terug
naar alle wijnen


Wit droog

*Eco*

Fris, droog, rond,
rijk en rijp, elegant

Weingut Forster

Weissburgunder
(Pinot-Blanc)
 "trocken"
2018


Nahe Qualitätswein


€ 8,95 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken tot 2021


Forster Weissburgunder trocken 2018

Droog, zeer fris, maar ook rijk en rijp van stijl. Deze Pinot-Blanc is frisser, pittiger en uitbundiger van stijl dan een Elzasser. Bloemig, elegant en mineraal, met duidelijk "Extraktsüße", kenmerkend voor zeer rijpe druiven. Puur en zuiver van stijl, getekend door het warme, rijpe wijnjaar 2018. Fraaie bio-wijn, uiterst betaalbaar.

Voorgaande jaren vond ik de Weissburgunder van Forster gewoon netjes, maar niet zo bijzonder. Met de Riesling had je voor dezelfde prijs een duidelijk betere wijn. Bij de jaargang 2018 is het anders. Daar is de Weissburgunder wel een mooie wijn met extra's. Heel fris, Forster en Nahe eigen, maar daarnaast ook mooi rijk en vol. Wat pittiger dan een Elzasser Pinot-Blanc, want zo noemen ze de Weissburgunder in die streek. Heerlijk uitbundig wit fruit, met iets kruidigs en vooral minerale nuances, heel in de verte een zoetje, maar in de smaak is geen suiker te herkennen. Echter de smaak heeft wel een grote rijkheid veroorzaakt door de zeer rijpe druiven. Deze indruk wordt in Duitsland "Fruchtsüße" genoemd, de wijn is vol en rijk en komt daardoor haast wat zoetig over, maar is toch droog (geen restsuiker). Dat komt niet zo vaak voor en dat is dus bij deze 2018 Weissburgunder dus het geval.

Geen complexe of ingewikkelde wijn, maar wel een mooie, boeiende en gemakkelijke waarin de frisheid een perfect en levendig tegenspel biedt voor de grote hoeveelheid extract van de rijpe druiven (Fruchtsüße).

En ook nog heel betaalbaar en dan ook nog eco. Wat wil een mens nog meer? Een mooie zomer en goed gezelschap!© GoedeWijn.info