terug
naar alle wijnen


Rood

Krachtig, warm, intens,
rijp fruitig,

Dom. de Cabriac

Cabernet Sauvignon
2017


V.d.P. d'Oc. 


8,00 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken / bewaren
Typische Cabernet stevigheid en structuur, maar ook voldoende soepel. Karaktervol en intens, genuanceerd, erg mooi fruit, goede lengte. De Zuid-Franse warmte stemt deze van nature stugge Bordeaux-druif duidelijk milder met behoud van z'n aromatische complexiteit. Eerlijk, ongekunsteld.


Voor meer informatie over de producent zie: Carignan Vieilles Vignes.

Corbières is een warm gebied, streek-eigen druiven als Carignan, Grenache, Mourvèdre en Syrah houden wel van deze omstandigheden. "Importdruiven" als Merlot, Cabernet, Pinot Noir passen eigenlijk beter in iets minder warme streken, maar kunnen in Corbières ook opvallend fraaie wijnen leveren als alles een beetje meezit en de wijnmaker het vak goed in de vingers heeft. Jarenlange ervaring is onvervangbaar. De Cibeins hebben die ervaring en ook de passie om goede wijnen te maken. De ene keer is de Merlot de fraaiste, dan weer de Pinot Noir en dan weer de Cabernet Sauvignon.

In 2016 maar ook in 2017 heeft men een uiterst fraaie Cabernet weten te maken. In 2016 ging door het warme weer de rijping erg snel. De druiven werden rijper geoogst dan andere jaren. Met een zorgvuldige vinificatie bleek het resultaat prachtig, niet kenmerkend Cabernet wat betreft frisheid en verfijning, maar de structuur, diepte en kracht zijn wel helemaal Cabernet, ook het fruit, rijper dan gebruikelijk, maar toch mooi helder en bessig van stijl. Soms verwacht je dat het door de omstandigheden niet zoveel wordt en dan blijkt uiteindelijk dat het toch resulteert in iets heel moois.

In 2017 heeft men op grond van de ervaringen met 2016 de oogst ietsje later dan gebruikelijk gedaan waardoor de druiven ook heel rijp, maar ook nog met een fraaie frisheid werden binnengehaald. Iets typischer Cabernet met iets meer helder fruit.

Heerlijke wijn voor liefhebbers van een beetje klassieke kracht, gecombineerd met een heel fraai type complex fruit en voldoende frisheid. Heeft ook nog souplesse en is daardoor voor de meeste mensen niet "te moeilijk" van stijl.


© GoedeWijn.info