terug
naar alle wijnen


Wit droog

*Eco*

droog, fris, elegant,
zeer verfijnd fruitig

Weingut Forster

Riesling
 "Bergsteiger"
2018


Nahe Qualitätswein


€ 15,70 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2024


forster riesling bergsteiger 2017

Zeer verfijnde, zeer frisse en elegante droge wijn. Doet sterk aan een hoge Moezel denken, betoverend fraaie nuances van citrus, honing, mineralen. Zeer vergelijkbaar met de 2017. Grote diepgang en complexiteit, voorbeeldige balans, strak en zuiver, puur en energiek. Hier schittert de Riesling als nergens anders. Grote bio-wijn.

Voor meer achtergrondinformatie over Weingut Forster zie: Riesling Trocken 2019

Tot ik deze en de Seefahrer-Riesling van Forster proefde was de Vom Roten Schiefer mijn favoriet.
Toen ik de Bergsteiger voor het eerst proefde moest ik even omschakelen. Deze wijn was duidelijk slanker en pittiger dan de Vom Roten Schiefer, maar de neus was zoveel verfijnder en complexer dat ik wel heel erg werd geboeid door deze speciale micro-cuvée. Slechts 400 flessen werden er van gemaakt, de bodem van de wijngaard is lichter, bevat meer kiezel.
Gaandeweg (over een periode van meerdere dagen) kreeg ik meer grip op de wijn. Ja, het was eerst wel even wennen dat pittige en zeer frisse zuur, maar wat daar omheen zit is wel zó ontzettend fraai! Hier proefde ik weer dat magisch elegante citrus toontje dat ook in de beste Moezels te vinden is, die geweldige verfijning, dat vleugje honing, die flarden exotisch fruit, die balans, die hechte structuur. Allemaal zo elegant en verfijnd en tegelijkertijd zo krachtig en ferm. Dat kan alleen maar in Duitsland. Ja, Riesling is geen gemakkelijke druif, maar als ie ook mooi is dan is het ook werkelijk heel erg fraai. Ja, hij is strak en pittig, niet een wijn voor iedereen, maar wie het avontuur aandurft zou deze wijn echt eens moeten proeven, misschien is het niet uw stijl, maar dan heeft u er wel mee kennis gemaakt en uw geuro-theek mee uitgebreid. Weer een fascinerende referentie erbij!
© GoedeWijn.info