logoreacties...
home
even voorstellen
de Goede Wijnen
bestellen nieuws links contact
Wijngaard Valdepeñas
Wijngaard Valdepeñas, Spanje. foto: ICEX
Natúúrlijk zeg ik dat ik mooie wijnen lever, maar wat vinden anderen ervan?

(Ik ben ook benieuwd naar úw reacties op de Goede Wijnen)
26-06-2020


Hoi Karel,  

Bedankt weer voor je uitgebreide email: dit keer over Domaine Girard. Altijd weer mooi om jouw prachtige beschrijvingen te lezen. Vraagje: kun je iets zeggen over de houdbaarheid van de Pinot Noir van dit domaine? Hoor graag van je!

Groeten,  
T. H.

(mijn antwoord:
Beste T.,

dank voor je mooie woorden, ik vermoed dat de Pinot echt een wijn is om jong te drinken, bij Pinot weet je het eigenlijk nooit, maar dat is waar ik van uit zou gaan, een jaar of twee is wel een beetje de grens. Misschien wordt ie na 5 jaar wel fraaier, maar dat is een experiment.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters)22-06-2020


Dear Karel,

 

..............................

 

.......................................

I just wanted to let you know, that I have now emptied all of the Portuguese bottles I bought from you in February. Every bottle was interesting and all of them were different. I could drink every bottle again. Respect for assembling this selection! However, my personal preferences ended up at the two reservas from 2014, the one from Javali and the one from Saramago. Fantastic complex, old school-style wines! I loved them. The fact that Saramago sells at 17,25 is mind blowing. Crazy value!

 

.......................................

I look forward to hear from you. 

 

All the best,

P.(mijn antwoord:

Dear P.

.............................

Thank you for the compliment. I always hope my ideas about quality resonates among my clients, so mission accomplished so far regarding Barolo’s and Portuguese wines. Yes, I agree these wines are special, Javali is clearly the top, but Saramago has these true to type classical red wines, with just the little modern touch (there also is fruit and -meaty- midpalate) next to the spicy and balsamic wood and terroir influences. He found the right balance, his wines are quite expressive and warm in style. António Saramago is a nice guy, a bit chaotic and prone to stress, but a real master in vinification. He only is known in Portugal, selling loads of wines to supermarkets, only a few times a year, for low prices. He tries to do some export, but that is a totally different ballgame. So his prices are still on the local level, not on the international level as the wines of Javali. António Mendes of Javali knows how to play the game, he has wines that are prohibitively expensive, they are special, but hyped. Only his “basic” Lobatos and mid-level Reserva and sub top Old Vines offer good value for the money, and his Late Bottled Vintage Port is excellent and still very affordable. His Vintage Ports are not much better and too expensive. I am not sure how long his wines will be interesting (price-wise) as he is quite active in promoting is wines internationally.

Saramago also makes stunning Moscatel de Setubal, fortified Muscat wines with a rare elegance only to be achieved in his region and a gifted winemaker. His Moscatels are among the best in the region, a secret tip for Port lovers. In this region Moscatel (Alexandrië) only aquires finesse when it is matured for many years in wood, his 10 year old reserve is quite complex and harmonious, but his colheita 2013 is deliciously fruity and complex too, has a bit more life to it, more energetic, but has less depth and refinement.

Best regards,

Karel Meesters)
20-06-2020

Beste Karel,
De Conte Leloup is geweldig. 
......
Met vriendelijk groet, 
W.D.
11-06-2020


Geachte heer Meesters, beste Karel,

Een tijdje geleden proefde ik bij iemand de Tenuta Viglione Primitivo, bij u gekocht. Die vond ik zo lekker dat ik er graag een doos van zou willen bestellen. Op de site staat echter in het overzicht dat deze nu niet leverbaar is, klopt dat? Als ik op de wijn verder klik, staat de melding er niet meer.

Ik hoor het graag!

Met vriendelijke groet, 

P. V.


(mijn antwoord:
Beste P. V.,
 
dank voor de belangstelling voor Primitivo 2018 van Viglione.

De reden waarom ik de wijn uit de handel heb genomen is dat er de laatste tijd in een aanzienlijk deel van de flessen een lichte mate van hergisting is opgetreden. Dit is niet schadelijk of gevaarlijk, maar de stijl van de wijn verandert daardoor, sommige flessen zijn nog wel smakelijk, andere niet. Er is dus geen garantie meer dat elke fles zal bevallen en dat is de reden waarom ik ze niet meer wil verkopen. De producent is op de hoogte gesteld en ik ben bezig met een compensatie voor de nog resterende, niet te verkopen flessen Primitivo.

Had men op het domein iets meer sulfiet gebruikt na botteling dan was dit probleem voorkomen, maar kennelijk is er in een deel van het bottel proces een lichte gist- besmetting opgetreden (komt pas na vele maanden aan het licht).

De Negroamaro is niet met dit probleem belast net als de luxere Primitivo Sellato.

Het spijt me van de gewone Primitivo, er zijn alternatieven, maar daarvoor stuurde je me niet je vraag.

Graag tot meer informatie of advies bereid,

vriendelijke groeten,


Karel Meesters)
30-05-2020

Goedemorgen,

Via een zoekopdracht kwam ik bij uw webwinkel terecht. Ik ben op zoek naar de Weissburgunder van Koppitsch die u aanbiedt maar zie hem niet in uw bestellijst staan. Is deze wijn nog beschikbaar?

Met vriendelijke groeten,

M. B.

(mijn antwoord:
Beste M.B.,

de wijnen van Alexander Koppitsch heb ik al een aantal jaren niet meer in m’n assortiment, er is wel een andere importeur: wildewijnen.nl

Ik ben gestopt omdat deze producent natuurwijnen ging maken en ik ze niet meer zo fraai vond als voorheen. Daarnaast gingen de prijzen stevig omhoog, maar de stijl van de wijnen sprak me niet meer aan. Ben sowieso niet van de "natuurwijnen in extreme zin” je kunt alles aan de natuur willen overlaten, maar dan heb je maar heel af en toe een treffer, veel van die extreme wijnen zijn een tussenstadium richting bederf, het is maar net in welk deel van dat traject je zit, vooraan is het soms nog wel spannend en interessant, maar verderop wordt het toch allemaal wel heel onaangenaam (naar mijn mening).

Ik ben nog een beetje van de oude stempel: niet voor niets heeft men de wijntechniek de laatste honderd jaar met veel kennis en onderzoek weten te perfectioneren, we weten nu precies wat er gebeurt in het proces, dus daar kun je als wijnmaker heel veel aan hebben. De natuurwijn beweging is een reactie op de technische, procesindustrie-benadering van het grootschalige wijnmaken van tegenwoordig. De supermarkten staan er vol mee en alles is voorspelbaar geworden. Geen ingrijpen meer, de natuur zijn gang laten gaan, tamelijk romantische benadering.

Ik zit er meer tussenin, gebruik de techniek wanneer je hem nodig hebt, grijp zo weinig mnogelijk in, maar stuur het proces en voorkom dat het ontspoort door allerlei ongecrontoleerde infecties met microrganismen die een waaier aan minder prettige organisch-chemische stofjes in onaangename hoge concentraties in de wijn afscheiden.

De Kopptischen zijn schatten van mensen en werken onvoorstelbaar hard, zeer betrouwbaar en hartelijk, het is hun keuze, maar het spijt me vreselijk dat ze niet op de oude voet (milieubewuste, weinig ingrijpende wijnmaakmethodes met weinig sulfiet) zijn doorgegaan, ze maakten sublieme wijnen die betaalbaar en vooral ook heerlijk waren.

You touched a nerve, so to speak,

vriendelijke groeten,


Karel Meesters)


Beste Karel,

Bedankt voor je reactie. Begin dit jaar heb ik een aantal flessen van deze wijn gehaald (jaartal weet ik niet meer) en was aangenaam verrast.

Nu begrijp ik dat de kwaliteit niet hetzelfde is als een aantal jaren terug. Wellicht ga ik op zoek naar een alternatief. Bedankt voor je reactie!

Met vriendelijke groeten,

M. B.11-05-2020

Beste Karel

Onderstaande bloemrijke tekst deed me besluiten twee dozen wijn te bestellen waar genoemde wijn ook deel van uitmaakt.
En minder prettige verassing deed zich voor toen ik het laatste glas inschonk en mijn tong vertroeteld werd door een enigszins stroeve waarneming. Ter verduidelijking zie bijlage. Kan altijd een keer gebeuren dacht  ik toen nog. Afgelopen zaterdag echter, luisterend naar de slotakkoorden van de online uitvoering Mahler 2 stak  wederom het residu onderin de fles de kop op. 

Ik kan niet nalaten u hiervan op de hoogte te brengen.

met vriendelijke groet,

H.B.

Ataíde Semedo Baga Reserva 2017  
Misschien is het niet handig de wijn die je zelf het allermooiste vindt als tweede in een rij van vier te zetten. Hou je de volgende twee dan nog wel heel? Jazeker, want die hebben hun eigen bijzondere capaciteiten. En wie weet spreken die twee volgende, anderen meer aan dan deze, voor mij sublieme, Baga Reserva. Had ik het hierboven over rijpheid van de druiven, voor mij zijn de Baga druiven voor deze wijn precies goed geweest, prachtig zuurgehalte en even prachtige rijpheid en intensiteit, maar ook weer niet te veel warmte, kracht en vulling. Deze wijn zingt, alles klopt, vulling, rondheid, frisheid, kracht, fruit, aardsheid, kruidigheid en vooral een geweldige lengte. Dit is zo mooi, perfecter kan het haast niet, althans ik kan het me niet voorstellen, alles zit er in, past naadloos in elkaar. Ik had deze wijn als ik Ataíde was, Reserva Especial genoemd, maar bescheiden als ie is staat er gewoon Reserva op het etiket. Dit is een wijn die je omarmt, geen (ondanks zijn naam) reserves kent, geen afstand houdt, vreugde geeft en alles biedt wat de anderhalvemetermaatschappij ons onthoudt. We zullen er de komende jaren nog vaak aan terugdenken en ons verbazen dat je dit voor iets meer dan twaalf euro kon kopen.


(mijn antwoord:
Beste H.B.,

dank voor de mail. Wat betreft de stroeve waarneming van het onderste uit de fles heb ik een geruststellende melding en eentje die misschien iets minder gerusstellend is.

Om maar met de laatste te beginnen: in alle flessen Baga Reserva zit dit bezinksel, ook, in iets mindere mate, in de Touriga Nacional en de Baga Young.

De geruststellende:
Het bezinksel in de fles is eigenlijk volkomen natuurlijk, echter vaak kom je dat niet meer tegen. Het bezinksel is een neerslag van tannine en wijnsteenzuur, een slecht oplosbaar zout (hoofdzakelijk calcium + magnesium zouten) van wijnsteen (tartraat).

Deze neerslag in de wijn vindt in de loop van de tijd plaats, een lage temperatuur maakt deze tannine en zouten slechter oplosbaar vandaar dat dit na een koelere periode (kan ook na lange tijd in de koelkast) zichtbaar wordt.

