terug
naar alle wijnen


Rosé

Droog, fris, rond,
ietsje aards, kruidig-fruitig


La Quercia

"Peladi"
Cerasuolo
2020


D.O.C. Cerasuolo d'Abruzzo


6,95 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken


Droge, frisse, maar ronde en soepele rosé, Lekker kruidig, tikje aards, mooi kersenfruit, beetje pruim, recht-door-zee, voegt zich gemakkelijk naar het gerecht. Aangename balans tussen souplesse en spanning, precies genoeg eigen karakter.


Voor meer informatie over dit domein zie:
La Quercia "Peladi" 2019

Andere jaren vond ik de relatief donker gekleurde rosé's van La Quercia niet echt aansprekend, wel correct, maar toch wat spanning en nuance missend. Wel krachtig, maar niet echt iets vrolijks of boeiends. Rood en heel af en toe wit, waren duidelijk beter.
Ik vroeg voor alle zekerheid maar weer eens een monster van de nieuwe jaargang, je weet immers maar nooit. En ja hoor, deze keer (wijnjaar 2020) biedt de Cerasuolo wél wat extra's. Heerlijk fris, lekker rond en kruidig fruitig, heel klein bittertje, maar toch lekker soepel, redelijk vol en mooi zuiver, met iets kersen- en pruimenfruit. En natuurlijk zoals altijd in deze streek, iets aards.

Geen complexe wijn, niet veel diepte of complexiteit, maar toch heel verdienstelijk en smakelijk. Ik vind het een lekkere etensbegeleider, maar hij kan ook prima als aperitief, daar is hij fris en elegant genoeg voor. Toch spreekt mij dat aantrekkelijk krachtige wel aan, niet teveel, precies genoeg, lekker soepel, voegt zich gemakkelijk naar de omstandigheden en kost maar weinig. In deze categorie heb je ook wijnen nodig, de 2020 Peladi Cerasuolo vult dat prima in.

Gemaakt van dezelfde (montepulciano-) druif als de rode, is lichter en frisser, maar even soepel, iets minder uitgesproken ook.


© GoedeWijn.info