terug
naar alle wijnen


Rood

Krachtig, vol, rijk, intens,
warm, kruidig-fruitig

Ataide Semedo

Touriga Nacional
Gran Reserva

2015


D.O. Bairrada


€ 15,90
per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken /bewaren tot 2023
Ataide Semedo TN Gran Reserva 2015

Krachtige, volle, warme en intense wijn. Boordevol gestoofd en rijp fruit, kruiden, diepgang, vleug vanille.  Stevige en zeer rijke wijn, minder verfijnd dan de Baga-blend, meer Port-achtig van aroma, iets minder fris, voller en imposanter. Mooie balans, indrukwekkend, luxe, modern en stijlvol.


Voor meer informatie over wijnmaker Ataide Semedo en de wijnstreek Bairrada zie: Baga Young 2016

Deze Gran Reserva is donkerder, voller en iets rijker dan de Baga-Touriga Nacional. Duidelijk warmer, minder fris, minder verfijnd, maar imposanter. Indrukken van Port in de geur: een heerlijke, zwoele, kruidige fruitigheid met een vleugje bergamot, een pepertje en een tikje rozijn. Maar omdat ie uit het relatief milde/koele Bairrada komt zit er ook een aantrekkelijke frisheid in. Het is geen zware of alcoholische, gestoofde wijn, maar een wijn die volop rijpheid en kracht presenteert. Wat mij betreft de meest "internationale" Ataíde Semedo. Pakkend, indrukwekkend, stevig en intens van stijl, een feestelijke wijn waarin het leven wordt gevierd, het genieten van het moois centraal staat, een voorname feestwijn!

Gemaakt van 100%Touriga Nacional, vergist in open kuipen onder temperatuurcontrole (tussen 26 en 28 graden), twaalf maanden gerijpt op grote eikehouten vaten (demi muids - 500 l.).


Proef ook eens zijn prachtige mousserende wijnen Cuvée Bruto 2014 en Cuvée Reserva 2013

© GoedeWijn.info