terug
naar alle wijnen


Rood

Elegant, zacht,
genuanceerd kruidig-fruitig

Domaine Girard

Syrah edition limitée
2021


IGP Pays d'Oc


12,85 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinkenElegante, soepele en harmonieuze Syrah. Niet houtgerijpt. Prachtig zacht, lichtkruidig, cederig bessenfruit staat centraal. Bescheiden tanninen, mooie frisheid, voldoende rondheid en vulling. Beschaafd, zachtzinnig, rijp, genuanceerd, zuiver en zacht van karakter.
Koel en elegant type Syrah, zachte, vriendelijke versie van een Noordelijke Rhône.
 
Voor meer informatie over domaine Girard zie: Domaine Girard Chardonnay 2021

De wijnen van domaine Girard zijn voornamelijk gebaseerd op druiven die zich in de ietwat koelere gebieden goed thuisvoelen. Zo is er veel Pinot Noir en Chardonnay, maar ook Cabernet Franc en Merlot in hun wijngaarden aangeplant. Zelfs Chenin-Blanc (voor de Crémant) en ook wat Syrah. Van deze laatste druif maakt men een rode, niet houtgerijpte wijn, maar tot de jaargang 2021 was die niet erg vriendelijk van karakter. Sinds 2021 heeft men, zoals het nu lijkt, de juiste route gevonden om van de Syrah een erg aantrekkelijke wijn te maken. Fruit staat centraal en het karakter heeft dezelfde vriendelijkheid en elegantie als die van de prachtige Pinot Noirs. Precies genoeg rijpheid en warmte voor vriendelijkheid en precies genoeg frisheid en elegantie om er iets verfijnders en lichtvoetigers van te maken dan we van veel Zuid-Franse wijnen gewend zijn.

Al enige tijd was ik opzoek naar Noordelijke Rhône Syrah, maar de prijzen zijn me te hoog en te vaak hebben de wijnen iets onvriendelijks. Iets met de combinatie zuurgehalte en type tanninen, vaak hebben ze meer complexiteit in de aroma's en meer structuur, maar warm wordt ik er toch niet echt van. Deze Syrah van Girard kwam wel een beetje als een verrassing, mooi en betaalbaar en vooral heel lekker en vriendelijk.© GoedeWijn.info