Bij de meeste grote, voor de export werkende producenten wordt veel wijn koude-gestabiliseerd: in een vat gestopt en enige tijd tot min vijf graden afgekoeld en gehouden. Hierdoor slaan o.a. wijnsteen zouten en tanninen neer in het vat en blijven de flessen onder de meeste omstandigheden in de rest van levensloop stabiel (vormen geen neerslag). Ataíde Semedo stabiliseert de wijnen niet op deze wijze dus komt er na een winterperiode geregeld een neerslag van kristallen (al of niet samen met tanninen) in de fles voor. Mijn opslag is in de winter redelijk goed gebufferd tegen temperatuurschommelingen, maar volgt in grote lijnen de trend van de buitentemperatuur. De wijnen zijn wel beschermd tegen te lage temperaturen en vorst, de lagere temperaturen van de laatste maanden hebben in sommige wijnen een licht bezinksel veroorzaakt.

Wijnsteen is een zuur dat door de druif zelf wordt gemaakt en onder koudere omstandigheden reageert met de in de wijn aanwezig zijnde mineralen. Wat in de zomer gewoon vloeibaar (opgelost) was, is nu vast geworden en even onschadelijk als in opgeloste vorm.

Vroeger was sediment in (betere) wijn eigenlijk standaard, tegenwoordig is het zeldzaam, het is meer een indicatie van hoe intensief de wijn bewerkingen heeft ondergaan. Bij Ataíde Semedo valt de bewerkings intensiteit dus mee, dat proef je ook in de concentratie en de vele nuances in de wijnen.

Toegegeven bezinksel is niet echt handig, want je moet bij het laatste glas altijd voorzichtig zijn met uitschenken omdat er anders gruis meekomt. 

Mocht het bezinksel voor jullie een bezwaar zijn dan kan de wijn zonder probleem weer worden teruggestuurd en wordt het verzenden en de wijn vergoed/gecompenseerd, wat maar de voorkeur heeft.

Vriendelijke groeten,)


13-05-2020

Beste Karel,

Dank voor je reactie. Fijn dat  je zo vlug reageerde. Bedankt voor de informatie, hij was duidelijk.  Ik houd er rekening mee en fijn dat het niet verontrustend is. Ik drink ze allemaal lekker zelf op en stuur niks terug.

Groetjes, H.


05-05-2020

Beste Karel,

Zoals beloofd hier een korte reactie op de Ataíde Semedo "Baga Reserva". Je schrijft zacht, rond en intens, en met name dat laatste vind waar. Een slok van deze wijn duurt langer dan een moment. Blij wat gekocht te hebben.

J.
29-04-2020

Beste Karel,

De andere twee Primitivo’s waren goed, evenals de tweede Negroamaro 2018 (nog 1 te gaan 🤓). (er was een probleem met enkele flessen Viglione waarin hergisting had plaatsgevonden, zijn inmiddels ge compenseerd red.)

Wat ik vergat te melden was een ervaring met de Tenuta Viglione, “Sellato" D.O.P. Gioia del Colle 2016 van enkele weken geleden. Na het openen en inschenken van de eerste fles was de geur buitengewoon sterk; het leek op kersen. De smaak was ook richting kersen, maar geen belletjes of prikkelend gas. Na beide 1 glas te hebben geprobeerd heb ik de fles  gevacumeerd en de volgende avond opnieuw geprobeerd en toen was het weer goede wijn zogezegd. Met die ervaring heb ik de tweede fles eerst gedecanteerd, terug in de fles laten vloeien (wat hiermee in 1 handeling kan), ingeschonken, een half uur laten staan en toen geproefd. Fantastische smaak en geur.

Vriendelijke groet,
R.R.


(mijn antwoord:
Beste R.,

dank voor de update, goed te horen dat er geen nieuwe afwijkingen met Viglione wijnen zijn geconstateerd, de twee primitivo’s die ik heb geprobeerd waren ook in orde. Nu maar hopen dat het niet eenzelfde scenario oplevert als bij de Nero di Troia en de Negroamaro van de voorlaatste zending.

Wat betreft de Sellato, die heb ik al enige tijd niet meer geproefd. Het is heel goed mogelijk dat ie in een tussenfase zit waarin de aroma’s wat anders zijn dan normaal. Wijn is een complexe coctail van organische verbindingen, al of niet aromatisch, die in een soort opeenvolging van reacties met elkaar al oxiderend en reducerend een veelheid aan stoffen vormen die een aroma verloop opleveren van fruitig naar aards en notig, met alles wat daar tussenin zit. Wijnen die in een reductieve fase zitten (gesloten, of met een overheersende, weinig complexe fruit geur, soms ook mest of zwavel) kunnen geweldig opknappen door blootstelling aan lucht (zuurstof). Hierdoor verlopen allerlei oxidatie reacties in de vloeistof en worden nieuwe, compexere aroma’s gevormd, die uiteindelijk weer verder worden geoxideerd en worden omgezet in andere indrukken tot uiteindelijk chocolade, noten of zelfs sherry.

Het beluchten van een wijn die een tijd op fles heeft gerijpt en nog (oxidatie) reserve heeft levert een indrukwekkende toename van complexiteit en impressies op. Sellato is een wijn met diepte en complexiteit dus kan ik me zo’n verandering goed voorstellen.

Wat betreft het vacumeren van wijn: ik ben er niet zo’n liefhebber van. De theorie is dat je door het vacumeren de lucht en zuurstof uit de omgeving van de wijn haalt om zodoende snelle of overmatige oxidatie, dus veroudering, tegen te gaan, de wijn zou langer goed blijven.

De eerste vraag is, hoe vacuum krijg je de ruimte om de wijn? is dat 50% of 75%? , dan heb je nog steeds de helft of heel misschien nog een kwart van de zuurstof in de ruimte over die zich te goed doet aan de aroma’s. Het proces stopt dus niet en of het langzamer gaat is maar de vraag, want is de concentratie of hoeveelheid zuurstof wel bepalend voor de snelheid van oxideren, is het niet de samenstelling van de wijn zelf (het bufferend vermogen)? Daar heb ik nooit enige grondige onderbouwing van gelezen, maar ik kan dit ook gemist hebben.

Maar mijn grootste twijfel zit bij het vacumeren: je vormt een onderdruk rond de wijn waardoor verdamping van vluchtige stoffen (met name aroma’s) sterk toeneemt. Die ben je waarschijnlijk kwijt uit de vloeistof en kunnen niet meer meedoen met de reacties die voortdurend plaatsvinden, ik sluit niet uit dat daardoor allerlei evenwichten verschuiven en er een ander (gering) aromatische verandering zou kunnen optreden. Misschien zijn die effecten klein, misschien verlies je een deel wat de wijn zo aantrekkelijk maakt.

Omdat ik een omgeving heb waarin talloze flessen weken lang open staan (met de kurk er op) volg ik sommige wijnen geregeld in hun ontwikkeling (aftakeling). Opvallend is dat dit per wijn erg verschilt, maar dat bij heel veel wijnen die ik voer het geen probleem is ze een dag of vier tot een week open te hebben staan (gewoon in de kamer met de kurk er weer op). Bij wit is het zelfs zo dat ze in de koelkast soms wel een maand of zelfs meerdere maanden, goed blijven en ook nog erg goed kunnen zijn. Wit kan in mijn bevindingen ouder worden dan rood. Voorwaarde is wel dat het allemaal wijnen zijn die reserve hebben, dus een goede concentratie en vooral ook goede balans.

Met name de lichtere of opgepoetste wijnen, afkomstig van wijngaarden met een heel erg hoge opbrengst, hebben een geringe buffercapaciteit, hebben weinig tot geen tannine, vaak een vleugje restzoet en staan door de techniek nog net overeind. Na een dag zijn ze al vlak van smaak en na een week is er niets meer van over. Wijnen uit de supermarkt die voor 3 tot 6 euro worden aangeboden, vaak ook duurder vragen om een zo traag mogelijk verlopende oxidatie. Systemen waarbij stikstof boven in de luchtruimte van een fles of karaf wordt gespoten en de zuurstof verdringt, zijn wel tamelijk effectief, maar bedenk dat bij het uitschenken van de wijn uit de fles of karaf er al redelijk veel zuurstof in de wijn kan zijn gemengd en is opgelost die gezellig met allerlei oxidatiebehoeftige moleculen vrolijk aan de zwier gaat. Een dekentje zuurstofloze stikstof stopt die activiteit niet, wel de nieuwe aanvoer van nieuwe zuurstof.

’t is weer een heel verhaal geworden.

vriendelijke groeten,)


30-04-2020

Bedankt voor de uitvoerige uitleg Karel,

Het punt van het effect van onderdruk klopt (natuurkundig). Naast aroma’s zal ook alcohol versneld vervliegen, dat toch ook een effect heeft op de smaak. Ik zal de vacumeer pomp eens een tijdje achter in de la laten liggen en vaker de beluchtingskaraf gebruiken. Op zijn minst de glazen een half uur tevoren inschenken.

Zeer gewaardeerd dat je de tijd nam om dit uit te leggen. Mogelijk - waarschijnlijk - zouden hier meer klanten iets van opsteken, je zou hier eens een paragraafje in je mails aan kunnen wijden?

groet,
R.

(bij deze dus ....... red.)
28-04-2020

Beste Karel,

Ik ben al jaren klant bij en nog steeds tot grote tevredenheid. Ik houd van wijnen die wat afwijken van wat ik meestel voorgeschoteld krijg bij vrienden of in gelegenheden ( de bekende sauvignons en chardonays ). Die lever jij tot mijn genoegen. De nieuwe Portugese wijnen bv, die je in je assortiment hebt genomen, zijn ook geweldig. 
Mijn vrouw en ik gaan vaak op vakantie in Spanje en genieten daar van de uitstekende keuken en de vaak goede wijnen. We komen ook regelmatig in het westen, in het gebied boven Portugal, de Rias Baixas, waar de heerlijke Albarino’s vandaan komen. Is het interessant voor jou om deze wijnen in je assortiment te nemen? Ik zou ze onmiddellijk bestellen ( een beetje afhankelijke van de prijs natuurlijk).
Ik weet niet of je zit te wachten op suggesties als deze van je klanten. Doe er mee wat je wilt. 
Wij gaan door met jouw wijnen en schakelen op dit moment een beetje over naar wit.

Met hartelijke groet,

J. S.
23-04-2020

Beste Karel,
 
Heerlijk om je nieuwsbrief te lezen. Meer dan ooit is het nodig te genieten van het moois dat wereld ons gelukkig ook in hoge mate te bieden heeft.
 
Ik wil graag .... afnemen.
 
Met vriendelijke groet,
 
J. J.
23-04-2020

Hahahahaha, 

Jou bestendige bedrijfsvoering wil ik natuurlijk hierbij steunen en zo’n combinatie bestellen.

Je mag wat mij betreft ook .. flessen ... doen ipv van ....……als kan?

Gr.G.

23-04-2020

Dag Karel, 
Je hebt me met deze nieuwsbrief weer geprikkeld. Ja de wereld staat op z’n kop, onvoorstelbaar. 
Maar goed om te horen dat je het hoofd boven water kunt houden met de orders van mensen die getriggerd worden door je concept. 
Ik herken me in jouw aanpak. Nu ik zelf meer dan anders boodschappen doe, zoek ik de kwaliteitswinkels op, ......................
Met deze mensen kun de praten over kwaliteit en hun bezieling.
Mijn bestelling bij jou: 
.......

Hoor graag, groet, R. B.
23-04-2020

Dag Karel,

Ik kan deze aanbieding
(Semedodoos)  niet weerstaan, niet vanwege de korting 😁 maar je beschrijft ze weer fantastisch. Heb je tijd om ze langs te brengen?

Hartelijke groet,
M.
23-04-2020

Dag Karel!

Zulke fraaie "wijnpraat" in deze bizarre tijd, het is me wat! Maar: Kan ik ................. 1 semedo proefdoos komen ophalen bij je?
Dat zou mooi zijn!

