terug
naar alle wijnen


Rood

Vol, warm, intens,
houtgerijpt, mineraal-fruitig

Aneto

Tinto Reserva

2018


D.O. Douro


20,90
per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken /bewaren tot 2027
 


Volle, vrij krachtige en warme wijn. Heeft iets Port-achtigs in de geur. Mooi fruit, iets kruidigs en mineralen en duidelijk, maar niet teveel hout. Rijpe tanninen, wat ronder en vriendelijker van stijl dan de voorganger Javali, toch aangenaam stevig en
karaktervol, enige diepgang en daarnaast ook dat fraaie mineralige en rokerige van het Douro terroir.En Voor meer informatie over Aneto-wijnen, zie: Aneto tinto 2020

Vergeleken met de "gewone" tinto is deze reserva krachtiger, voller en nog wat gesloten, dat wil zeggen de houtrijping is nog redelijk dominant. Het fruit komt al wel fraai naar voren, net als de minerale kruidigheid, maar over een paar jaar zal alles nog fraaier naast elkaar staan.

Duidelijk diepere, vollere en krachtiger wijn dan de Aneto tinto, maar verder heel erg familie daarvan. Zelfde warmte en zelfde kruidige stijl, eveneens modern en relatief soepel van stijl.

Ook mooi in deze Reserva is de typische Douro karakteristiek: kracht, warmte, en een minerale frisheid die zowel elegantie, lengte als levendigheid geeft. Mist de ruigheid en imponeerkracht van de ouderwetse Douro, maar heeft daarvoor in de plaats een vriendelijker en meer meegaande stijl, deze wijn geeft zich gemakkelijker, doet niet zo moeilijk en is toch mooi en genuanceerd.

12 maanden gerijpt op eikehout, gemaakt van
Touriga Franca, Touriga Nacional en  Tinta Roriz.

Zal in een goede kelder nog mooier en evenwichtiger worden.


GoedeWijn.info