terug


Rood

Rond en soepel
La Galinière Merlot 2007
V.d.P. d'Oc

6,55 per fles
(per doos van 12 flessen)
La Galinière Merlot 2005

Zachte en ronde wijn met souplesse, mildheid en wat frisheid. Minder rijk dan het voorgaande jaar, kruidig met rijp fruit. Moderne wijn in "Nieuwe Wereld-stijl'.

Château du Donjon is een familie bedrijf met ca. 60 ha. wijngaard in het Zuid-Franse wijngebied Minervois. Van niet regionale druiven zoals de (Bordeauxse) Cabernet Sauvignon en Merlot maakt men Vins de Pays. De Merlot levert de mooiste wijnen, de kwaliteit van de Cabernet (jongere stokken) is wat meer wisselend van kwaliteit.
Sinds jaargang 1994 ken ik de Merlot. Toen was hij nog heel krachtig en klassiek van stijl, haast Bordeaux-
achtig, erg aards en gereserveerd, vooral in in z'n jeugd. Met een paar jaar rijping kwam echter het mooie en zachte Merlot karakter naar voren.
Tegenwoordig is hij in zijn jeugd al heel erg zacht. Dit komt doordat Jean Panis fors heeft geïnvesteerd in moderne wijnmaak apparatuur. Hiermee maakt hij wijnen in  de "nieuwe wereld' stijl: haast Chileens of Californisch, maar dan met net een klein beetje extra "terroir" -aardsheid en karakter- waar de Franse wijnen zo beroemd om zijn. Deze Merlot biedt zowel souplesse als genoeg karakter voor een huiswijn die blijft boeien.

De ca. 30.000 flessen Galinière Merlot vinden ieder jaar weer hun weg naar de vele trouwe klanten in alle uithoeken van de wereld.© GoedeWijn.info