Groet,

P. PS Portugese wijn! Ik val wel van m'n geloof.....
22-04-2020

Beste Karel,

Ik zou graag weer een bestelling bij je willen doen. Nog eens complimenten voor je wijnen; alles wat je biedt is subliem! Dit keer vooral wat 'bulk'-wijnen voor het zomerseizoen. Mijn gasten verdienen meestal niet het allermooiste wat je te bieden hebt... Maar het leven is voor mij te kort om slechte wijn met ze mee te drinken ;)
..........................

Groet, G.
03-04-2020

Hoi Karel, de wijn is goed aangekomen hoor! Bedankt voor de goede service.

Hartelijke groet, D.L.
01-04-2020

Hoi Karel,
Alles is in goede orde binnen gekomen.
Vraag: kunnen wij nog een mooie rosé à la Domaine de la Chesnaie tegemoet zien?
Want die was echt erg goed.
Hoor het ,
Gr.,
R
27-03-2020


De wijn is goed aangekomen. En goedgekeurd!


L.


(Het is niet altijd even gemakkelijk om iemand tevreden te stellen, maar soms heb je ook heel erg onverwachte, dankbare klanten ;-)
21-03-2020

Dag Karel,

wat leuk, jouw bericht! Zeker zitten we in ...... in het hart van de epidemie. En dat is goed merkbaar op straat - en dat is ook goed. Je moet een ander ritme zien te vinden, wat inmiddels goed lukt. Maar toen jouw nieuwe mail kwam dacht ik: en nu ga ik ook deze week weer wijn bij Karel bestellen. Elke wijn goed proeven en dan kijken of we meer willen hebben.

Het lijkt er op dat het met jou ook goed is, is dat ook zo? Veel sterkte nu het in Groningen ook gestart is. Adres klopt nog steeds, .................

groet, M.20-03-2020

Hr. Meesters,
Corona haalt dus ook het filosofische in de mens naar boven. Zeker niet slecht.
Ik veroorloof mij hier een opmerkinkje over Uw (doorgaans prima verzorgde) Nederlands: “vermoedde” is de onvoltooide tijd enkelvoud van het werkwoord vermoeden, terwijl hier duidelijk van de bijvoeglijke zin sprake is en er dus “vermoede” (met één d) moet staan.
DPD gaat mij vanmiddag die bestelde bouteilles Labadie bezorgen.
Ik ga vanavond op onze (hopelijk nog zeer lang durende) gezondheid proosten.
Mvrgr,
P. L.


(Beste Heer L.,

dank voor uw opbouwende opmerking, foutloos Nederlands is niet mijn sterkste punt, ik ben wel eens wat slordig. Over de vervoeging van vermoeden heb ik nagedacht en kwam al redenerend uit op dat vermoede in deze zin op de (recent) verleden tijd betrekking heeft, maar goed het zijn dan toch de regels die ik ooit heb geleerd op de middelbare school die de oplossing brengen en niet m’n gevoel. Ik heb getwijfeld en ging dus op het verkeerde been staan. Ik had al een beetje een vermoeden.

Genieten van wat er allemaal nog wel goed in deze wereld is, is een prima voornemen. Ik hoop dat we dat allemaal nog heel lang mogen doen.

Vriendelijke groeten,)
19-03-2020

Dag Karel,

Je beschouwing lees ik nu om half 12 in de avond. Mooi, waarvoor complimenten. Mens is niet alleen raar spul, zoals mijn moeder vaak zei, maar ook virussen.

Ik lees morgen graag je wijnvoorstel, maar ga nu van mijn nachtrust genieten.

Groet,

H. V.19-03-2020

Dag Karel, 
Goed om weer van je te horen. 
Wat een tijden!
En mooi om je inhoudelijk verhaal te lezen.
Een troostdoos ontvang ik graag van je, ja om de pijn te verzachten. Groet, R.B.14-03-2020

Beste Karel Meesters,
Super dank voor de goede service.
Ja is prima, ik heb denk ik niet goed geteld!
Wij waren erg weg van de witte wijn die ik erbij besteld heb. (Forster Spätburgunder blanc de blancs "Himmelstürmer")

Maakt niet uit wanneer het bezorgd wordt. We zijn alle dagen thuis.
We drinken maar een lekker glaasje wijn thuis nu🤭deden we voorheen ook maar uit eten doen we nu niet met de corona uitbraak.

Hartelijk dank en tot de volgende bestelling,
Gr N. B.
24-02-2020

Hallo Karel, 

Eindelijk weer Labadie nieuws! Dank voor de uitgebreide mail, die lees ik altijd met plezier. 

Zou ik om te beginnen .... Chateau Labadie 2016 van je kunnen afnemen? 

Hartelijke groet, 

A.
02-02-2020

Hoi Karel,
Gefeliciteerd met je derde(toch?)  vermelding !
Zal wel weer druk worden.
Succes,
R.

(antwoord:
Beste R.,

dank voor je felicitatie, als ik het wel heb is het onderhand de 9e vermelding in VK Magazine (Labadie, Weissburgunder Koppitsch, Pinot Noir Cabriac, Peladi Quercia, Lagrein Muri Gries, Frühburgunder Forster, Espumante Semedo, Risco Saramago en nu Romy van Haut Lignieres). Ik kan nog een vergeten zijn.

Het loopt niet zo storm als vorig jaar (Risco), maar alle positieve publiciteit is welkom en nuttig, je houdt er altijd nieuwe klanten aan over.

vriendelijke groeten,)
02-02-2020

Beste Karel,

Weer een mooi stukje in de volkskrant! (betreft Romy 2017 red.) Dan moet ik er snel bij zijn, want anders is de wijn uitverkocht. Op zich heel fijn voor jou natuurlijk.
Daarnaast,  niet onbelangrijk, vinden wij dit ook een lekkere wijn.

Graag bezorgen op ....., als dat niet lukt dan .........

Met vriendelijke groet,

A. F.
01-02-2020

Beste meneer Meesters,

Ja, die Château Haut Lignières “Romy” 2017 (€10.40/fles) daar wil ik ... van bestellen (die was i.d.d. erg lekker, net als de andere wijnen). Die is hopelijk toch al niet uitverkocht vanwege het VK artikel?

Daarnaast wil ik graag ...............

Bij voorbaat dank,

C. D.
13-01-2020

Beste Karel,

Gisteren 2e  en laatste fles Nero di Troia open gemaakt.
'T was eigenlijk geen verassing en  we hebben 'm niet opgedronken.
Kleine hoeveelheid koolzuur in de fles en ook langs de randen zichtbaar in het glas.
Smaak wat chemisch en gauw een andere fles open gemaakt.
Ik besef dat e.e.a. arbitrair is.
Ik stel vergoeding voor bij mijn volgende bestelling.

Het spijt mij jou niet anders te kunnen berichten.

m vr groet,
B. V.


(klacht = opgelost/gecompenseerd, probleemwijnen apart gezet en gecontroleerd: dezelfde klacht. Met producent een oplossing overeengekomen en de flessen door de gootsteen gespoeld.)
07-01-2020

Beste Karel

Dank voor jouw mooie evaluatie en je vooruitblik vol van vinologische ondernemingszin voor 2020.

Ik zie jouw aanbiedingen met plezier tegemoet en ik verheug me reeds op over mogelijke “pareltjes”

Met groet van J. D.07-12-2020

Dag Karel,

Voor jou ook de beste wensen. Wij prijzen ons gelukkig met een fijne leverancier met goede smaak en die daar bovenop nog zeer klantvriendelijk is. 

Hartelijke groet,
M.15-12-2019

dag Karel,

Gisteren jouw Muscadet Comte leloup 2014 gedronken. Bijzondere wijn! Eerst heel neutraal, later spannend en vol, complex en rijk. Paste heel mooi bij de gerechten, ook. 
Ik vroeg me alleen af of hij, als hij iets jonger is, ook in het begin wat voller van smaak is. Verder vond ik de beschrijving Strakdroog niet echt van toepassing. Ik schrijf je dat omdat Strakdroog mij altijd een beetje afschrikt, maar nu ik deze probeerde hij mij dus alleszins meeviel en verraste.

Groet M.


(mijn reactie: .......Het zuurgehalte van de Comte Leloup is erg hoog, het suikergehalte erg laag, maar door de enorme intensiteit en vervolgens de rijping (is al 5 jaar oud) heeft hij een rijkdom die wat aan noten, caramel en brood doet denken, ook de langdurige opvoeding op z’n bezinksel (veel langer dan standaard) geeft hem z’n extra rijkdom. Zonder dat hoge zuur was het een zware wijn geweest, alles draait om balans in een wijn. Ik snap dat je niet zo’n strakdroge indruk hebt gekregen van de wijn, maar omdat je kennelijk wel wat gewend bent heb je er geen last van, heel veel consumenten zijn gewend aan wijnen met een paar grammetjes restzoet, proef je niet als zoet, maar geeft het fruit meer intensiteit en geeft extra vulling (in een holle wijn met weinig extract- hoge opbrengst in wijngaard- doet een zoetje wonderen, v=ult de holte).

Ja, die Comte Leloup is in sommige jaren heel erg bijzonder, meer dan 100 jaar oude stokken geven een ongekende intensiteit en diepte, nu proef  je opeens heel veel terroir en geen druivenfruit......)

14-12-2019


Geachte heer Meesters, 

Voortreffelijk huis dat Forster.Wij hebben de Riesling Seefahrer en Bergsteiger naast elkaar gezet en, hoewel totaal verschillend, zijn ze beiden voortreffelijk.
Wij hebben een hele lichte voorkeur voor de Seefahrer. 
De Pinot Noir vinifie en Blanc had volgens ons kurk en moet even in de herkansing.
.........
F.B.

(inmiddels vervangende fles geregeld red.)07-12-2019

De wijnen, werkelijk vrijwel alle wijnen, bevallen mij absoluut niet: of niet drinken of ik krijg er koppijn van.

Het zal mij niet verbazen dat drs meesters, een fake naam is. Wat doe je er aan.

Niet te drinken.

Zit nu aan je merlot. Niet te zuipen. Kleij???


E.S.(mijn reactie:

Beste E.,

dank voor je openhartige mail, daar hou ik van, duidelijkheid voor alles.

Zou je me kunnen zeggen welke Merlot het betreft, ben zeer benieuwd.

vriendelijke groeten,


Karel Meesters

p.s.: E. had Kleidoos 2020 besteld, daar zat geen Merlot in. Geen reactie terug gehad, het is niet altijd feest in de wereld. )
12-11-2019

Geachte heer Meesters,

Ten vervolge: 

De "Buit isi binnen"; een paar minuten geleden bezorgd. (Petit Verdot 2016 red.)

Il ben u zeer erkentelijk voor de prompte, professionele en vriendelijke bejegening.

........................

Met vriendelijke groeten,

J. L. S.
23-10-2019

Beste Karel

Doos dit keer goed ontvangen. Dank voor de wijn en voor de meegestuurde koffie !

Met groet, J.D.

