terug
naar alle wijnen

Wit droog


Droog, fris,
uitbundig bloemig-fruitig


Ataíde Semedo

Viognier
2018


D.O. Bairrada

€ 11,25  per fles (0,75 l.)
(per doos van 6 flessen)
  drinken
Ataide Semedo Viognier 2018

Uitbundig bloemig-fruitige wijn, droog, fris en pittig, zuiver en genuanceerd. Zelfde strakke en intense stijl als zijn mousserende wijnen, met in de smaak die typische Viognier weelde, maar dan heel beschaafd. Geen houtrijping, puur op fruit en mineraliteit gemaakt.
Koele, energieke stijl.

Voor meer informatie over Ataíde Semedo zie: Baga Young 2017.

Vergeleken met de Branco Reserva 2017 is de Viognier uitbundiger van fruit en wat rijker (dikker) van smaak. De Reserva is iets complexer en heeft wat meer diepgang, is ook wat kruidiger en aardser van stijl. Overeenkomstig is de enorme frisheid en strakke stijl.

Veel Viogniers zijn óf wat onbestemd en kalig (hoge opbrengst tbv "betaalbaarheid") óf ze zijn rijk, uitbundig en weelderig en vaak op hout gerijpt. Indrukwekkende, soms wat vermoeiende wijnen die overlopen van perzik/abrikoos en vanille impressies. Ataíde Semedo maakt zijn Viognier strakker dan gebruikelijk, mineraler en pittiger, een beetje tegen het groenige aan (Loire Sauvignon-Blanc), precies en strak gemaakt als ware het een mousserende wijn, maar dan zonder de bubbels.

Bijzondere en eigenzinnige Viognier in een koele, opwekkende stijl.

"De andere kant van Viognier" zou je ook kunnen zeggen.
© GoedeWijn.info