vooral vol en rond, maar toch goed intens en warm, niet gestoofd of zwaar, maar bescheiden extract dus ook veel souplesse. Voldoende frisheid en een aantrekkelijke, peperig- kruidige fruitigheid die zo kenmerkend is voor Garnacha afkomstig van grote hoogte gelegen wijngaarden.
Niet subtiel maar hartverwarmend en recht-door-zee.

Uitstekende wijn voor allledag, past bij alles.

 

Š GoedeWijn.info