(héél soms gaat het fout met een doos, in dit geval 2 breukflessen, de beschadigde doos weer teruggekregen en vervolgens weer een nieuwe verstuurd met ook nog de koffie van Koffiestation Groningen, probleem opgelost)22-10-2019

beste Karel,
 
ik kon het niet laten om afgelopen weekend - met vrienden! - alle 3 de wijnen
(Saramago Risco 2017, Colheita 2017 + ForsterRiesling Seefahrer 2017 /red.)  te proeven die ik vorige week bij je bestelde. Ik moet zeggen: we hebben er van genoten! Wat ik vooral super vind is dat de wijnen 'perfect' overeen kwamen met de beschrijving op je website. Het was voor ons de eerste keer dat wij een bestelling bij je plaatsten maar ga er maar van uit dat dit in de toekomst vaker zal gaan gebeuren. Als jij de wijnen levert zoals ze op je website staan beschreven dan heb je er een enthousiaste klant bij. Ik zal jouw site ook onder de aandacht brengen bij een paar wijnvrienden van me. Mocht je op enig moment leuke/interessante 'trouvailles' in de aanbieding hebben dan hoor ik graag van je.
 
Vineuze groet,
T.H.

(antwoord 22-10-2019:
beste T.H.,

dank voor deze zeer enthousiaste en complimenteuze reactie. Ik ben er erg blij mee, maar voel ook een iets opgelaten gevoel. Je doet je best en je hoopt maar dat dat tot een goed resultaat leidt, dat ook anderen je ervaringen delen. Rijk word ik er niet van, maar wel blij, voldoening halen uit de dingen die je doet, daar draait het in essentie om. Het is niet altijd gemakkelijk om je eigen koers te varen, maar het geeft ondanks de nadelen veel voldoening. Nu maar hopen dat de beschrijvingen van de andere wijnen als net zo sluitend worden ervaren als die van de drie geproefde wijnen.
Met ruim 50 verschillende wijnen is het lastig om alle ontwikkelingen die de wijnen doormaken na de eerste beschrijving te kunnen bijhouden en weergeven op de site. Ik doe wel een poging, maar omdat ik in m’n eentje alles doe is er niet altijd tijd (en ruimte in m’n hoofd) voor.

Ik blijf m’n best doen en voorzie ook graag nieuwe wijnliefhebbers van producten waar ze blij van worden.

Nogmaals dank,

vriendelijke groeten,


Karel Meesters)18-10-2019

Beste Karel,

Ik had de dozen gisteren direct in de kelder gezet en heb ze net uitgepakt. Alles was weer fantastisch verpakt, zij het het bij 3 of 4 binnen-doosjes de bodem losschoot bij het uittillen. Meestal maak ik ze in de grote doos los, muur nu wilde ik het efficiënter doen en was er op bedacht de bodem te beschermen, maar die schoot of direct los of binnen 5cm. Aan de onderkant zitten kartonnen wigjes die nu soms in de uitsparingen waren gefrommeld en daardoor deels waren afgescheurd.

Bij mij verliep het dus zonder schade, maar ik kan me voorstellen dat je niet zo gelukkig bent, daarom meld ik het maar even.

Vriendelijke groet,
R. R.


(antwoord 18-10-2019:

Beste R.,

dank voor de melding, ja, die binnenwerkjes zijn volgens de ontwerper veel beter, maar de kwaliteit van het karton is beduidend minder goed.

Mijn grootste probleem (ook bij het vouwen van de binnenwerkjes) zit hem in de kwaliteit van het karton, het is me te licht en te weinig star/stug, het is te "papierig”.

Dank voor de opmerking, hierdoor krijgt m’n eigen klacht meer gewicht, er is door een andere klant een opmerking gemaakt over de binnenwerkjes.

Mooi dat de flessen heel zijn gebleven, dat de inhoud maar weer goede mag bevallen,

vriendelijke groeten,


Karel Meesters)

14-10-2019

Dank! De link gekregen. Zal zeker laten weten wat we ervan vonden :-) dank voor je hartelijke service!

Hartelijke groet, N.W.13-10-2019

Dear Karel

Thank you very much - the wines are well recieved.

I hope that I will get the possiblity to put in a new order, when you recieve the 2015 shipment from Burlotto.

Best wishes
M.  
(andere klant in Denemarken)
 

13-10-2019

Beste Karel,
 
Tot mijn vreugde zie ik dat je de Tres Ojos Garnacha weer aanbiedt! Die is mij vorig jaar heel goed bevallen J
Zou je voor mij kunnen reserveren? Het heeft absoluut geen haast hoor, kijk maar even wanneer je een keer hier in de buurt bent.
 
Hartelijke groet,
J.05-10-2019

Prima wijn (lekker). Beschrijving achteraf gelezen klopt helemaal.
Volgens ons mag je meer vragen per fles/doos! 
(Risco tinto 2017 red.)
Groet,

G.28-09-2019

Vanmorgen iets na 9 uur werd de doos al bezorgd. We konden ons dus de hele dag verheugen op het einde vd dag en zijn er toen echt even voor gaan zitten om de Risco te proeven.  Die viel niet tegen! Inderdaad heel fruitig en dat tikje koolzuur erin is verrassend lekker. Nogmaals dank voor het op de hoogte houden en voor de snelle levering!

Hartelijke groet,
E. M.14-08-2019

Beste Karel,
We hebben 6 flessen van de "Onno Klein actie " :-) gekregen en aan jou gevraagd de doos aan te vullen met witte en rosé. Mm de witte wijn is zeer goed bevallen. Wil je daarom een doos samenstellen met witte en rode wijn uit Europa , niet zoet. .........................

.................

Vriendelijke groet

B. B.14-08-2019

De ontvangen wijn is heerlijk!
T.D.13-08-2019

Dear Karel,

Thank your shipment as the wine arrived in perfect condition.
I just had one of the Rieslings which I really enjoyed. Very good stuff and now I can't wait to try the Monvigliero even though i probably should let them rest for a few more years. On that note are you also going to have the 2015 Burlotto available any time soon?

Kind regards
A. 
(klant in Denemarken)16-07-2019

Wat is de Peladi een mooie Wijn voor die prijs. Dat zou wel eens onze huis wijn kunnen worden we schenken ‘em door een beluchter en dat geeft de wijn een
Nog prachtiger  smaak Mijn complimenten voor deze inkoop
Onder staande  wijn was onze huidige huis wijn ook mooi maar iets te zwaar en
te speciaal voor een huis wijn.
Met vriendelijke groet C. G.05-07-2019

Hallo Karel,
Ik heb de wijn in goede orde ontvangen.
En hij smaakt heerlijk.
Groet,
F. M.30-06-2019

Beste Kees (als ik mag),
Om ervoor te zorgen dat je je binnenkort niet gaat vervelen, heb ik zonet nóg een bestelling geplaatst J .
Maar wees gerust: heeft geen haast.
Grt, l.
PS. ik zou de bestellers die hun factuur niet meteen betalen, gewoon maar laten zitten. Graag of niet, zou ik denken …
PS. fijne stevige verzenddozen gebruik je trouwens. Die houden de flessen goed op hun plaats.22-06-2019

Hallo Karel,

De wijn donderdag in perfecte staat ontvangen, hartelijk dank!
Vriendelijke groet,

J.20-06-2019

Beste Karel,
 
 
Wijn is inmiddels bezorgd. Allemaal prima voor elkaar. Direct de Risco open gemaakt, Heerlijk!
 
Gr.
 
 
H.20-06-2019

Hallo Karel, complimenten voor je Risco! Ik heb erg genoten van de eerste fles en ga dat zeker doen van de volgende! Jammer dat hij uitverkocht is, ga zeker meer van je bestellen! Hartelijke groet, F. S.
16-06-2019

Geachte Karel Meesters,

Proficiat met het grote succes n.a.v. het artikel.
Alle begrip voor deze vertraging.
Graag aanpassing van de bestelling ..........
Met vriendelijke groet,

A. W.16-06-2019

Dag Karel,
 
Ik heb het geld zojuist overgemaakt. Mijn voorkeur voor levering gaat uit naar een donderdag. En als dat niet a.s donderdag is, maar volgende week donderdag, dan is dat OK.
 
Excuus niet nodig. Fantastisch dat het artikel in de Volkskrant je zoveel oplevert, het is je van harte gegund. Het is vooral ook een mooie erkenning voor al je inspanningen, bevestiging voor je visie op wijn, en voeding voor je passie. Laat je niet opjagen en blijf bij jezelf.
 
Vriendelijke groet,
 
I. E.15-06-2019

Beste Karel,

Als onno klein achter je staat, berg je dan maar.
Gefeliciteerd met dit succes.

Zie uit naar de wijnen.
Houdt ons vooral op de hoogte,

Hartelijke groet, K.15-06-2019

Beste heer Meesters,

Geen enkel probleem. Wat u overkwam is de natte droom van elke ondernemer. Ik kan u alleen maar feliciteren met de recensie van Onno in de Volkskrant. Daarbij denk ik dat u het kennelijk verdiend heeft (of u heeft hele goede contacten of contanten te veel gehad natuurlijk) zodat ik nu graag bij u bestel. Ik heb er geen haast mee, ik merk wel wanneer de dozen komen.

Heel veel succes met alle drukte en hopelijk houdt dat nog lang aan!

Met vriendelijke groet


L. K.11-06-2019

Hoi Karel,
Eerst gefeliciteerd met je vermelding in he Volkskrant Magazine. Vooral de opmerking over jouw proefkwaliteit moet deugd doen.
Heb jij voor mij .... flessen van dieRisco tinto?
Of is de voorraad al uitverkocht?
Hoor van je,
R.10-06-2019

Beste Karel,

We zagen dat je weer een prima recentie van Onno Kleyn hebt gekregen. Geweldig!
Ik zag dat de door hem aangeraden 'Tinto 2017' van Saramago niet meer op het bestelformulier stat. Klopt dat? Zo niet, dan graag ............

Hartelijke groet,
J. W.09-06-2019

Beste Karel,
Ik zag Onno Kleyns recensie van je Saramagowijnen in de Volkskrant - waarvoor uiteraard mijn felicitaties, al lijkt het me ook wel raar als vreemde volwassen mannen zo juichend over je neus schrijven - en ik dacht, laat ik proberen de storm voor te zijn en je vragen of je ..... van de Risco Tinto voor ons hebt, en .... van de Reserva, om ook eens wat sjieks te proberen op een bijzonder moment. Die zijn er tenslotte genoeg, ondanks alles.
Ik heb geen idee hoe hard Kleyns lezers zijn gaan hollen, maar laat maar weten of het nog lukt. Dan kom ze ergens de komende tijd oppikken. Het heeft geen haast.
Hartelijke groet, ook van S.,
F.09-06-2019

Mooie teksten en proefnotities!
Vandaar gelijk meer bestelt dan alleen de risco.
Dus geen 2 risco maar alleen de bestelling met .. risco en ... wit en rose.

Mvg en mooi dat uw bedrijf zo een boost krijgt!

Mvg p.08-06-2019

dag Karel,

GEFELICITEERD!!!

Wat mooi dat Onno Kleijn in de Volkskrant zo’n prachtige recensie geeft van jouw Portugese wijnen en stelt dat je zo verschrikkelijk goed kunt proeven. Overigens, dat zei de dame van Chateau de Cabriac letterlijk ook!

een heel fijn weekend voor je,

groet, M.08-06-2019

Gefeliciteerd Karel,

mooie publiciteit in de Volkskrant,
(Onno Kleyn in VK Magazine 08-06-2019)
met name dat ‘ een man die verbijsterend goed kan proeven ‘
Steek die maar in je zak !

Goed weekeinde !

Met vriendelijke groet,

R. U.24-05-2019

Dank voor uw prompte antwoord.
 
Ik ben zeer tevreden met de wijnen die ik tot nu toe bij u heb besteld, vandaar mijn opdracht. Ook mijn complimenten hoe u de wijnen beschrijft. Werkelijk dorstig wordt je ervan J.
 
