terug
naar alle wijnen


Port


Vol, rond, intens,
rijp fruit, genuanceerd

Quinta do Javali

Late Bottled Vintage
2015

D.O. Douro


22,90 per fles
21,90 per fles bij doos 6 fl.
drinken/bewaren tot 2030


standaard verpakt in geschenkdoos
Volle, zachte en romige Port. Boordevol rijp, rood en zwart fruit, iets kruidigs en een vleugje zwarte peper, warm en fluwelig van stijl. Mooie intensiteit, kenmerkend voor Javali. Iets ronder en krachtiger dan de 2013 LBV. Prachtig genuanceerd, met lengte en een grote zuiverheid. Hoge kwaliteit, zeer betaalbaar.

Kenmerkende, zachte, ronde en fluwelige Ruby Port van zeer hoge kwaliteit. Fruit staat centraal, net als souplesse en intensiteit.
Een Late Bottled Vintage Port (LBV) is gemaakt om de geweldige fruit-diepte die in een "echte Vintage" Port zit te combineren met een romige zachtheid waardoor dit type snel gedronken kan worden. Vintage Port is de top categorie van een producent, wordt alleen gemaakt in zeer goede jaren en bevat veel tannine, intensiteit en moet jaren op fles rijpen om complexer en vooral zachter te worden. Een Vintage Port wordt relatief snel gebotteld, de vatrijping duurt vaak niet langer dan ca. twee en een half jaar.
Door de iets lichtere vaten Vintage Port wat later te bottelen dan de "echte Vintage" krijgt deze (Late Bottled) versie van de Vintage meer zachtheid en rondingen. Door de late botteling is dit type Port eerder drinkbaar, meestal vlak na botteling.  
De javali LBV 2015 is in 2019 gebotteld en heeft bijna vier jaar op vat gerijpt. Is heerlijk zacht en indrukwekkend romig-fruitig met een vleugje peper en andere kruiden in de geur.
Mist de geweldige intensiteit van een goede Vintage, maar komt wat betref fruitigheid en diepte een heel eind. Kost een fractie van een "echte Vintage, een prettig bijkomend voordeel. Slechts 1248 flessen LBV werden er in 2015 gemaakt.

Quinta do Javali produceert fantastische Ports, niet alleen de fruitige typen (Special Reserve + LBV), maar ook een verbluffend fraaie en indrukwekkende 30 years old Tawny.


GoedeWijn.info