terug
naar alle wijnen


Rood

Complex, diep, kracht,
elegant, fruit, aards

Comm. G.B. Burlotto

"Mores"
Nebbiolo/Barbera
2014


D.O.C. Langhe


€ 18,80
per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken / bewaren tot 2022
Burlotto Mores 2014

Duidelijk familie van de Barbera "Aves": dezelfde prachtige, intense stijl, maar iets ingetogener, complexer, fijnzinniger, mysterieuzer. Een kruising van de Nebbiolo Langhe en de Barbera "Aves". Krachtig, rijk, intens, verfijnd, diepgang, intrigerend en complex.

Voor meer informatie over de producent zie: "Aves".

Deze wijn is een blend van de Nebbiolo en de Barbera. De Nebbiolo is de "Barolo-druif", stugger, kruidiger en complexer dan de fruitiger Barbera. Mores is een selectie van de betere Barbera en Nebbiolo druiven afkomstig van oudere wijngaarden. Rijping vindt plaats op houten vaten (500 l.).

De Barbera geeft Mores het rijke en aardse, tikje zwoele fruit, de Nebbiolo geeft hem meer diepgang, kruidigheid en complexiteit, net als in een Barolo.
2013 was een jaar waarin de wijnen van Burlotto veel kracht en rijpheid meekregen door het warme naseizoen. Was de Mores 2011 nog elegant en verfijnd, de 2013 versie was veel krachtiger, intenser en rijker.
De 2014 is weer iets frisser en genuanceerder, fijnzinniger dan de 2013, maar het is net als andere jaren een stevige, krachtige wijn die al het moois van de Barbera druif combineert met de kracht en weelde van de Barolo-druif Nebbiolo.

Door de onmiskenbare Barbera-toets mag je de Mores geen Barolo noemen, maar toch kan ik het niet laten om deze wijn grofweg te typeren als een poor mans' Barolo.
Ik weet dat dit niet helemaal de lading dekt, maar toch is het wel een beetje zo.
Mocht u niet poor zijn dan noemen we de Mores gewoon een "Kleine Barolo", mag/kunt u er ook van genieten.GoedeWijn.info