terug
naar alle wijnen

*Eco*

Rosé

Lichtzoet, vol, krachtig, fris, zacht-fruitig

Weingut Forster

 
Spätburgunder Rosé
lichtzoet

2018


Nahe Qualitätswein


€ 8,95 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2021
Forster Rosé 2018

Lichtzoete, krachtige en frisse rosé. Opvallend vol, romig en rond en toch ook pittig. Met zacht fruit en een vleugje caramel. Heel Pinot Noir, dat ie redelijk zoet is merk je eigenlijk pas aan het eind. Ben zelf niet van de zoete rosé, maar hier maak ik een uitzondering voor. Biowijn uit zeer warm (rijp) wijnjaar.
 

Voor meer informatie over de producent en z'n wijnen zie: Forster Riesling Trocken 2017
De vorige jaren vond ik de rosé netjes, maar niet zo bijzonder, bovendien een tikje zoet, dus eigenlijk niet geschikt voor de Nederlandse consument (althans mijn klanten). Dit wijnjaar (2018) is de wijn anders, heeft meer intensiteit, is krachtiger en pittiger, heeft meer karakter en is voller van smaak. Ook proef je pas verderop in de smaak dat ie wat zoet is, in de aandronk misschien ook al wel, maar daar zorgen de intensiteit, vulling en pit ervoor dat dit niet zo opvalt. De frisheid is uitstekend en de aroma's lekker Pinot Noir op z'n rijp-fruitigst, dus wat aardbei/caramel en een vleugje kruidigheid. Mooi ingetogen en beschaafd, lekker rond en vol, mooie ontwikkeling van verschillende smaken en nuances tijdens de slok, ja, nu vond ik het wel leuk om een beperkt aantal dozen te laten meekomen. Gewoon omdat deze wijn toch bijzonder is in zijn prijsklasse. Een licht verdachte (want zoet) schoonheid.

Griezelt u van zoet dan is deze wijn niet voor u, maar misschien kunt u zich ook eens laten verrassen door deze wijn, misschien wordt uw kijk op zoet dan iets anders.© GoedeWijn.info