terug
naar alle wijnen


Wit droog


Romig rond, vol, fris,
vanille, kruidig, mild fruitig

Domaine Girard

Chardonnay
"sur Lies Fines"
2020


IGP Pays d'Oc


Ä 11,95 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2024Rijke en ronde Chardonnay, beschaafd gedoseerd houtgerijpt, daardoor uitbundiger en complexer dan de "gewone" Chardonnay, fraaie kruidige vanilletoon die mooi aansluit op het minerale en romige fruit. Heerlijke frisheid, goede concentratie en lengte.
Prachtig evenwicht tussen rijkdom en minerale frisheid, voorname, maar betaalbare wijn.

Voor meer informatie over domaine Girard zie: Domaine Girard Chardonnay 2019.

Vergeleken met de "gewone" Chardonnay van Domaine Girard is deze nog complexer, intenser en iets rijker. Dit komt door de iets andere selectie van de druiven met een lagere opbrengst (ca 50 hl/ha) en de opvoeding (b‚tonnage) gedurende 8-10 maanden op eikehouten vaten van 500 liter (demi muids).

Je ruikt het meteen: de geur is dieper, uitbundiger en complexer, met duidelijk, maar beschaafd hout, wat rozijniger, kruidiger (vleugje kruidnagel), romiger. Mooi rijk, maar ook hier weer die heerlijke kristallijne frisheid die het geheel draagt en opwekkend/energiek houdt. Prachtig, ingetogen wijnmaken gecombineerd met hoge kwaliteit fruit. Alles klopt in deze wijn, niets overheerst het ander, er is veel, maar ook weer niet teveel.

Eigenlijk ben ik geen liefhebber van hout, maar hiervoor ga ik door de knieŽn, dit is zowel erg lekker als mooi, geen overdaad, maar wel aangename rijkdom.

De 2020 is vergelijkbaar met de 2019. Wat jonger, maar in stijl heel weinig verschillend. Zelfde, zuivere en beschaafde stijl.

Prijs?  nog geen twaalf euro, nee, geen Bourgogne, maar met de ogen dicht wťl en als extra bonus: ook de portemonee kan (bijna) dicht blijven.


© GoedeWijn.info