terug
naar alle wijnen


Rosé

Droog, fris, rond,
kruidig, uitbundig-fruitig


Domaine Girard

Garriguette Rosé

Cabernet Franc
2022


I.G.P. Pays d'Oc9,75 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinkenDroge, frisse, rosé. Gemaakt van de Cabernet Franc, mooi fruitig en kenmerkend kruidig met een vleugje paprika. Redelijk intens, lekker rond, maar toch elegant en verfrissend. Heeft een rijp Languedoc karakter met een duidelijk Atlantische invloed die zorgt voor een aangename frisheid.
 

Voor meer informatie over domaine Girard zie: Domaine Girard Chardonnay 2021.

Een niet zo gebruikelijke druif in de Zuid-Franse Languedoc: Cabernet Franc. Meer iets voor de gematigde of koelere gebieden als Bordeaux of Loire (Chinon, Bourgeuil).

Deze droge Cabernet-Franc rosé heeft zowel een aantrekkelijk zachte en rijpe stijl als een frisse en energieke door de respectievelijk Mediterrane en Atlantische invloed in de wijngaarden. Ook bezit hij kracht en een aangename lengte. Het fruit is redelijk uitbundig, beschaafd met op de achtergrond indrukken van paprika.

2019 was de eerste jaargang die ik kocht, de 2020 sloeg ik over want die was alleen maar netjes en niet bijzonder, de 2021 was prima en dat geldt ook voor de huidige 2022.

Weer eens wat anders dan een rosé van de Grenache of Syrah, minder warm, minder kruidig en iets koeler van stijl.

Combineert opvallend goed met vele gerechten, ook die met vlees.

Zoals alle wijnen van dit domein vlekkeloos en zuiver van stijl, mooi van concentratie en kracht, evenwichtig en modern.


© GoedeWijn.info