terug
naar alle wijnen


Rood

Zacht, complex-fruitig, elegant, diepgang
Château
Pontet Barrail

2012

A.C. Médoc
Cru Bourgeois

€ 13,60
per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2017
Ch. Pontet Barrail 2012

Opvallend ronde, milde en zachte Médoc, heel fraai en complex fruit, vleug vanille, prachtige frisheid, diepgang en elegantie. Gemaakt van oude stokken: 70% Cabernets + Petit Verdot
 Geen mooie Médoc gemaakt in 2012?? dan kent u deze nog niet! Zeer betaalbare luxe Bordeaux

* Nieuw in assortiment *

Soms heb je dat (eigenlijk heb ik dat best vaak): je zoekt een wijn en komt al doende een mooie verrassing tegen. Zo ook bij Château Pontet Barrail. Helemaal gelukkig met de na jaren zoeken opgeduikelde Médoc Cru Bourgeois Château Labadie.

Met ingang van 2012 besloot Jérôme Bibey, de eigenaar van Ch. Labadie zijn Château Pontet Barrail tot zijn prestige wijn te maken. Nu was 2012 geen gemakkelijk jaar dus het was nogal een "uitdaging" om in 2012 een nieuwe standaard te zetten. Dat is hem wonderwel gelukt. Ch. Pontet Barrail is opeens een prachtige, verfijnde en complexe Médoc geworden. Blind zou je hem gemakkelijk verslijten voor een Haut-Médoc, eentje uit de buurt van Margaux, maar daar liggen de wijngaarden toch wel erg ver vandaan. Opvallend is de mooie balans in de wijn, de zachtheid en nuanceringen, het mooie kruidige, het etherische van de Cabernet Sauvignon. De Merlot speelt een bijrol met 30% in de melange. De rest bestaat uit hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon (60%), Cabernet Franc (4%) en Petit Verdot (6%).
Het eikehout van de barriques is van het milde, licht gebrande type, geeft een zachte en licht kruidige geur en smaak. Mooi rond, goede frisheid, fraaie diepte, mooie intensiteit, prachtige balans,  ja, dit begint aardig op het "echte werk" uit Médoc te lijken. De prijs is gelukkig nog heel beschaafd, maar gezien de recent door Jérôme Bibey gewonnen prijzen met Ch. Labadie en Pontet Barrail is het nog maar de vraag of we lang kunnen genieten voor deze beschaafde prijzen.
We zullen het zien, we kunnen er nu in elk geval nog van genieten.

Ch. Pontet Barrail is verfijnder, edeler, moderner en wat zachter dan Ch. Labadie, die is aardser, klassieker van stijl.

 
© GoedeWijn.info