terug
naar alle wijnen


Port


Redelijk vol, zacht,
intens, rijp-kruidig fruit

Quinta da Prelada

Vintage

2016


D.O. Douro


43,50 per fles
drinken/
bewaren tot 2035Top Port. Geweldige kwaliteit, intens, krachtig, diep en lang, daarnaast complex en genuanceerd. Veel tannine, tot de nok gevuld met het mooiste kruidige fruit, edel en compact van stijl, ook elegant en niet zo machtig als de grote namen, eerder complex, verfijnd en precies van karakter. Heeft nog veel jaren te gaan, zal nog fraaier worden.
Vergeleken met de grote namen ronduit goedkoop, eleganter, maar minstens even goed.

Voor meer informatie over Quinta da Prelada zie: Quinta da Prelada Ruby Reserve.

Dit is de top Port van Quinta da Prelada. Krachtig, intens en vol van stijl, boordevol nuances van fruit, mineralen, kruiden, iets rokerigs, veel tanninen, mooi zuurgehalte, compact en hecht van structuur. Het is geen zware, rijke, zoete en weelderige Vintage, het is meer een edele, verfijnde en elegante versie. De grote namen kunnen soms zo machtig en overweldigend zijn, Quinta da Prelada heeft een meer ingetogen rijkdom.

Gemaakt van de allerbeste druiven uit alleen de beste Portjaren. Veel extractie van de schillen voor een grote intensiteit in kleur en aroma's, relatief kort gerijpt op houten vaten (ca 2 jaar), de helft van een Ruby Reserve en Late Bottled Vintage, mede daardoor harder en intenser-fruitig en gemaakt om nog jaren op fles te rijpen in een kelder.

Geen beginners Port, wel een mooie belegging voor een uitgesteld genoegen naar aanleiding van een heuglijk feit (geboorte, jubileum).

Vergelijkbare Vintage Ports van de bekende, gereputeerde producenten kosten snel het dubbele, deze doet daar niet voor onder, zij het dat  ie wat minder heftig is dan de meeste Vintages van de grote jongens.

2016 was een prachtig Vintage jaar voor Quinta da Prelada, Een bekende Amerikaanse wijnschrijver dichtte hem 95 punten toe, soms hebben ze gelijk die wijnschrijvers ;-)


Quinta da Prelada maakt ook o.a. een fantastische droge tafelwijn, LBV en Coheita Port.


GoedeWijn.info