..........................
 
Fijne dag,
 
 
N. M.22-05-2019

Beste Karel,
 
Ik heb nog een vraag. De flessen komen nu in enorme dozen met heel veel karton, kan het niet in gewone dozen verstuurd worden?
 
Vriendelijke groet,
 
F. W.

(antwoord 22-05-2019:
Beste F.,

dat is een goede vraag. Ik heb voor deze optie gekozen, of eigenlijk moeten kiezen vanwege het breukrisico tijdens het verzenden met een koerier. In de genoemde grote dozen met complex binnenwerk blijven de flessen op een enkele uitzondering na heel tijdens het vervoer. Het is voor mij veel werk en de dozen zijn vrij kostbaar, maar het gedoe + kosten en het ongemak voor de klant bij breuk doen de balans toch overslaan naar het gebruik van de verzendkluizen.

Ik hou m’n ogen wel open voor eventuele minder belastende alternatieven, maar die heb ik nog niet gevonden. Via DPD verloopt het transport wat mij betreft goed. Ook dat is een factor.

Grote firma’s zoals wijnvoordeel versturen hun wijn in gewone wijndozen via Postnl. Regelmatig breuk nemen ze daarbij op de koop toe, ik durf dat niet aan.

Maar je punt van zorg heeft beslist mijn aandacht en zodra er een beter alternatief is zal ik daar serieus naar kijken.

vriendelijke groeten,)
26-04-2019

Beste Karel,

Gefeliciteerd met je mooie Hamersma beoordelingen!
Wij weten natuurlijk inmiddels ook wel waar we de lekkere wijn vandaan moeten halen.

Bezorging graag vrijdag 3 mei.

Vriendelijke groet,

A. F.24-03-2019

Beste Karel,

Wat een heerlijke wijn is die Colheita tinto (2016). Zo lekker dat het alweer op is.
Mogen we dit keer ........ flessen van je ontvangen?
(we hebben namelijk ook de onhebbelijkheid om regelmatig een flesje cadeau te doen, niet slim natuurlijk.)

hartelijke groet
M.


15-03-2019

De wijnen zojuist ontvangen. Compliment voor de verpakking en vlotte levering.
De wijnen gaan we binnenkort gebruiken jen beoordelen.
M.vr.groet,
L. R.


02-03-2019

Enige tijd geleden heb ik bij u .......wijn gekocht. ...... Domaine de Cabriac Carignan en ....... Pinot noir van het zelfde huis. Wij hebben er van genoten maar toen we gisteren de voorlaatste fles Pinot Noir opende had deze kurk en niet zo’n beetje ook) Gelukkig had de laatste fles geen kurk en hebben we toch kunnen genieten! Wat doen we met die ene fles met kurk?
Ik hoor graag uw voorstel

Met vriendelijke groet,
O.S.


(antwoord 27-02-2019: Beste O.S.,

het klinkt misschien vreemd, maar ik wil u allereerst bedanken voor uw klacht. Hierdoor kan ik er wat aan doen en proberen het probleem op te lossen. Inmiddels heb ik het bedrag van de fles+ uw bijdrage in de verzendkosten voor die fles teruggestort op de bankrekening waarvanaf de factuur voor uw bestelling destijds is betaald.

Zo heel enkel komt een kurkfles voor, vroeger was dat aanmerkelijk vaker, maar het blijft vervelend. Gelukkig was het een duidelijke, goed herkenbare fout. “Kurk” wordt veroorzaakt door trichlooranisol (TCA) en kan ontstaat bij het schoonmaken en ontsmetten van de kurk. Van deze stof hoeft maar heel weinig in wijn te zitten om een muffe indruk te veroorzaken. U trof dus zo’n fles.

Soms zijn de concentraties TCA zo laag dat de wijn niet muf ruikt maar ook niet helemaal optimaal ruikt en smaakt. Ingetogen neus, niet expressieve smaak en vaak ook een wat platte, ietwat stroeve smaak. Kortom een wijn die niet “los wil komen”. De wijn lijkt matig van kwaliteit, terwijl dat niet zo is en de werkelijke oorzaak de kurk is. Het vergelijken van een glas met de eerste (foute) wijn met een glas uit een andere fles van dezelfde wijn is vaak een openbaring: opeens is de wijn er wel helemaal in het tweede glas.
Flessen die kurk hebben onder de waarnemingsdrempel vrees ik het meeste: de wijn was gewoon niet goed en daar klaag je meestal niet over, de wijnimporteur vertelt een mooi verhaal maar dat deugt niet.

Als een fles kurk moet hebben dan maar goed, zoals in uw geval, dan kan ik er nog wat aan doen, zoals bij deze.

Excuses voor het ongemak,

vriendelijke groeten,)
 


02-03-2019

Dank voor uw snelle reactie en goed voorstel waarvoor dank!
Maar ook dank voor de heldere uitleg over kurkwijn. Zo weer meer geleerd over wijn!

Met vriendelijke groet,
O.S.


27-02-2019

Beste Karel,

Onlangs heb ik samen met mijn vader een pakket bij je besteld waar oa ook de Petit Verdot de Labadie twee keer bij zat. Op de site zie ik dat deze wijn ook geschikt is voor bewaring. Zou je het aanraden om voor langere tijd deze fles te bewaren (mits goede omstandigheden uiteraard) en voor welke duur?
Of is deze wijn toch wel echt bedoeld om binnen 1 a 3 jaar te drinken?

Mvg,
G.

(antwoord 27-02-2019: Beste G.,

hoelang je een wijn kunt bewaren is altijd een lastige vraag. Als je van wijnen met fruit houdt is bewaren in de meeste gevallen niet echt aan te raden, maar in sommige gevallen is dat wel weer gunstig.

Laat ik de wijn als uitgangspunt nemen: zakt hij niet door de hoeven, blijft hij nog een aantal jaren overeind of wordt hij zelfs nog beter (zachter, complexer)?

In het geval van de Petit Verdot schat ik in dat hij hoogst waarschijnlijk wel zal winnen in kwaliteit (in een goede kelder) tot 2022, ik verwacht dat hij nog wel een paar jaar daarna nog in conditie zal zijn, maar of hij er echt beter van wordt weet ik niet.

Sommige wijnen hebben een erg lange adem, met name de balans tussen de zuren, tannine, alcohol, en extractstoffen zijn bepalend voor een lange en evenwichtige oude dag. In de Petit Verdot zit ook alles, maar ik mis iets pit en frisheid voor een heel lange adem, hij is tamelijk fors en krachtig, vol en rijk. Daarom ben ik iets voorzichtiger wat betreft te verwachten mooie, hoge leeftijd dan wanneer er ook nog Cabernet Sauvignon in de blend had gezeten (meer zuur en frisheid).

Het kan zijn dat de wijn ons verrast over een aantal jaren, maar de ervaring leert dat je een wijn beter iets te jong kunt drinken dan iets te laat, dan is de sjeu er af, de helling tijdens de aftakeling (afgezet tegen de tijd) is steiler dan die richting optimum.

Het beste advies in dit geval is het wegleggen van genoeg flessen van deze wijn en elk jaar een fles open te maken en zodra hij echt lekker wordt de frequentie van openen te verhogen, maar ja, dat is preken voor eigen parochie (de wijn is nog ruim voorradig;-).

Vriendelijke groeten,)


27-02-2019

Beste Karel,

Bedankt voor je prachtige antwoord. Net als bij je nieuwsbrief is het altijd een genot om te lezen. Hier kan ik zeker wat mee!
Ik houd je advies in het achterhoofd :-)

Mvg,
G.


21-02-2019

(nav oplossen probleemflessen Negroamaro 21-02-2019:)

Karel,
Super geregeld
Zaterdag is prima
Mvrgr
L.


31-01-2019

(antwoord  31-01-2019: Geachte S.,

dank voor uw bestelling, de Regent is helaas op drie flessen na uitverkocht. Mag ik u als pleister op de wonde 3 flessen Frühburgunder in plaats van de missende flessen Regent ........... leveren?

In afwachting van uw reactie,

Vriendelijke groeten,)


Da’s goed. De Regent is erg lekker, De Fruhburgunder heb ik een 81/2 gegeven dus die zal ook goed zijn. Ik heb nu een Regent open en die is erg lekker.
Ik wacht de zending af.
Mvg
S.


28-01-2019

Goedenavond Karel,
 
We hebben genoten van de wijn (Saramago Colheita tinto 2016); dank voor de fijne aanrader, geen woord teveel gezegd!
 
Binnenkort ga ik weer eens op de website neuzen voor een andere wijn in deze categorie en anders bestel ik gewoon dezelfde.
 
Vriendelijke groet,
B.K.


21-01-2019

Beste Karel,
Als je zo begaan bent met het welzijn van je klanten, misschien doe je er dan goed aan ook wat halve flesjes in je assortiment op te nemen...
Ik bijv. drink (bijna) niet door de week (mijn vrouw drinkt helemaal niet), dus als ik zondag nog wat lekkers eet wat eem goede wijn verdient, dan staat een deel van de fles te lang te wachten op het volgende weekend tenzij ik maar even van mijn principes afstap.
Het is maar een suggestie.
Groet,
K. V.


(antwoord  12-01-2019: Beste K.,

zo’n nieuwsbrief is inderdaad vragen om reactie. Dank daarvoor. Verreweg de meeste van mijn klanten kopen wijn omdat ze iets anders dan gemiddeld willen drinken zonder de hoofdprijs te betalen. Ze drinken liever iets minder maar iets beters dan veel van gemiddelde kwaliteit.

Terzake: er zijn vaker verzoeken geweest voor halve flesjes. Nog afgezien van het feit dat de prijs van een half flesje al snel tweederde tot driekwart van die van een hele fles zal zijn, zit je met halve flesjes met het grootste nadeel: ze zijn veel minder stabiel in de tijd dan hele flessen. De veroudering gaat in kleine flesjes heel veel sneller dan in standaardflessen. In combinatie met de relatief veel hogere prijs (= veel minder omzet) en de extra logistiek (extra artikelen zonder verbreding of verdieping van het assortiment - qua type of stijl - ) is een halve fles dus riskanter voor de importeur. Komt nog bij dat lang niet elke producent halve flesjes aanbiedt.

Voor mij is de duidelijk lagere stabiliteit, verergerd door de te verwachten sterk wisselende en erg lage omzet een reden om (althans op dit moment) geen halfjes in het assortiment op te nemen. Het kunnen leveren van zekerheid wat betreft stijl en kwaliteit van de wijnen staat bij mij centraal.

Het aanbieden van halve flesjes zou je, als je dat zou willen, ook kunnen zien als het verlagen van de drempel tot het gebruik van alcohol, je kunt nu ook in je eentje zonder je te bezwaard te voelen een fles openen, het is immers maar een halfje.

Ik heb begrip voor je standpunt, alleen in het weekend drinken is zo gek nog niet en een niet drinkende partner moet dat ook zonder aanvechting kunnen blijven doen (niet doen). Mijn ervaring met de meeste van m’n wijnen is dat ze geen last hebben van een aantal dagen open staan (een bijkomend voordeel van zeer matig drinken). Alleen bij de Saramago Colheita tinto merk je dat de wijn na een dag of drie open staan iets minder interessant wordt. Sommige wijnen worden alleen maar mooier na een paar dagen, ook wit, wat je meestal niet zou verwachten, kan veel ouder worden (na opening) dan je zou denken, de Rieslings van Forster zijn daarvan het voorbeeld, een maand in de koelkast maakt vooral de drie luxere versies niet veel uit.

