terug
naar alle wijnen


Rood

Vrij krachtig, intens,
complex, kruidig-fruitig

Ataide Semedo

Baga-
Touriga Nacional
 "Reserva Especial"

2016


D.O. Bairrada


12,50
per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken /bewaren tot 2023


Vrij krachtige, intense wijn met veel complex en kruidig fruit. Indrukken van specerijen, mineralen en iets vanille van de rijping op hout. Naast kracht en intensiteit bezit hij ook frisheid, diepgang en veel nuances. Prachtige balans met ook elegantie. Fraaie, luxe Bairrada in moderne stijl, toegankelijke, stijlvolle Bairrada.


Voor meer informatie over wijnmaker Ataide Semedo en de wijnstreek Bairrada zie: Baga Young 2017

Deze Reserva Especial is een donkerder en krachtiger wijn dan de Baga Young, maar mist net de diepte, verfijning en grootsheid van een Gran Reserva. 

Deze Reserva Especial is een bland van Baga en Touriga Nacional. De Baga geeft frisheid, elegantie, een mysterieuze aardse kruidigheid die extra spanning, verfijning en nuances geeft aan de warme weelde van de Touriga Nacional-druif. Je proeft dat deze fraaie wijn afkomstig is uit een zeer goede wijngaard, gemaakt in een goed jaar door een grote wijnmaker. De druiven in de wijngaard zijn nog relatief jong: 14 jaar om precies te zijn. Als je de wijn proeft zou je dat niet zeggen, maar een echt grote wijn is het ook niet, daar komt hij net wat diepgang en complexiteit voor tekort. De prijs is nog heel bescheiden.

Gemaakt van 50%Touriga Nacional en 50% Baga, vergist in open kuipen onder temperatuurcontrole (tussen 26 en 28 graden), twaalf maanden gerijpt op grote eikehouten vaten (demi muids - 500 l.).


GoedeWijn.info