terug
naar alle wijnen


Wit droog

Fris, complex, mineraal,
iets vanille, fruitig, rijk

Comm. G.B. Burlotto

"Dives"
Sauvignon-Blanc
2021


D.O.C. Langhe


19,80
per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken   tot 2025

Als de vorige Sauvignon-Blanc, maar dan kort op hout gerijpt. Even fris, even zuiver en genuanceerd, maar wat luxer en met iets meer weelde. Minder expressief en energiek-fruitig, iets romiger, ronder, kruidiger ook. Pracht balans.


Voor meer informatie over de producent zie: Barbera.

Tot nu toe kende u alleen de rode wijnen van Burlotto. Piemonte is immers het gebied van hoofdzakelijk rood, u weet wel, Barolo c.s.  maar  Burlotto maakt ook witte wijnen. Van de Sauvignon-Blanc. Ik kocht een paar doosjes van de luxere versie, beschaafd op eikehout opgevoed.

Ook in deze witte wijn proef je onmiddelijk de meesterhand van de wijnmaker en de grote kwaliteit van de wijngaarden. Mooie intensiteit, prachtig droog en puur van stijl, heel duidelijk koel-klimaat Sauvignon-Blanc, mooi fris, lekker fruit, rijp en ook iets kruidigs, vleugje vanille, tikje rijkdom, maar toch ook heel mooi in toom gehouden door het frisse zuur. Alles staat mooi op z'n plaats, heerlijke wijn met allure, boordevol nuances.
Ook hier weer balans en expressie van terroir, geen aangezette nuances, heel precies gemaakt.

De iets luxere, houtgerijpte en daardoor wat rijkere versie van de Viridis, die is puurder, meer Sauvignon, speelser.

Ja, waarom zouden ze alleen in de Loire mooie Sauvignons kunnen maken, hier in Piemonte in ieder geval ook, en al helemaal bij Burlotto. De Dives is minder groen en minder pittig dan een Loire Sauvignon, een tikje Bourgondischer van stijl.GoedeWijn.info