Een vriend van me had een goede oplossing voor dit (weekend)probleem: een glazenflesje/karafje met een precies passend geslepen stop waardoor het karafje helemaal tot de rand toe gevuld met de stop er op afgesloten is van nieuwe aanvoer van zuurstof (= de veroorzaker van veroudering).

Tegenwoordig zijn er wijnen gebotteld in kleine flesjes met een zogenaamde vinolok stop (zie foto’s) ik ken echter alleen 0,5 liter flesjes met Oostenrijkse dessertwijn met deze afsluiting (en 75 cl flessen uit meerdere landen).
Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel halve flesjes uitgevoerd met schroefdop. De siliconen pakking in de dop sluit de inhoud luchtdicht af.

Een schoon en leeg half flesje met een schroefdop eerst helemaal volschenken met wijn uit een 75 cl fles, dop erop, in of buiten de koelkast zetten en na een week verder genieten van de betaalbare wijn. Voorwaarde is wel dat het flesje echt goed schoon is, heet sodawater doet wonderen in het vermijden van azijnzuurinfectie. Eens in de drie-vier keer ontsmetten met soda zou moeten volstaan.

Vriendelijke groeten,


11-01-2019

Dag Karel,
 
Ik kom vrij makkelijk ongewild abusievelijk op iets gelijknamigs in Scheemda. Is dat iemand die meesurft op jouw naam/bedrijf, dan kan je daar wat aan doen en dat zou ik maar doen ook. Ik weet niet hoelang die mevrouw als zodanig werkzaam is, maar het heeft een luchtje volgens mij.
 
Vr gr  T.


(antwoord  12-01-2019: Beste T.,

ja, dat heb je in deze wereld, de gure wind van concurrentie waait uit alle hoeken. Probleem is dat domeinnamen geheel vrij zijn en dat de eerste die hem vastlegt of wie er veel geld voor over heeft elke naam kan gebruiken die hij/zij wil.

Zo is de naam goedewijn.com en goedewijn.nl door anderen vastgelegd.

Zolang de site en de manier van presenteren niet heel erg op elkaar lijken en het assortiment niet duidelijk een moeilijk van die van mij te onderscheiden samenstelling heeft, is hier niets tegen te doen, behalve hard je best doen en net even beter/anders zijn dan de rest.

Ik denk dat ik meer last heb van "One day only" en NRC wijnen.

De klanten die ik heb lezen doorgaans vaker wat er over de wijn vermeld staat en zijn een stapje verder in de ontwikkeling, geen Gall en Gall instappers zal ik maar zeggen. Zulke klanten zien meteen dat er iemand achter die wijnimport zit die er verstand van en een opvatting over heeft dan iemand die maar gewoon een beetje knipt en plakt, waarbij alle wijnen koopjes zijn en heerlijk soepel en rond op de tong.

In het begin ben ik ook wel eens ongerust geweest over tegen mijn naam aan schurkende handelaars, vaak is het niet eens de bedoeling en blijft het een lokale activiteit van iemand die aan zijn pensioen is begonnen en zo zijn vakanties wat bijelkaar sprokkelt op een leuke manier.

Dat jij en andere klanten (ik krijg wel eens vaker zo’n mail) dit opvalt zie ik als een bevestiging van m’n werkwijze: kennelijk wordt m’n inzet en assortiment gewaardeerd en is er een soort verbondenheid met m’n afnemers die zich uit in de betrokken mailtjes over mogelijke “aanschurkers”.

Het is deze harde wereld waarin je dit voor je kiezen krijgt, de beste optie is je werk goed blijven doen en zorgen dat je wijnen en je werkwijze een merk worden/blijven en dat je een vertrouwensband hebt met je klanten.

Nogmaals dank voor je zeer gewaardeerde betrokkenheid.

.......................................

Vriendelijke groeten,)


04-01-2019

dag Karel,

Een heel mooi en passend nieuwjaarsbericht vind ik het dat je hebt gemaakt! Ik geniet van (jouw) wijn en het is fijn dat iemand, die daar een goede neus en mond voor heeft, van kan leven. Mooi ook dat dit past bij jouw wat dwarse insteek en attitude.

Ik blijf de Mas de Sainte Croix zeer hoog waarderen, zeker als ik hem in de ochtend al heb opengemaakt - wow, wat een wijn. En wat een prijs-kwaliteit verhouding! Klasse dus dat je die gevonden hebt Karel. Ik heb zelf wat meer moeite met de Ataide Semedo Bairrada Young, ook eerst geproefd en nu in een doosje besteld. Vanavond tweede keer gedronken en valt me wat tegen: flauwtjes, slapjes, en dus niet mooi subtiel, zoals ik het me herinnerde. Komt voor, of hoor je dit vaker?

....................

hartelijke groet,

M. W.


(antwoord 07-01-2019: Beste M.,

dank voor je betrokken mail en complimenten + opmerking over de Baga young.

......................................................

Naar aanleiding van je ervaring met de Baga heb ik meteen een fles open gemaakt en een paar dagen gevolgd. Inderdaad is hij minder gevuld en sappig dan enige tijd geleden, het fruit is ook iets anders dan eerst. Het doet me een beetje denken aan de Pinot Noir, daar heb je iets dergelijks. Ook die wijn heb ik naar aanleiding van je reactie en die van toevallig nog een klant, gevolgd.

Het fruit is anders en wordt kruidiger, verder is de wijn nog mooi intact en geeft niet het vermoeden dat ie snel zal instorten. Hij is wel anders, dat klopt zeker, of ie weer de vulling krijgt als in z’n jeugd weet ik niet. Wat betreft kwaliteit vind ik de wijn nog steeds goed, maar de stijl is duidelijk veranderd.

Mocht de wijn je niet de verwachte genoegens leveren dan wil ik daar graag een oplossing voor bieden, de wijn kan weer terug of ik kan in een andere vorm compensatie bieden.

Vriendelijke groeten,)21-12-2018

Oi, oi, oi, wat een ver-ruk-ke-lijke Fruehburgunder  van Forster heb ik vanavond mijn tong, verhemelte & keel laten passeren. Ook was de Tres occhos van een weelderigheid, die me tot (misschien wel)  vaste innemer uwer wijnen maakt.
..................
 
Ik verneem,
Complimenten & groet,
O.B.-


03-12-2018

Geachte Karel Meesters
U mag mij als reserve noteren.
Interessant om weer te ervaren dat een goed verhaal van derden (VK magazine) tot een snelle uitverkoop leidt.
Met vriendelijke groet
H.H.


02-12-2018
Hallo Karel,

Eindelijk begonnen aan de proefdozen Viglione, de Primitivo en de Nero de Troia zijn heerlijk maar de Negroamaro was echt niet lekker ik heb zelfs meteen een tweede fles opengemaakt omdat ik dacht dat de eerste fles niet meer goed was, maar de tweede smaakte net zo. We gebruiken ze nu maar voor in de keuken.
Het blijft natuurlijk een natuurproduct maar ik wilde toch even mijn ervaring delen.

L.G.

(antwoord 03-12-2018: Beste L.,

dank voor je bericht, ik heb van 1 andere klant kortgeleden een melding gekregen dat ie een niet optimale fles had gekregen, waarschijnlijk hergisting in de fles. Die fles heb ik gecompenseerd. Soms heb je een fles die verkeerd is, maar eigenlijk komt dat maar heel zelden voor.

Nu ik een tweede melding via jou krijg is er misschien iets meer aan de hand, maar de fles die ik gisteren uit m’n voorraad opende was prima, geen afwijking, zowel wat betreft geur als smaak.

Zou je me kunnen omschrijven hoe de wijn er uit zag (helder, troebel, kleur, wel of geen belletjes, afwijkende aroma’s type tannine of zuur) en smaakte.

Misschien geeft dat een indicatie en kan ik daar wat mee richting producent. Immers als het fout is gegaan in een partij is het ook voor de producent belangrijk om te weten dat er iets fout is gegaan en wat daarvan de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

De twee tegenvallende flessen krijg je van me gecompenseerd, geef maar aan wat je voorkeur heeft: crediteren bij een volgende bestelling, terugstorten bedrag (incl. verzendbijdrage/fles).

In afwachting van je reactie,

vriendelijke groeten,)


03-12-2018

Hallo Karel,

Bij het inschenken belletjes aan de oppervlakte van de wijn. Hij is helder kleur is mooi rood smaakt scherp en slaat op de keel. Mijn vrouw vond het gronderig smaken. Dit was het geval bij allebei de flessen die ik tot nu heb toe opengemaakt, ik heb nog twee flessen maar die laat ik nog maar even maar dicht. 

Crediteren bij een volgende bestelling is prima.
Bedankt voor deze service.

L. G.

Heb in februari 2019 de klacht doorgespeeld naar de producent Viglione, het antwoord is zoals je hoopt dat een producent reageert in zo'n situatie: open kaart spelen:

Unfortunately, we already knew about this issue. One of the cartridges of the three-stage filter broke at some point during the bottling of the lot 18137. The result was the passage of some yeast in the bottles. The breaking was not discovered until the following maintenance of the filter, and we could not determine which bottles were affected. As you've seen yourself, most of the bottles are as good as always. Most probably the refermentation is activated by shaking the bottles or keeping them in warm places.

However, we've changed the maintenance plan to avoid the problem in the future.02-12-2018

 Dag Karel,

Wat een mooie score weer. Zo zie je maar een beetje kleien kan tot mooie dingen leidenWink
Maar alle gekheid op het welbekende stokje...kunnen wij nog een kleidoos krijgen (kopen dan wel)?
Als dat kan laat maar weer weten wanner ik hem kan ophalen. Ergens ............ zou wat mij betreft prima kunnen.

groet,

b.


30-11-2018

Dag,

De wijn is fijn. Minder stroef dan het verhaal in de Volkskrant deed vrezen.

Groeten

M.B.


29-11-2018

Beste Karel,

Ik heb de wijn, meteen geprobeerd. ondanks lichte verkoudheid kon ik de rozen inderdaad ruiken. Stroef maar op een prettige manier. De bespreking in VK klopte wel. Misschien had ik op ietsjes meer sap gehoopt, erg alcoholisch is hij iig niet.
Nu mijn vraag. Denk jij dat deze wijn genoeg fruit heeft om echt lang te liggen? Dan zouden de tannines toch zachter en ronder moeten worden... Maar houdt hij dan voldoende vitaliteit?

Dankjewel,
F.

(antwoord 13-03-2019: Beste F.,

het zal de drukte wel zijn geweest, ik had je nog geen antwoord gegeven op je vraag (29-11-2018). Beter laat dan nooit, maar normaal doe ik er niet zo lang over.
Tijdens het bijwerken van de reactiepagina op m’n site kwam ik dit losse eind tegen.

De ervaring met dit type wijn is niet zo groot, maar van rijpen worden ze zelden beter. De tanninen worden misschien ietsje zachter, maar het uitbundige rijpe en exotische fruit waarin de tanninen zijn ingepakt neemt af en gaat over in een meer kruidig, aards type en wordt minder uitbundig. Jong drinken bij een lekkere maaltijd is bij deze wijn het beste advies. Wat de meeste mensen aanspreekt is de frisse, ietwat weerbarstigheid in de smaak (tikje ruige tannine) gecombineerd met de zeer uitbundige, zoetige, rijpe en frisse fruitigheid. Deze twee uitersten geven de wijn spanning en maken hem boeiend. Natuurlijk ook het unieke aroma waarin rozen en lychee samen met rood en zwart fruit de boventoon voeren.

