terug
naar alle wijnen


Rood

Elegant, complex,
intens, verfijnd fruitig

Château Haut Lignières

"Les Petites Plumes"
2017


A.C. Faugères


12,20 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2021


haut lignieres petites plumes 2017

Zeer complex-fruitig, zacht, elegant en intens. Iets krachtiger, iets minder fluwelig dan "Romy". Ook hier prachtige minerale, licht aardse kruidigheid en een sublieme balans. Zelfde terroir, andere druiven, iets eigenzinniger, zelfde klasse en elegantie.
Bijna biologisch, zeer laag sulfietgehalte.Voor achtergrond informatie over Château Haut Lignières zie: Ch. Haut Lignières "Romy" 2017

De speciale selectie Les Petites Plumes heeft de Carignan als belangrijkste bestanddeel. Ook krijgt de helft van deze wijn een rijping gedurende 6 maanden op middel-grote (500 l.) eikehouten vaten. Vergeleken met de Cuvée Romy is Les Petites Plumes wat krachtiger, iets intenser en wat minder zacht. De geur is duidelijk complexer en exotischer, ik bespeur indrukken van bloemen en ook wat muscat-achtigs, zoete citrus, zoiets. Heel zuiver en puur, mooi intens en redelijk krachtig, maar toch ook compact en relatief ingetogen. Beschaafd en complex, fijnzinnig en genuanceerd, erg mooi.

De Carignan geeft het fruit iets extra's, maakt de wijn eigenzinnig en geeft ook een zekere fristoon aan het geheel. Het is de bijzondere combinatie terroir-druiven en wijnmaker die dit soort unieke wijnen oplevert. Elegantie en finzinnigheid uit het zondoorstoofde Zuid-Frankrijk, je zou het niet verwachten, hier is een domein dat daarin excelleert.

Gemaakt van 60% Carignan, 30% Grenache en 10% Syrah. Opbrengst: 30 hl/ha, houtrijping voor 50% van de blend gedurende 6 maanden in 500 l vaten (double barrique). Voor de rest rijping in tanks.


© GoedeWijn.info