terug
naar alle wijnen


Wit droog


Strakdroog, superfris,
intens, complex mineraal

Domaine de la Chesnaie

Sauvignon-Blanc
2017


I.G.P. Val de Loire 


€ 8,15 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2020
la chesnaie sauvignon-blanc 2016
Strakdroog, pittig en super fris. Zeldzaam fijnzinnige Sauvignon, heel beschaafd, subtiel, genuanceerd en kristalhelder van stijl. Met het mooiste groene fruit, vlierbloesem en een vleugje meloen, pracht balans, bescheiden en toch intens. Dit  kan alleen in de Loire  worden gemaakt. 

Voor meer informatie over de producent en Muscadet zie: Château l'Oiselinière de la Ramée 2016

Sauvignon-Blanc afkomstig uit Muscadet wijngaard. Misschien is ie daarom wel zo mineraal, strak en super fris. Zelden proefde ik zo'n fijnzinnige Sauvignon-Blanc.
Vaak is het buxus/groene blaadjes, gemaaid gras of een exotische cocktail van passievrucht en meloen dat uit het glas knalt na het inschenken. Maar deze Sauvignon zit heel anders in elkaar. Mineralen, daar draait het om, daaromheen zit een kantachtige fruitig- en bloemigheid van groene appels en vlierbloesem geweven, samen met talloze andere subtiele indrukken. Ja, heel erg mooi en vooral ook heel erg zuiver van stijl. In zo'n ingetogen wijn is er niets waarachter een foutje zich kan verstoppen, alles proef je.

Subtiliteit is niet het hoofdkenmerk van de Sauvignon-Blanc, maar in deze wijn is dat nu wel eens het geval. En dat is bijzonder. Het is geen eenvoudige en betaalbare variant op Sancerre of Pouilly-Fumé, het is eerder een variatie op Muscadet, even fris, even levendig en precies, maar dan met iets andere nuances, meer bloemen en iets meer en ander fruit.

Prachtig en zeer verrassend, althans dat vond ik. Deze wijn móest ik kopen, ik had geen keus, soms heb je dat.

Vergeleken met de vorige jaargang (2016) proef ik maar weinig verschil, misschien is ie ietsjes ronder.

© GoedeWijn.info