terug
naar alle wijnen


Rood

Soepel, rond,
gestoofd-fruitig, ook fris

Dom. de Cabriac

Syrah
2017


V.d.P. d'Oc. 


7,80 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken

 
Beschaafde Syrah, lekker soepel en rond, iets pit en frisheid, mooi fruit, tikje aards, vleugje gestoofd en rijp, toch ook elegant en mooi in balans. Geen houtrijping, niet complex gewoon puur en eerlijk, geen capsones. Fraaie intensiteit, voldoende kracht en nuances, betaalbare wijn met inhoud.


Voor meer informatie over de producent zie: Carignan Vieilles Vignes.

Corbières is een warm gebied waarin Grenache, Carignan, Mourvèdre en Syrah van nature goed gedeien. Toch kocht ik tot afgelopen jaar geen Syrah van Domaine de Cabriac. Op de een of andere manier vond ik het geen bijzondere wijn, vooral dat beetje stalige, onrijpe wat er vaak in zat stond me tegen. Vreemd, want de hoofdzakelijk op Syrah gebaseerde Corbières Marquise de Puivert vond ik wel geregeld mooi. Is ook duidelijk hoger geprijsd dan de "gewone Corbières" Tradition, een blend van de inheemse druiverassen.

Het zijn kennelijk de beste druiven die bestemd zijn voor de Marquise. Of het dit jaar nu anders is gegaan weet ik niet, maar opeens is de Syrah van Cabriac wel een wijn die me aanspreekt. Mooi vol en rond, maar ook met fraai fruit, tikje gestoofd, iets kruidig, beetje animaal, in de verte een geroosterd amandeltje, lekker soepel, mooi van intensiteit, vrij krachtig en toch mooi elegant vanwege het voldoende zuurgehalte. Kortom een wijn die helemaal klopt en en plaatsje verdient in het assortiment. De Merlot 2017 kon niet echt overtuigen, de Syrah deze keer wel.

Het is de rondste van de serie V.d.P. + V.d.F. (resp. Cabernet en Carignan). Heerlijke wijn, niet exorbitant Syrah aards en animaal, maar wat ingetogener, stijlvol, niet heel complex, maar wel met al een beetje diepgang en een voorbeeldige balans. Lekker intens en toch goed drinkbaar, genoeg soepel en ook ruim van nuances voorzien. Niet zwaar, geen top, maar ook al geen basis meer, betaalbare middencategorie, laten we daar maar op houden. En dat voor € 7,80 !© GoedeWijn.info