terug
naar alle wijnen


Rood

Warm, rond, zeer zacht, geconfijt fruit, kruiden
Dom. de Cabriac

Syrah
2019


V.d.P. d'Oc. 


9,45 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken


 
Heel zacht en rond, ook warm en vooral geconfijt fruitig met kruidige nuances. Bescheiden en evenwichtig, zon-doorstoofd. Niet elk jaar even geslaagd, maar in 2019 klopte alles.
Mooie, vriendelijke, zonnige en milde wijn
.


Voor meer informatie over de producent zie: Carignan Vieilles Vignes.

Corbières is een warm gebied waarin Grenache, Carignan, Mourvèdre en Syrah van nature goed gedeien. Toch kocht ik maar af en toe Syrah van Domaine de Cabriac. Op de een of andere manier vond ik het vaak geen bijzondere wijn, vooral dat beetje stalige, onrijpe wat er vaak in zat stond me tegen. Vreemd, want de hoofdzakelijk op Syrah gebaseerde Corbières Marquise de Puivert vond ik wel geregeld mooi. Is ook duidelijk hoger geprijsd dan de "gewone Corbières" Tradition, een blend van de inheemse druiverassen.

Het zijn kennelijk de beste druiven die bestemd zijn voor de Marquise. Of het dit jaar nu anders is gegaan weet ik niet, maar opeens is de Syrah van Cabriac wel een wijn die me aanspreekt. Mooi vol en rond, maar ook met fraai, geconfijt fruit, gestoofd, iets kruidig. Lekker soepel, mooi van intensiteit, vrij krachtig en toch mooi elegant. Kortom een wijn die helemaal klopt en weer een plaatsje verdient in het assortiment.

Het is de rondste van de serie I.G.P. + V.d.F. (resp. Pinot Noir, Grenache en Carignan). Heerlijke wijn, niet exorbitant Syrah aards en animaal, maar wat ingetogener, stijlvol, niet heel complex, maar wel met al een beetje diepgang en een voorbeeldige balans.  Niet zwaar, geen top, maar ook al geen basis meer, betaalbare middencategorie, laten we daar maar op houden. En dat voor € 9,45 !© GoedeWijn.info