terug
naar alle wijnen


WitVol, fris, zeer rijk, intens, complex, ietsje zoet.
Casalfarneto

"Cimaio"
2015


I.G.T. Marche Bianco


19,90 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2023
Casalfarneto Cimaio Marche Bianco 2015
Topwijn, gemaakt van zeer laat geoogste en ingedroogde druiven. Uiterst geconcentreerd, rijk, diep, complex en weelderig, geconfijt, kruidig, fris, iets zoet en romig van stijl. Excellente balans. Doet denken aan een bijna droge Sauternes, prachtig bij rijke hoofdgerechten


Voor meer informatie over Casal Farneto zie: Diego 2017.
Zeldzaam in
meerdere opzichten: vol en rijk, complex en rijkelijk voorzien van dat kenmerkende, kruidige en weelderige honing-achtige Botrytis karakter. Er worden maar weinig flessen van gemaakt en dan ook nog alleen in wijnjaren waarin deze schimmel zijn concentrerende werking op de druiven kan uitoefenen (de op het juiste tijdstip -vlak voor volledige rijpheid- door deze schimmel aangetaste druiven verliezen vocht en verschrompelen tot rozijnige, zeer zoete mini-druifjes).

Ook zeldzaam omdat veel van de Botrytis-wijnen volzoet van smaak zijn. De Cimaio heeft maar een licht zoetje en is daarom ook geschikt om bij een hoofdgerecht ingezet te worden. Voor gevogelte en paddestoelen gaat deze grote wijn niet aan de kant.

Weinig flessen van beschikbaar, zeldzaam fraaie en intense lichtzoete Botrytis-wijn, zeer fris, niet zwaar, maar wel rijk en weelderig, zeer complex, mineraal en diep van stijl.
GoedeWijn.info