terug
naar alle wijnen


Port


Enorme rijkdom, super vol, zacht, rijk, complex
Quinta do Javali

30 years old
Tawny


D.O. Douro


97,50 per fles
- beperkt leverbaar -
(in luxe kartonnen geschenkdoos)
drinken/bewaren tot 2030

standaard verpakt in
luxe geschenkdoos

Nog nooit een top-Tawny geproefd? U bent niet de enige. Dit is er eentje. Na deze smaakt geen enkele Tawny meer als voor die tijd. Heel veel rijkdom en belegen complexiteit, stampvol nuances, zeer vol, dik, zoet, zalvend fluweel, noten, honing, rozijn, dadel, vijg, vanille, ceder, Christmas cake, specerijen enz. enz.
Om stil van te worden.
 

Ja, wat moet je hier nog aan toevoegen, misschien dat deze bijzondere Tawny van het erg rijke en volzoete type is. De smaakexplosie in de mond is moeilijk te beschrijven, bovendien lijkt een poging daartoe teveel op pozie. "Het zal wel" gehalte van de reacties op dit type
omschrijvingen is erg hoog, bovendien je moet wel heel gemotiveerd zijn om dit geld uit te geven aan een fles, dan moet je ook wel een beetje een idee hebben van wat je te wachten staat.

Neem een rijke zeer oude Tawny, liefst 10 of 20 jaar en verdubbel of verdrievoudig die indrukken. Zoiets ongeveer. Kostbaar, dat zeker, maar duur? Wat kost een kaartje voor een mooi concert in het Concertgebouw, een popconcert van een gereputeerde band?  het is allemaal zo relatief.

Zit in een prachtige, luxe geschenkdoos.
GoedeWijn.info