terug
naar alle wijnen


Port


Redelijk vol, zacht,
intens, rijp-kruidig fruit

Quinta da Prelada

Late Bottled Vintage

2017


D.O. Douro


21,00 per fles
20,50 per fles bij doos 6 fl.
drinken/bewaren tot 2027Volle, zachte en kruidig-fruitige Port. Veel rijp, rood en zwart fruit, iets kruidigs en een vleugje zwarte peper, mooie tanninen voor pit en ook voldoende frisheid. Elegante intensiteit, veel nuances, jonge, niet zware, maar energieke Port van hoge kwaliteit.
Mooie lengte, verfijnd en daarnaast ook nog eens heel betaalbaar.

Voor meer informatie over Quinta da Prelada zie: Quinta da Prelada Ruby Reserve.

Misschien wel het meest "Ruby" van karakter type Port. Gemaakt van de betere selectie Port-druiven, relatief veel extractie van de schillen voor veel kleur en aroma, daardoor ook meer tannine dan de Ruby Reserve. Eveneens na een jaar of vier gebotteld en daardoor al mooi zacht geworden en dus ook drinkbaar. kan nog wel wat jaar verder rijpen, maar wint dan niet heel veel in de vorm van complexiteit, verfijning of diepte. Dit in tegenstelling tot een Vintage Port die wordt gemaakt van de allerbeste druiven en al na twee jaar wordt gebotteld. Vintage Ports hebben veel meer kracht en intensiteit en zijn na botteling nog lang niet klaar en moeten jaren rijpen om hun volle kwaliteit te kunnen geven.

Op Quinta da Prelada worden relatief elegante Ports gemaakt, zo ook deze LBV. Hij is redelijk vol, mooi intens en relatief elegant, heeft wel kracht en lengte en heeft prachtige nuanceringen in het kruidige fruit, is ook energiek, niet log of zwaar, relatief bescheiden zoet. Je proeft de warmte, maar ook de frisheid van het terroir (schist). Ergens zit ook een kruidig-minerale component in de aroma's afkomstig van het terroir.

Prachtige, zeer betaalbare Port, geen imponeer gedrag, wel een welgemanierde en beschaafde, jonge en energieke persoonlijkheid.


Quinta da Prelada maakt ook o.a. een fantastische droge tafelwijn, Vintage en Coheita Port.


GoedeWijn.info