terug
naar alle wijnen


Wit droog

Fris, complex,
fruitig en mineraal

Comm. G.B. Burlotto

"Viridis"
Sauvignon-Blanc
2021


D.O.C. Langhe


16,40
per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken   tot 2025

Ook in wit weet Burlotto prachtige wijnen te maken.
Deze is droog, krachtig, intens fris, uitbundig koel-fruitig, complex en kristalzuiver. Doet sterk aan een mooie Sancerre denken, puur, mineraal, kraakheldere stijl, met een ronde, rijpe omlijsting. Prachtige Sauvignon-Blanc.


Voor meer informatie over de producent zie: Barbera.

Tot nu toe kende u alleen de rode wijnen van Burlotto. Piemonte is immers het gebied van hoofdzakelijk rood, u weet wel, Barolo c.s.  maar  Burlotto maakt ook witte wijnen. Van de Sauvignon-Blanc. Ik kocht allebei, deze, de Viridis is de puurste, de niet op eikehout gerijpte versie.

Ook in de witte wijn proef je onmiddelijk de meesterhand van de wijnmaker en de grote kwaliteit van de wijngaarden. Mooie intensiteit, prachtig droog en puur van stijl, heel duidelijk koel-klimaat Sauvignon-Blanc, knisperend fris en ietwat groene indrukken, pietsje vlier, pietsje peer en appel, iets mineraals en kalkigs. Ook zelfs iets rond en ook een klein beetje romig. Lekker sappig, niet te vol, maar heel open en elegant met een mooie intensiteit. Ook hier weer balans en expressie van terroir, geen aangezette nuances, heel naturel en precies gemaakt.

Ja, waarom zouden ze alleen in de Loire mooie Sauvignons kunnen maken, hier in Piemonte in ieder geval ook, en al helemaal bij Burlotto.GoedeWijn.info