terug
naar alle wijnen


Rosé

Droog, zeer fris,
lichtvoetig, rood-fruitig


Domaine de la Chesnaie

Rosé
Cabernet Sauvignon

2017


I.G.P. Val de Loire 8,55 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken
Ch. de la Chesnaie rosé 2016

Droge, zeer frisse, lichtvoetige en elegante rosé. Heeft pit, maar ook een zekere zachtheid.
Wit en rood fruit in combinatie met een frisse mineraliteit, zuiver en opwekkend van stijl. Op en top Loire, de meest zomerse rosé: opwekkend en zeer verfrissend.Voor meer informatie over de producent en Muscadet zie: Château l'Oiselinière de la Ramée 2016

Ik maakte voor het eerst kennis met deze wijn: jaargang 2015. Ik vond het wel spannend om een Cabernet Sauvignon te proeven uit een ronduit koele streek waar deze Cabernet eigenlijk niks te zoeken heeft. En dat klopte. Te groen, te zuur en gewoon niet lekker. Wel zuiver en goed gemaakt, maar de druiven waren eenvoudigweg niet rijp genoeg geworden.

Het jaar daarna de 2016 geproefd want dat jaar had rijpere druiven opgeleverd, naar men zei. En ja, dat klopte. Net als bij de huidige jaargang 2017: geen groene en zurige randjes, maar nu wel lekker fruit, ook die stevige en tegelijkertijd slanke frisheid die je in deze streek zo vaak tegenkomt. Lichtvoetig, pittig en wederom heel zuiver. Geen complexe wijn, ik vermoedde bij het proeven van het monster al een pietsje restzoet (beneden de 4 gram per liter) waardoor de wijn toch droog smaakt. Het bleken 3,1 gram te zijn. Amper te proeven en het geeft deze wijn net dat beetje ronding om het frisse zuur en het fruit net dat extra zetje van expressiviteit zodat het geheel perfect in balans is.

Heerlijke, verfrissende wijn, super zuiver, lekker opwekkend en verfrissend, in de schaduw op een warme dag op het terras met een beslagen glas, méér hoeft een mens niet.


© GoedeWijn.info