terug
naar alle wijnen


Rood

Uitbundig, rijp-fruitig,
sappig, genuanceerd

Château
du Moulin Neuf

2015


A.C. Médoc


€ 10,65
per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2019
Château du Moulin Neuf 2015

Heerlijk sappige, uitbundig, rijp-fruitige en relatief ronde Médoc, met kruidig eikehout, frisheid, aardsheid, pittig en intens, mooi uitgebalanceerd,  genuanceerd, rijpe stijl. Opmaat naar het grotere werk, zeer betaalbaar bovendien.


Weer een project van Jérôme Bibey , de eigenaar en wijnmaker op Château Labadie (en Pontet Barrail).
Recent kocht hij een wijngaard in het uiterste noorden van de Médoc, Jau-Dignac-Loirac, op een hoger gelegen rug van met name grind. Je proeft het in deze wijn, dat elegante, maar tegelijkertijd ook dat krachtige, en dat open en heldere, tikje aardse fruit. Sap en
rondeur bezit deze wijn ook. Ja, een mooi staaltje vakmanschap.
Dit is dus soepele Médoc. En vooral onmiskenbaar Médoc van karakter, geen opgepepte Bordeaux, maar heel duidelijk een wijn die zijn herkomst vertelt. Zo maak je toegankelijke Médoc, genoeg rond en soepel om te plezieren, maar vooral ook genoeg spanning en karakter om te blijven boeien.

Château Labadie is mooier, gaat verder in complexiteit en terroir, maar Ch. du Moulin Neuf is lekkerder, bezit heerlijk sappig rood en zwart fruit, is ronder, innemender. Een aanwinst vind ik het, bovendien is een wijn van deze kwaliteit en uit deze streek voor € 10,65 echt een koopje te noemen.

Houdt u niet zo van Médoc omdat u ze vaak zo stroef en houterig vindt? Dan is dit misschien de deur voor u naar een nieuwe wereld achter die muur van stugheid, overextractie en eikehout.© GoedeWijn.info