terug
naar alle wijnen


Wit droog

*Eco*

Krachtig, intens, droog,
complex, diepgang

Weingut Forster

Riesling
 "Seefahrer"
2017


Nahe Qualitätswein


€ 15,70 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2026


forster riesling seefahrer 2017

De meest krachtige en intense Riesling van Forster. Droog, met een indrukwekkende diepgang en lengte, veel mineralen, impressies van appel, vleugje ananas, passievrucht, kruiden. Ziltig en relatief vol en rijk, hechte structuur, nog erg jong en compact. Doe een aantal dagen over de fles, elke volgende dag is ie weer mooier. Zo mooi kan Riesling zijn.
Grote bio-wijn.

Voor meer achtergrondinformatie over Weingut Forster zie: Riesling Trocken 2017

Tot ik deze en de Bergsteiger-Riesling van Forster proefde was de Vom Roten Schiefer mijn favoriet.

De Seefahrer is een nog fraaiere Riesling, complexer, genuanceerder, ietsje voller, maar vooral veel dieper en langer. Deze wijn is nog heel erg jong, maar geeft al een fascinerend beeld van waartoe Riesling in staat is. Strak en streng, maar tegelijkertijd ook rijk, afgepast en alles onder contrôle natuurlijk, maar daardoor staan alle indrukken zo fraai in het gelid, is alles zo mooi op elkaar afgestemd, ja dat is grote Riesling.
Zowel fruit, mineralen als iets van kruiden spelen een rol in de Seefahrer. een micro cuvée waarvan slechts 400 flessen werden gebotteld. Vergist met wijngaard-eigen gist, daardoor kenmerkender voor het terroir, maar in dit geval niet minder zuiver. Geselecteerde gist geeft vaak een iets zuiverder stijlm, maar ook iets minder complexiteit en spanning. Bij Seefahrer is alles precies goed, zowel zuiverheid als complexiteit.
Wat mij telkens weer opvalt is de geweldige lengte van de wijn, de smaak en afdronk houden zeer lang aan, er zit ook een mooie ontwikkeling in de afdronk. Dit is zo'n fraaie wijn. Schenk hem eens bij luxe visgerechten, je weet niet wat je meemaakt. Het hoeft niet altijd Chablis te zijn als het strak en complex moet wezen.


© GoedeWijn.info