terug
naar alle wijnen


Rood

Krachtig, vol, verfijnd,
complex, kruidig-fruitig

Ataide Semedo

Baga-
Touriga Nacional
Gran Reserva

2015


D.O. Bairrada


€ 16,30
per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken /bewaren tot 2025
Ataide Semedo Baga T.N. Gran Reserva 2015

Krachtige, volle, intense wijn met veel complex en rijp fruit, kruiden, mineralen en vanille van de rijping op hout. Naast kracht en volheid ook verfijning, frisheid, diepgang en veel nuances. Prachtige balans met zelfs elegantie. Hoge, luxe Bairrada in moderne stijl, toegankelijke, zeldzaam authentieke Bairrada.


Voor meer informatie over wijnmaker Ataide Semedo en de wijnstreek Bairrada zie: Baga Young 2016

Deze Gran Reserva is een donkerder en krachtiger wijn dan de Touriga Nacional - Baga Reserva. Donkerder, krachtiger en intenser van stijl, ook complexer en met meer diepgang. Alleen de beste druiven gingen in de Gran Reserva's. Persoonlijk vind ik de blend T.N. + Baga de mooiste van de twee Gran Reserva's, de Baga geeft frisheid, elegantie, een mysterieuze aardse kruidigheid die extra spanning, verfijning en nuances geeft aan de warme weelde van de Touriga Nacional-druif. Je proeft een prachtige wijn, afkomstig uit een zeer goede wijngaard, gemaakt in een groot jaar door een grote wijnmaker. Bescheiden, maar o zo getalenteerd en gepassioneerd. Het enige wat deze wijn geen grote wijn doet zijn is dat de druiven in de wijngaard nog relatief jong zijn: 13 jaar om precies te zijn. Je mist net de grote diepte en hechtheid van een wijn die gemaakt is van oude stokken (>50 jaar), dat zit er helaas niet in, maar daar is de prijs ook naar. Een wijn die het grote potentieel van Bairrada als wijngebied ten volle bewijst.
Gemaakt van 50%Touriga Nacional en 50% Baga, vergist in open kuipen onder temperatuurcontrole (tussen 26 en 28 graden), twaalf maanden gerijpt op grote eikehouten vaten (demi muids - 500 l.).


Proef ook eens zijn prachtige mousserende wijnen Cuvée Bruto 2014 en Cuvée Reserva 2013
© GoedeWijn.info