terug
naar alle wijnen


Rosé

Droog, fris, rond,
kruidig-fruitig


Grandes Viños

"Corona De Aragon"
Garnacha Rosado
2022


D.O. Carñena


7,75 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken

Droge, frisse, ronde, maar ook pittige rosé. Vol, soepel, met een opwekkende frisheid, fraaie intensiteit, ingetogen rood fruit en iets kruidigs. Heeft karakter en lengte, is zuiver en past bij nagenoeg alles.
Uitstekende rosé. Opvolger van Armantes.


Degelijke, ronde en vrij krachtige rosé. Droog, mooi krachtig en redelijk intens, geen flatterig fruitsapje, maar een serieuze wijn.

Het karakter is wat ingetogen, er zit wat fruit in, met name iets kruidigs-rozijnigs en in de verte iets van aardbei, maar zo'n uitbundige snoepwinkel als in vele goedkope rosé's kom je hier niet tegen. Het is de stijl van de streek, wijn om bij vele gerechten gedronken te worden, wijn die zich voegt naar het gerecht of de hapjes, niet nerveus wordt van een teentje knoflook of streepje peper, laat maar komen, deze rosado redt zich er prima mee.

Garnacha is toch al niet zo heel uitbundig in deze hooggelegen streek, de smaak is daarentegen lekker vol en rijk en ook de intensiteit is heel behoorlijk. Frisheid is er precies genoeg, dankzij de in de avond snel afkoelende wijngaarden.

Degelijke droge rosé, duidelijk femilie van de degelijke rode (Garnacha) versie van deze producent.


 © GoedeWijn.info