terug
naar alle wijnen

Wit mousserend


Mousserend, strakdroog,
belegen, complex


Ataíde Semedo

Cuvée Reserva
2015


V.E.Q.P.R.D. Bairrada

€ 17,95  per fles (0,75 l.)
(per fles)
  drinken
Ataide Semedo Cuvée Reserva 2013

Strakdroog, pittig en belegen van stijl. Wel fruit en mineralen, maar ook biskwie en een vleugje noten. Lange rijping op gist. Verfijnd en complex, elegant van stijl, puur, klassiek van stijl. Bekroond als beste mousserende wijn uit Portugal, volwaardig alternatief voor luxere, klassieke mousserende wijnen. Edele bubbel.
 

Voor meer informatie over mijn houding ten opzichte van mousserende wijnen en die van Ataide Semedo verwijs ik naar: Cuvée Bruto 2015

Deze luxe Cuvée Reserva 2015 is de betere mousserende wijn van Ataide Semedo. Echt een voorname, verfijnde, belegen en klassieke mousserende wijn in de categorie fraaie, klassieke Champagne. Door de langdurige rijping op de gist in de fles (sûr lattes) heeft deze wijn een complexiteit ontwikkeld waarin kruidige en minerale nuances de hoofdrol spelen, indrukken als biskwie en een subtiele notigheid zijn kenmerkend voor deze stijl. Daarnaast heeft deze wijn een subtiele en lang aanhoudende mousse. Een feestelijke wijn in klassieke stijl voor bijzondere momenten.

Hopudt u meer van fris fruit, een jonger karakter dan is de Cuvée Bruto 2015 een betere keuze.


© GoedeWijn.info