Vriendelijke groeten,)29-11-2018

Karel,

Dank voor de snelle actie en voor de creatieve oplossing, daar houd ik van.

Groeten, D.


26-11-2018

Beste Karel,
Gefeliciteerd met de vermelding in het VK magazine.
Kwaliteit verloochent zich niet.
Gr.,
R.


26-11-2018

Hoi Karel,

Mooi spul! Nabestelling
(Forster) :
.. Quarzit
.. Bergsteiger
.. Seefahrer

Geen enkele haast.

Gr!
A.


25-11-2018

Dag Karel,

Ik zag weer een goede recensie van je in de Volkskrant van Onno Kleyn. Ik denk snel maar een doosje bestellen voordat het uitverkocht is.
 
Ik wil graag de volgende wijnen bestellen:

................

Als je de wijnen ergens in de loop van volgende week langs kan brengeen, zou mooi zijn.

Groet,
U.C.


25-11-2018

Beste Karel,

Weer zeer positief schrijven van Onno Kleyn in de volkskrant. Daardoor moest ik wel snel bestellen, want anders is de wijn misschien snel uitverkocht.
Wel heel leuk voor je!

Graag ............. bezorgen,

Vriendelijke groet,
A. F.


24-11-2018

Hallo Karel,

Graag zou ik wat wijn bij je willen bestellen.

Als je nog voorraad hebt graag een doosje Moulin Neuf 2015.
Hij blijft lekker.... Hopelijk heb je geen last gehad van de hete zomer (qua opslag van de wijnen bedoel ik).

Is er al Labadie nieuws (2015-2016)? De Petit Verdot vond ik ontzettend goed; misschien nog wat jong.

Zou ik ook een proefdoos kunnen samenstellen om wat uit te proberen?

...............................


Hoor graag van je,

Groeten,

A. A.


16-11-2018

Beste Karel kan je mij een doos met klei bezorgen, ben heel benieuwd naar de Schiefer.

Al vast bedank

P.L.

(antwoord 16-11-2018: Beste P., dank voor je bestelling,

ook geologie gedaan? schiefer is nl. onder hoge druk omgezette (versteende) klei.

 .............................

Vriendelijke groeten,16-11-2018

Beste Karel,
 
Heb jij nog van die hele mooie Malbec uit de Bordeaux
 
Of heb je mogelijk iets anders moois
 
Kind regards,
 
K.G.


05-11-2018

dag Karel,

De Valreas, Mas de St Croix, is zoals ook vorige keer weer heerlijk: echt genieten! Dat kan ik niet helemaal zeggen van de Pinot Noir van Domaine de Cabriac, die valt deze keer wat tegen vind ik. Hij lijkt wat platter, en heeft ook wat minder belofte in zich, zal ik maar zeggen. Zie jij dat ook zo of heb ik twee keer pech gehad met een fles?

hartelijke groet,

M.W.


(antwoord 05-11-2018: Beste M.,

ik heb de Pinot al een tijdje niet meer gehad dus ik kan er nu niet zo heel veel zinnigs over zeggen, wat met de Pinot Noir vaak gebeurt is dat de wijn nogal eens door verschillende fasen heen gaat, van jong en fruitig naar belegener en aards. In zo’n overgang is de wijn niet optimaal, het fruit is bijna weg en het aardse, complexere is er (nog) niet. Dus hou je een wat kale wijn over vergeleken met eerdere ervaringen. Belangrike indicatie is dat meerdere flessen hetzelfde karakter vertonen. Dat twee flessen precies dezelfde (toevallige fles-)afwijking hebben is erg zeldzaam (maar niet geheel uitgesloten) dus is het waarschijnlijk de minder optimale fase waarin een wijn zich bevindt. Meestal is een maand of twee wachten een goede remedie, de wijn klimt dan weer uit het dal en komt herboren (met een iets ander karakter) uit de overgangsfase. Je omschrijving lijkt sterk op het in een dip zitten, alles is er wel, maar niet zo uitbundig en op een of andere manier valt ie tegen.

Ik weet niet hoeveel je er nog van hebt, even wachten lijkt me de oplossing, ik ben er bijna door, heb nog 1 doosje.

Vriendelijke groeten,


08-11-2018


dag Karel,

Het lijkt er inderdaad op dat dit aan de hand is met de wijn. Je beschrijft het wederom weer leuk en heel treffend. Ik zal de resterende flessen mooi laten liggen in de wijnkast en ga ze in het nieuwe jaar weer eens proberen. Dank voor je reactie!

groet M.27-10-2018

Beste Karel,
Wijn volgens afspraak ontvangen. Dank. De negroamaro is erg goed. Ben benieuwd naar de anderen.

Groet,
P.


23-10-2018

Hartelijk dank voor alle zorg! De doos is binnen!
Op DPD kun je ook altijd rekenen, dat is wel anders dan met Post.nl (volstrekt onbetrouwbaar).
De eerste fles was al heerlijk!
Met vriendelijke groet,
I. G.


27-08-2018

Beste Karel,

Ik heb enige tijd geleden de “Frühburgunder vom Quarzit” van je geproefd en die was inderdaad erg lekker.

Nu zou ik ook graag zijn witte broertje proeven en van de rode nog wat drinkvoorraad hebben.

..........................................................

Met vriendelijke groet,

F.W.


18-08-2018

Beste Karel,
De “Forster” Fruhburgundet 2016 bevalt ons uitstekend.
Met vriendelijke groet,
R. en M. S.


18-08-2018

Beste Karel,

De Frühburgunder 2016 is inderdaad lekker. En ook nog 3 dagen lang. Daarna weet ik het niet, want dan is hij op.

.......................

Ik kom er nog wel op terug.

Met vriendelijke groet,

F.W.


25-07-2018

Wijn is vanmiddag afgeleverd. Flessen bijzonder goed verpakt. Ga er van genieten!
M.T.


17-07-2018

Dank voor de informatie.
Heb weer alle vertrouwen in kwaliteit,
 
Vriendelijke groet,
 
B.T.


01-06-2018

Geachte heer Meester,
 
Ik heb zojuist de factuur betaald. Mijn voorkeur is dat aflevering op maandagochtend of dinsdagochtend plaatsvindt.
Afleveradres is inderdaad ........................
 
Met vriendelijke groet,
 
T. W.

(antwoord 01-06-2018: Geachte ..W.,

helaas kan ik geen indicatie geven van een verwacht aflevertijdstip. Zodra de wijn bij mij is afgehaald door DPD zit ze in het systeem en de logica van DPD met haar eigen route planningen etc. ik heb daar geen zicht op en helaas ook geen stuur over.

Als de koerier gebruikelijk in de ochtend bij u in de buurt aflevert is dat ook waarschijnlijk in dit geval, maar zeker kun je er niet van zijn. Soms worden routes opgedeeld of omgedraaid afhankelijk van de situatie.

Het enige dat wordt geboden is de vooraankondiging van het aflevertijdvenster.

U kunt via een link in een van de DPD mails aangeven hoe ze moeten handelen in geval er niemand op uw adres het pakket kan aannemen (neerzettoestemming, afgifte bij de buren, etc.).30-05-2018

Hoi Karel,
 
Heb de wijn in goede orde aangetroffen; ...............
Die nieuwe wijn is weer een schot in de roos
groet,
r.


18-05-2018

Dag Karel,
 
Wij willen graag een kennismakingsdoos (-Forster-). Je beschrijvingen klinken zeer veelbelovend. Heel jammer dat je geen Koppitsch meer hebt; de weissburgunder was fantastisch!
 
Kunnen we daarnaast ook nog ..... van de volgende twee wijnen van Domaine de Cabriac krijgen: Pinot Noir en Vermentino.
 
Vr.gr.
B.B.


18-05-2018

Geachte heer Meesters, beste Karel,
 
Uw argumenten met Koppitsch te stoppen lijken mij valide. Flauwekul, wijn zonder zwavel.
 
De Nahe bezoek ik al 30 jaar. Prachtig, en gek genoeg nog steeds z.g.a. onontdekt.
 
Wilt u mij s.v.p. ... “ Vom Roten Schiefer ” van Forster toe sturen?
Afleveradres graag als bij vorige zending Piëmonte. Dank U!
 
In afwachting, met vriendelijke groet,
 
C. V.


15-05-2018

Hallo Karel,
We hebben de Lagrein riserva geproefd met een ander wijnminnend stel en we vonden 'm heerlijk stinken :-) en smaken.
Dank voor de vlotte bezorging nog.
groet M.07-05-2018

Goedemorgen

Hebt u deze wijn (-Pontet Barrail 2012- ) nog?
U schrijft drinken en bewaren tot 2017.
Wat betekent dat ?

Groet
H. V.


(antwoord 07-05-2018: Beste H.V.,

dank voor uw vragen, het eerste antwoord: nee, maar ik krijg binnenkort wel een monster van precies die wijn (2012) toegestuurd door de producent, hij had nog een voorraadje liggen en misschien is een geheel uitgerijpte Médoc wel een keertje iets leuks voor m’n klanten. Ik weet dus niet of ik hem ga kopen, maar daarover hou ik u graag op de hoogte.

Wat betreft aanduidingen drinken en bewaren: als drinken onderstreept is dan heeft dat de voorkeur, staat bewaren onderstreept dan is dat aan te raden omdat de wijn nog jong is en beter wordt. De houdbaarheidsdatum is slechts een groffe indicatie met een grote marge aan de zekere kant, dus als een wijn nog wel 10 jaar kan hebben hou ik vaak 7 of 8 jaar aan, soms blijkt een wijn een veel langere adem te hebben dan vermoed en kan ie langer blijven liggen (en zich doorontwikkelen). Zo’n wijn is dan natuurlijk prima te drinken maar wint nog aan kwaliteit. Een wijn die echt te oud is is veel minder lekker dan had gekiund, de snelheid van afzakken van kwaliteit is hoger dan die van het opbouwen van kwaliteit.

Vriendelijke groeten,).02-05-2018

Beste Karel,
 
Bestelling is goed aangekomen, en snel!
Ben benieuwd, ben al lang liefhebber van Lagrein.
 
Groet,
M. K.


26-04-2018

Beste Karel,

Dank voor de snelle service vandaag. Een vraag over één van de twee dozen. De flessen van Domaine de Cabriac hebben flink wat bezinksel. Zie foto. Is dat normaal bij deze wijn?

Met vriendelijke groet,
J. W.
(antwoord 26-04-2018: Beste J.,

ja, dat is volkomen normaal, echter vaak kom je dat niet meer tegen. Het bezinksel is een neerslag wijnsteenzuur, beter: een slecht oplosbaar zout (hoofdzakelijk calcium + magnesium zouten) van wijnsteen (tartraat).

Deze neerslag in de wijn vindt in de loop van de tijd plaats, een lage temperatuur maakt deze zouten slechter oplosbaar vandaar dat dit na een koelere periode (kan ook na lange tijd in de koelkast) zichtbaar wordt.

