terug
naar alle wijnen


WitVol, fris, rijk, complex, fruitig, kruidig.
Casalfarneto

"Grancasale"
2015


D.O.C. Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore


15,30 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2022
Casalfarneto Grancasale Verdicchio 2015
Geproduceerd van extra laat geoogste druiven, daardoor voller, rijker, zachter, intenser en complexer dan de vorige Verdicchio. Heerlijke, weelderige, luxe wijn met diepte en concentratie, maar ook met een fraaie frisheid en dat kleine, beschaafde bittertje.
Milieubewust gemaakt.

Voor meer informatie over de producent Casal Farneto zie: Diego 2017.

De Grancasale is een luxe wijn waarin de druiven extra laat zijn geoogst om meer rijkdom en body in de wijn te krijgen. Ook heeft deze verdicchio meer diepgang en complexiteit dan de "gewone" Diego. Naast het late oogsten is de wijnmaakmethode, of eigenlijk de rijping van de wijn anders dan standaard: een deel van de jonge wijn rijpt gedurende zes tot acht maanden in grote houten vaten. Dit geeft de wijn wat meer rondingen zonder dat er vanille-achtige nuances in de wijn komen, dit is wel het geval bij rijping op kleine vaten. De wijn blijft als het ware puur en naturel, maar heeft wel een wat verdere ontwikkeling in karakter meegekregen.
De verdere rijping vindt plaats in de fles.
Het resultaat is een pittig frisse wijn met in plaats van fris fruit iets meer kruidigheid, nuances van honing, iets van noten en een vleugje rozijn naast de minerale nuances.
De wijn is intens, krachtig en complex en wordt nog mooier de komende drie-vier jaar.
Fraaie combinatie van zowel strakke frisheid, ingetogenheid en weelde met een verfijnde complexiteit, beheerste rijkdom zou je kunnen zeggen.

Prachtige, kenmerkende Verdicchio met klasse.


GoedeWijn.info