terug
naar alle wijnen


Wit droog


Droog, rond, rijp wit fruit, fris, complex
Les Petits Faîteaux

"Sauvignon-Blanc"
2021


A.O.P. Touraine Sauvignon


€ 9,95 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2024Droge, ronde en rijp fruitige Sauvignon-Blanc. Prachtig fris, rijp en complex-fruitig van stijl. Indrukken van kruisbes met een vleugje buxus en passievrucht. Zeer zuiver en energiek van stijl. Minder intens en strak dan Muscadet, meer ingetogen dan een Nieuw-Zeelandse Sauvignon.

Vervanger van de sublieme Sauvignon La Chesnaie van Chéreau-Carré. De 2020 van La Chesnaie was mincer geslaagd, te strak en te groen van stijl. Gelukkig kon men bij Chéreau-Carré een alternatief aanbieden: deze Sauvignon-Blanc uit de Touraine.

Duidelijk minder strak - Muscadet van stijl, rijper en ronder, maar wel Loire fris. Mist de grote minerale intensiteit die zo kenmerkend is voor wijnen uit het Muscadet gebied, maar heeft daarentegen een rijpere, rondere stijl waarin de Sauvignon-Blanc zich van een andere kant laat zien. Meer richting Nieuw-Zeeland wat betreft stijl. Wel veel minder expressief dan de varianten van het Zuidelijk Halfrond, maar toch wel dat rijpere, kruisbes, vleugje passievrucht.
Prachtige droge witte wijn met een zeer zuivere en rijp-fruitge stijl en enige complexiteit.

Iets minder eigen en uniek dan de "Muscadet Sauvignon" La Chesnaie, maar toch een waardig en aantrekkelijk alternatief.

Ik was in ieder geval zeer blij verrast met dit alternatief: een van de betere en betaalbare, moderne Sauvignons uit de Loire.

© GoedeWijn.info