terug
naar alle wijnen


Wit droog

*Eco*

Fris, droog, elegant
ietsje rijkdom

Weingut Forster

Weissburgunder
(Pinot-Blanc)
 "trocken"
2021


Nahe Qualitätswein


€ 9,85 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken tot 2024


Forster Weissburgunder 2018

Droog, zeer fris, typisch Nahe. Heeft iets rijkdom, iets rijp fruitiger, maar verder zeer vergelijkbaar met de 2020. Mooi fris, iets lichtvoetiger van stijl dan een Elzasser. Bloemig, elegant en mineraal. Puur en zuiver van stijl, energiek en levendig. Fraaie bio-wijn, uiterst betaalbaar.

Voorgaande jaren vond ik de Weissburgunder van Forster gewoon netjes, maar niet zo bijzonder. Met de Riesling had je voor dezelfde prijs een duidelijk betere wijn. Vanaf de jaargang 2018 werd het anders. Daar was de Weissburgunder wel een mooie wijn met extra's. Heel fris, Forster en Nahe eigen, maar daarnaast ook mooi rijk en vol. Wat pittiger dan een Elzasser Pinot-Blanc, want zo noemen ze de Weissburgunder in die streek. De huidige 2021 is zeer vergelijkbaar met de 2020, een fractie rijker, ook ietsje uitbundiger wat betreft fruit, toch weer mooi en boeiend.

Geen complexe of ingewikkelde wijn, lekker fris, gemakkelijk drinkbaar en precies genoeg rijkdom om de uitgesproken frisheid heen. Elegant en levendig zijn de twee meest passende termen bij deze wijn.

En ook nog heel betaalbaar en dan ook nog eco. Wat wil een mens nog meer? Een mooie zomer en goed gezelschap!© GoedeWijn.info