terug
naar alle wijnen


Rosé

Droog, fris, rond,
ietsje aards, kruidig-fruitig


La Quercia

"Peladi"
Cerasuolo
2021


D.O.C. Cerasuolo d'Abruzzo


7,65 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken


Droge, frisse, ronde en soepele rosé, Lekker uitbundig fruitig, mooi kersenfruit, beetje pruim, recht-door-zee, tikje aards. Past bij alles. Jaargang 2021 is fruitiger en expressiever dan ooit, heerlijke, niet complexe genietwijn met een aangename balans tussen souplesse en spanning, met precies genoeg eigen karakter.


Voor meer informatie over dit domein zie:
La Quercia "Peladi" 2020

Andere jaren vond ik de relatief donker gekleurde rosé's van La Quercia niet echt aansprekend, wel correct, maar toch wat spanning en nuance missend. Wel krachtig, maar niet echt iets vrolijks of boeiends. Rood en heel af en toe wit, waren duidelijk beter.
Met ingang van de 2020 biedt de Cerasuolo wél wat extra's. met de 2021 komt daar nog een schepje bovenop. Heerlijk fris, lekker rond en uitbundig kruidig fruitig, tikje mineraal ook. Energiek, redelijk vol en mooi zuiver, met ruim kersen- en pruimenfruit. En natuurlijk zoals altijd in deze streek, iets aards.

Geen complexe wijn, niet veel diepte of complexiteit, maar toch heel verdienstelijk en smakelijk. Ik vind het een lekkere etensbegeleider, maar hij kan ook prima als aperitief, daar is hij fris en elegant genoeg voor. Toch spreekt mij dat aantrekkelijk krachtige wel aan, niet teveel, precies genoeg, lekker soepel, voegt zich gemakkelijk naar de omstandigheden en kost maar weinig. In deze categorie heb je ook wijnen nodig, de 2021 Peladi Cerasuolo vult dat prima in.

Gemaakt van dezelfde (montepulciano-) druif als de rode, is lichter en frisser, maar even soepel, iets minder uitgesproken ook.


© GoedeWijn.info