terug
naar alle wijnen


Wit droog


Droog, rond, rijk, rijp wit fruit, fris, complex
Les Petits Faîteaux

"Sauvignon-Blanc"
2022


A.O.P. Touraine Sauvignon


€ 10,70 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2025Droge, ronde en rijke, rijp-fruitige Sauvignon-Blanc. Prachtig fris, rijp en complex-fruitig van stijl. Indrukken van kruisbes met een vleugje buxus en passievrucht. Zeer zuiver en energiek van stijl. Minder intens en strak dan Muscadet, meer ingetogen dan een Nieuw-Zeelandse Sauvignon. Afkomstig uit een warm, rijp wijnjaar.

Vervanger van de sublieme Sauvignon La Chesnaie van Chéreau-Carré. De 2020 van La Chesnaie was minder geslaagd, te strak en te groen van stijl. De 2021 heb ik niet geproefd en de 2022 was gewoon een goede wijn, maar ik kon er geen Sauvignon-Blanc in herkennen. Zou zo uit Zuid-Frankrijk of de nieuwe wereld kunnen komen. Toch het klimaat op drift?  Gelukkig kon men bij Chéreau-Carré ook voor 2022 dit alternatief aanbieden: deze Sauvignon-Blanc uit de Touraine.

Duidelijk minder strak - Muscadet van stijl, rijper en ronder, maar wel Loire fris. Mist de grote minerale intensiteit die zo kenmerkend is voor wijnen uit het Muscadet gebied, maar heeft daarentegen een rijpere, rondere stijl waarin de Sauvignon-Blanc zich van een andere kant laat zien. Meer richting Nieuw-Zeeland wat betreft stijl. Wel veel minder expressief dan de varianten van het Zuidelijk Halfrond, maar toch wel dat rijpere, kruisbes, vleugje passievrucht.
Prachtige droge witte wijn met een zeer zuivere en rijp-fruitge stijl en enige complexiteit.

Wel weer wat rijker en ronder dan de vorige jaargang, die 2021 was iets frisser/groener, minder rijk.

Mooie, rijkere Sauvignon-Blanc versie zonder die overdreven fruitigheid van sommige Nieuw-Zeelandse exemplaren.

© GoedeWijn.info