terug
naar alle wijnen


Port


Zoet, warm, zacht,
vol, belegen, intens

Quinta do Javali

Special Reserve Tawny


D.O. Douro


16,50 per fles
€ 15,50 per fles bij doos 6 fl.
drinken/bewaren tot 2024Klassieke, belegen, rijke Port die zowel Tawny als Ruby trekjes heeft. Heel zacht en rond met noten, rozijnen, caramel en vanille, maar ook nog met fruit, een vleugje peper en chocola. Mooie concentratie, balans, bijzondere, authentieke stijl. Iets boerser, aardser dan de "Villa Nova de Gaia stijl" van de beroemde Porthuizen. Veel karakter en kwaliteit voor een bescheiden prijs 

Niet een bruine, heel erg belegen tawny, maar meer een tussenvorm van ruby en tawny. Welbeschouwd is het een samenstelling van meerdere wijnjaren top ruby's die iets langer op hout zijn gerijpt. Zijn "echte" tawny's vond ik te klassiek, te licht te ijl, te oxidatief. Te warm, een stijl waaraan ik niet kan wennen, maar waar de lokale bevolking gek op is. Er is één uitzondering: de 30 years old Tawny van Javali, dat is andere koek.

Heeft twee jaar gerijpt op eikehout, is niet gefilterd, authentiek Douro van stijl. Zo vind je ze niet zo vaak, een Port met ballen, eentje die staat, puur en ongepolijst maar zacht, en dat allemaal voor nog geen zeventien euro.
© GoedeWijn.info