terug
naar alle wijnen


Rood

Rijk, rond, zacht, breed,
imposant, complex

Comm. G.B. Burlotto

"Cannubi"
2015

D.O.C.G. Barolo


* sorry, no export *
* max. 1 fles per klant *

57,00
per fles

drinken / bewaren tot 2035


De volste en rijkste (en "gemakkelijkste") Barolo van Burlotto, mist de etherische rijkdom en complexe diepte van de Monvigliero, maar heeft meer rijkdom, volheid en breedte in zijn mars. Hedonistischer en wulpser dan de twee voorgaande grootheden.
Ronder en voller dan de 2014 en iets intenser en een tikje stugger dan de 2013.
Op deze wijnen is de torenhoge reputatie van Barolo gebaseerd
.


Cannubi is een van de meest gereputeerde Cru's van Barolo. Rijkdom en volheid staan centraal. Burlotto maakt een prachtig voorbeeld van deze stijl, heerlijk romig, zacht, rond, vol, indrukwekkend en ook heel erg toegankelijk. Wat de Monvigliero aan elegantie, verfijning en complexiteit biedt, levert zijn Cannubi in weelde en zachte volheid. Het zijn twee verschillende werelden, behalve dan dat ze allebei zo puur en authentiek mogelijk worden geproduceerd.
De druiven voor de Cannubi worden ontsteelt en de schillen en andere vaste delen weken twintig dagen in de jonge wijn. De rijping vindt gedurende ca. 2,5 jaar plaats in grote houten vaten van 3 tot 5 duizend liter. Niet in nieuwe en luxe, kleine eikehouten vaten (barriques), alles wat de druif en de wijngaard te bieden heeft zit samengebald in deze indrukwekkende grootheid. Kostbaar, zoals elke Barolo, maar voor een topwijn heel redelijk geprijsd.

Ik kan er veel woorden aan wijden, maar proeven is toch echt veel beter, niet alleen voor mijn handel, maar vooral voor de proever zelf.

Het jaar 2009 leverde relatief ronde en zachte wijnen, 2011 gaf krachtiger en intensere Barolo's en 2012 nog iets krachtiger wijnen. 2013 is tot nu toe de krachtigste, meest intense Cannubi van Burlotto die ik heb geproefd. 2014 was een wat lastiger jaar, de wijnen zijn iets minder rijp en krachtig dan die uit 2013, maar prachtig elegant, zacht en rond. Het gaat om nuances, de verschillen zijn niet zo groot.
2015 is vergelijkbaar met 2013, iets krachtiger en breder, maar toch zeer vergelijkbaar.


GoedeWijn.info