terug
naar alle wijnen


Wit droog

*Eco*

Elegant, beschaafd,
complex, fijnzinnig


Weingut Forster

Riesling
 "Seefahrer"
2019


Nahe Qualitätswein


€ 14,75 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2023
Doorgaans de meest krachtige en intense Riesling van Forster. In 2019 overschaduwd door de Bergsteiger. De Seefahrer is ingetogener, breder, minder strak en heeft een zachter type fruit en kruidigheid, vloeiender. Meer een Pfalz van stijl, minder pikant en energiek.
Edel, beschaafd en genuanceerd. Zo mooi kan Riesling zijn.

Voor meer achtergrondinformatie over Weingut Forster zie: Riesling Trocken 2019

Tot ik deze en de Bergsteiger-Riesling van Forster proefde was de Vom Roten Schiefer mijn favoriet.

De Seefahrer is een nog fraaiere Riesling dan de Roten Schiefer: complexer, genuanceerder, ietsje voller, maar vooral dieper en langer. Deze wijn is nog jong, maar geeft al een fascinerend beeld van waartoe Riesling in staat is. De jaargang 2019 leverde wat minder intense, wat lichtere wijnen (behalve bij de Bergsteiger).

Alles is mooi in verhouding en beschaafd, alle indrukken fraai in het gelid, alles is zo mooi op elkaar afgestemd, ja dat is grote Riesling.
Zowel fruit, mineralen als iets van kruiden spelen een rol in de Seefahrer. een micro cuvée waarvan slechts 400 flessen werden gebotteld. Vergist met wijngaard-eigen gist, daardoor kenmerkender voor het terroir, maar in dit geval niet minder zuiver. Geselecteerde gist geeft vaak een iets zuiverder stijl, maar ook iets minder complexiteit en spanning. Bij Seefahrer is alles precies goed, zowel zuiverheid als complexiteit.
Wat mij telkens weer opvalt is de fraaie lengte van de wijn, de smaak en afdronk houden lang aan, er zit ook een mooie ontwikkeling in de afdronk. Zoek je meer intensiteit en pit, probeer dan de Bergsteiger 2019.

Schenk hem eens bij luxe visgerechten, je weet niet wat je meemaakt. Het hoeft niet altijd Chablis te zijn als het strak en complex moet wezen.


© GoedeWijn.info