terug
naar alle wijnen

Wit mousserend


Mousserend, droog,
jong, complex, lengte


Ataíde Semedo

Millesime Bruto
2019


V.E.Q.P.R.D. Bairrada

€ 22,15  per fles (0,75 l.)
(per fles)
  drinken
 Ataide Semedo Millesime 2017

Droog, pittig en complex van stijl. Jeugdig, energiek, fruitig en licht kruidig, veel nuances, grote lengte, prachige balans. Luxe versie Mousserend waar menig Champagne een voorbeeld aan kan nemen. Het mooiste wat Ataíde Semedo maakt op het gebied van bubbels.
 

Voor meer informatie over mijn houding ten opzichte van mousserende wijnen en die van Ataide Semedo verwijs ik naar: Cuvée Bruto 2017

De twee andere Mousserende wijnen van Ataíde Semedo mogen er zijn, volwaardige bubels, moeiteloos vergelijkbaar met bijvoorbeeld de veel kostbaardere merk-Champagnes. Zuiverheid en kracht, intensiteit en balans, dat hebben ze allemaal gemeen, maar de Bruto is de onstuimigste, joingste van stijl, en de minst verfijnde, de Reserve is duidelijk genuanceerder en edeler, de Millesime is de mooiste, verfijnd, krachtig, met mooi fruit, elegantie en een grote lengte.

Bairrada is in Portugal wel befaamd om z'n uitstekende mousserende wijnen, in het "buitenland" is deze streek sowieso niet erg bekend, laat staan dat daar mooie mousserende wijnen vandaan komen. De Spaanse Cava heeft het wat betreft bekendheid een stuk beter voor elkaar.

Voordeel is wel dat de prijzen van deze bubbel-Bairrada's hoofdzakelijk bepaald worden door de productiekosten en niet zoals in bijvoorbeeld Champagne door uitgekiende marketing.

Waarvoor je betaalt krijg je ruim in kwaliteit weer terug in Bairrada.


 


© GoedeWijn.info