terug
naar alle wijnen


Rood

Krachtig, intens,
complex fruitig, elegant

Ataide Semedo

Touriga Nacional - Baga Reserva

2015


D.O. Bairrada


€ 10,95
per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken /bewaren tot 2022
Ataide Semedo TN baga Reserva 2015

Krachtige, intense wijn met veel complex en rijp fruit, kruiden, mineralen en een vleug vanille van de rijping op hout. Elegant, genuanceerd met een mooie balans, energiek, fris, niet hard, fruit staat centraal. Verrassend mooie Bairrada modern-authentiek Portugees.


Voor meer informatie over wijnmaker Ataide Semedo en de wijnstreek Bairrada zie: Baga Young 2015

De Reserva is een krachtiger wijn dan de Baga, is gemaakt van zowel de Touriga Nacional als de Baga, heeft zes maanden op grote eikehouten vaten (demi muids - 500 l.) gerijpt en zit boordevol rijp en kruidig rood en zwart fruit. De Baga geeft de wijn elegantie en aardsheid, de Touriga Nacional de zwarte kleur en het onstuimige, rijpe fruit en wat kruidigs, sommigen noemen het bergamot, ik niet, maar je zou het er wel in kunnen herkennen. Ataide Semedo houdt van fruit en balans in zijn wijnen, ook drinkbaarheid en frisheid vindt hij belangrijk.
Dit is moderne Bairrada, gericht op fruit en niet op hout of intensiteit+extract. Alles is mooi met elkaar in balans, de lichte houttoets komt van de korte rijping op hout. Nog een beetje jong, maar een ware symfonie van complex fruit staat ons de komende jaren te wachten.
Wat mij betreft een van de betere Bairrada's en dat voor zo'n prijs. Hoe kan het? weinig marketing en Ataide is internationaal nog niet zo heel bekend.

Proef ook eens zijn mousserende wijnen Cuvée Bruto 2014 en Cuvée Rewserva 2013


© GoedeWijn.info