terug


Rood

Krachtig en klassiek
Domaine de Gournier 2004
V.d.P. de Cévennes

5,45 per fles
(per doos van 12 flessen)
La Galinière Merlot 2005

S
tevige en vrij krachtige wijn, doet wat aan een Bordeaux denken, maar is iets voller en rijper van stijl. Heeft veel aards en kruidig fruit, is compakt en vrij intens, mooi zuurgehalte, stevig van stijl.
Redelijk uitgerijpt. Echte "eetwijn"
Beperkte voorraad.
 

Al jaren maakt men op Domaine de Gournier rode wijnen met volop karakter. Hun "tradition" (middencategorie) heeft een uitzonderlijk goede prijs / kwaliteit verhouding. Gemaakt van overwegend Merlot, aangevuld (ca. 20%) met de Mourvèdre. Deze laatste druif staat aan de basis van de beroemde en heel krachtige (klassieke) en kruidige Bandols (Provence). De Mourvèdre levert wijnen met een enorme intensiteit, veel tanninen en veel kruidig fruit. De Merlot is beduidend zachter en ronder van karakter. Een combinatie waarbij de twee stijlen elkaar mooi aanvullen. In de Bordeaux combineert men de Merlot met de krachtige en stuggere Cabernet Sauvignon. Domaine de Gournier rouge (tradition) is een soortgelijke variant, op deze klassieke melange. De Mourvèdre geeft de wijn een meer zuidelijke, warme "touch".
Een wijn met pit en veel karakter, iets klassiek van stijl, heeft wel wat van een stevige Bordeaux, maar is onmiskenbaar Zuid-Frans. Voor mensen die eens wat meer spanning en karakter willen dan de soepele, perfekte (en maar al te vaak o zo saaie) "nieuwe wereld" stijl.

© GoedeWijn.info