Bij de meeste grote, voor de export werkende producenten wordt veel wijn koude-gestabiliseerd: in een vat gestopt en enige tijd tot min vijf graden afgekoeld en gehouden. Hierdoor slaan o.a. wijnsteen zouten en tanninen neer en blijven de flessen onder de meeste omstandigheden in de rest van levensloop stabiel (vormen geen neerslag). Bij Cabriac stabiliseert men de wijnen niet op deze wijze dus komt er na een winterperiode geregeld een neerslag van kristallen (al of niet samen met tanninen) in de fles voor. Mijn opslag is in de winter redelijk goed gebufferd tegen temperatuurschommelingen, maar volgt in grote lijnen de trend van de buitentemperatuur. De wijnen zijn wel beschermd tegen te lage temperaturen en vorst, maar het staartje van deze winter was tamelijk koud waardoor sommige wijnen een licht bezinksel hebben gevormd.

Wijnsteen is een zuur dat door de druif zelf wordt gemaakt en onder koudere omstandigheden reageert met de in de wijn aanwezig zijnde mineralen. Wat in de zomer gewoon vloeibaar (opgelost) was, is nu vast geworden en even onscahdelijk als in opgeloste vorm.

Vroeger was sediment in (betere) wijn eigenlijk standaard, tegenwoordig is het zeldzaam, het is meer een indicatie van hoe intensief de wijn bewerkingen heeft ondergaan. Bij Cabriac valt de bewerkings intensiteit dus mee, dat proef je ook in de intensiteit en de vele nuances in de wijnen.

Gewoon van genieten dus,

Vriendelijke groeten,)

21-02-2018

Hallo Karel,

De Chateau du Moulin Neuf 2015 vind ik bijzonder lekker! Lichter en wat makkelijker dan de Labadie, hoewel die toch ook goed smaakt.

Overige wijnen uit de Labadie-doos hebben we nog niet geprobeerd.

De Moulin Neuf is natuurlijk snel op gegaan.

Heb je daar nog .... van beschikbaar, en zo ja, doe je eigenlijk ook aan korting bij aanschaf van grotere hoeveelheden?

Ik hoor graag van je.

Groeten,

A. A.


(antwoord mijnerzijds 22-02-2018: Wat betreft korting: daar doe ik in principe niet aan, ik probeer de drempels zo laag mogelijk te houden en ook de enkele flessen betaalbaar te houden. Bij korting op meerdere flessen betaal je meer voor de kleinere aantallen.)03-02-2018

Hallo Karel
 
Ik lees nog altijd met veel plezier je nieuwsbrieven. Nou zijn wij aankomend weekend in Groningen en ik zou graag een pakketje wijn willen bestellen. We verblijven in ...., maar ik zou ook best op .............. even langs kunnen rijden om het op te halen. Schikt jou dat. Zo ja dan geef ik graag een bestelling op.
 
Groetjes vanuit een mooi wit ‘Zwart Woud’
 
B. A.


27-01-2018

Qua wijn: ik vind de Rhone Douceur de Fruit bij nadere beschouwing interessanter dan ik me herinner van de vorige keer, maar gek genoeg wel als ik hem beschouw als een Beaujolais. We dronken hem gisteravond bij een gesmoorde kip met groenten en in die combi was hij erg mooi.

groet M.


06-01-2018

Dag Karel,

Maar meteen een reactie: ik ben pas kort klant bij jou en inderdaad, ik waardeer de persoonlijke benadering zeer! Het gaat me enerzijds om het eigenzinnige aanbod dat je selecteert, met daarnaast schitterende beschrijvingen van de wijnen, waar ik met mijn taalgevoel ook van geniet. En anderzijds ook juist om het persoonlijke contact, dat je per mail een vraag kunt stellen en een reactie krijgt, dat je een keer kunt afwijken van een vaste doos, dat er ruimte is voor een kort gesprek op de mail.

Dus… ga vooral zo door en fijn dat je een goed jaar hebt gehad!

Groet, M. W.29-12-2017

Beste Karel,

Even een korte feedback over de bubbels uit Portugal: de wijnclub was unaniem - ze waren heerlijk! De rode wijn was trouwens ook erg lekker.
Klein puntje van aandacht: bij het openen van de Bruto 2014 knalde de kurk al vanzelf uit de fles. Bij de eerste fles kostte me dat bijna een plafondlamp... maar dat mocht de pret niet drukken. De smaak was verrassend!
Mocht ik nog eens in de buurt van Groningen komen, dan kom ik beslist wat doosjes ophalen.

De beste wensen voor het nieuwe jaar!
namens de wijnclub,
M.


28-12-2017

dag Karel,

Dank voor je bericht, fijn. Ik ben benieuwd naar de goede ‘ Paul’  dus graag eentje bij een volgende bestelling. En zeker hebben we al mooie wijnen geproefd uit beide pakketten. Ik noem even de Baga Young die ik heel verrassend vond, zo mooi rond, fijn en met veel body. Ook de Risco uit het proefpakket vond ik verrassend: een mooie, stevige, ‘kale’ wijn die je echt met eten moet serveren, anders komt hij niet tot zijn recht. De Cabriac Vermentino en Carignan kende ik al maar waren ook weer heerlijk. Net als de prachtige Rhone Passion d’une Terre, dat vind ik echt een exceptionele wijn: wat een diepgang, wat een zwaarte, toch veel fruit als ondertoon, echt wow. En dat voor zo’n prijs, ongelooflijk!

En ik zag op de website dat je sommige reacties van mij er ook op had gezet. Vind ik goed, had ik alleen graag even tevoren geweten. Misschien een idee om dat bij nieuwe klanten eerst even te vragen. Verder wens ik jou een heel goede jaarwisseling en een mooi 2018!

groet,

M. W

(antwoord 03-01-2018: Dank ook voor het delen van je mening over een aantal geproefde wijnen. Je hebt wel een punt met je opmerking over toestemming, ik heb het overwogen, maar het is  nogal omslachtig en veelal waren het in het begin vrienden en kennissen die het goed vonden, maar het aantal reacties van niet kennissen nam toe. Omdat ik alle citaten zoveel mogelijk anonimiseer en privé informatie (hoeveelheden en andere opmerkingen) weglaat zijn de opmerkingen niet naar een persoon terug te leiden.

Tot nu toe ben je de eerste die hier een opmerking bij plaatst, ik heb daar begrip voor.

Het doel van het weergeven van de essentie van de reacties is voor een bedrijf als het mijne van groot belang. Moderne bedrijven lossen dit op door hun klanten soms tot vervelens toe te bewegen om een recensie te schrijven, al of niet aangezet door de kans op het verkrijgen van een waardebon o.i.d. Mensen die mij een reactie sturen doen dat uit eigener beweging, bovendien kunnen ze lezen dat de essentie onaangepast wordt weergegeven, waardoor alle reacties van waarde zijn. Daarnaast geeft de Reacties-pagina mij de mogelijkheid om vragen te beantwoorden, vragen die waarschijnlijk ook bij andere klanten kunnen spelen.

Het toevoegen van de reacties vindt steeds minder frequent plaats, door de drukte heb ik  daar steeds minder tijd voor. Ik ben blij dat ook jouw bevindingen er bij mogen, sommige klanten hebben steun aan anderman's ervaringen.)22-12-2017

De wijn is binnen! Veel dank voor de snelle afhandeling en fijne Kerst dadelijk na het afhandelen van alle last minute orders!
 
B. B.


20-12-2017

Beste Karel Meesters,
 
Vanmiddag de wijn ontvangen, ruim op tijd. Bedankt voor het snelle ‘handwerk’.
Ik ben erg nieuwsgierig naar de ‘goede wijn’ uit de Bairrada op aanraden van Onno Kleyn uit de Volkskrant.
 
Met vriendelijke groet,
 
L. T.


15-12-2017

Keurig afgeleverd, ben er blij mee.

JP V.


08-12-2017

Dag Karel,

Het is een weer mooie selectie.
Wil je me  overleefdoos sturen.
Alvast bedankt,

D.


23-11-2017

Beste Karel ,

Ja die Koppitsch wijnen zijn bijzonder )) Doe dan maar .. vermentino en .. Baga om te proberen . De laatste Javali wil ik ook wel hebben.
De  tres ojos mag je wel naleveren.

Prettige avond ,

J.


19-11-2017

Dag Karel,

Mooi 'rapport' weerWink
Je weet natuurlijk dat je goed bezig bent maar af en toe zo'n bevestiging is ook wel lekker.
En natuurlijk willen wij wel zo'n Hamersmadoos 2018.
Zeg maar wanneer het jou uitkomt om hem op te halen. ............... zijn wat mij betreft geen handige dagen. Verder maakt het niet zoveel uit.

groet,

b.


18-11-2017

Hallo Karel,

Hoe gaat het? Lekker druk zeker? Mooi om te lezen dat er weer flink wat wijnen in de grote Hamersma staan. Als je binnenkort nog bij mij in de buurt bent, wil je dan onderstaande wijnen langsbrengen:
..............

Alvast bedankt !

Groet,

U.


18-11-2017
Hoi Karel,
 
Alle wijnen nu eens rustig doorgelezen. Wordt een “spannende” winter, zo mooi als dit alles beschreven staatGlimlach
 
Dank en fijn weekend,
 
J.


15-11-2017
Perfect ontvangen, bedankt voor de snelle levering! Heb al veel zin het het weekend, dan gaat de eerste open.

Groeten,  S.


09-11-2017
Ha Karel,
we komen gauw de overgebleven brengen, maar de wijnen waren weer prachtig!
( levering wijnen aan grote partij -catering- red.)

S.


08-11-2017
Beste heer Meesters,

We hebben de wijn ontvangen. Nog bedankt voor de snelle service. We gaan ervan genieten.

Groeten
G.04-10-2017
Dag Karel,

Daar ben ik weer. Bijna lege kelder dus weer plaats voor wijn.
Kan dit:
Een doos 'wilde wiijnen'  aangevuld met ... Le Clos.

Hartelijke groet
G.

05-10-2017
( Freisa is op, in de Wildewijnendoos als alterbatief de Barbera of Lagrein)
Beste G.,

dank voor je mail, ik maak graag een doosje voor je klaar, maar door de grote vraag ben ik helaas door de Freisa heen. Ik wil je daar met alle plezier de Barbera van Burlotto voor in de plaats doen, is nu prachtig op dronk, is echter niet zo wild als de Freisa. Een ander alternatief is de Lagrein  is ook een wilde druif, maar bij Muri Gries temmen ze deze druif tot een soort opwindende elegante en diepe wijn die wel iets weg heeft van een klassieke cru du beaujolais zoals Moulin à Vent of  Julienas, maar dan zonder hout. De Lagrein zit nog een beetje dicht, zal over een paar maanden fraaier zijn.

De Clos is leverbaar.

...............................

Ik hoor graag weer van je.


Karel Meesters


Dag Karel,

Doe de Lagrein maar, die vond ik laatst ook heel bijzonder...
...................

Tot zeer binnenkort (vanmiddag of morgen?)

G.


29-09-2017
Ha Karel!
Dank voor je aansprekende bekentenissen. Van jouw Madirans heb ik al eens mogen genieten. Wil je zo'n wilde doos voor me reserveren? Ik ben nu in Madrid, neem met mijn fotowerk deel aan een kunsttentoonstelling in het Prado di Ateneo t/m 15 oktober. Daarna reis ik met mijn camperbusje via een of andere route terug. Dus het zal wel na de 20ste oktober (of zoiets) worden dat ik het doosje kan ophalen.

Hartelijke groet!
P.11-09-2017
( naar aanleiding van een vraag over de houdbaarheid van de Rhônes, mijn reactie:

Beste M,

dank voor je mail, de Douceur is niet zo heel zacht, maar wel heerlijk fris en pittig en mooi-fruitig, geen wijn om lang weg te leggen, zal het wel een paar jaartjes overleven, maar of ie veel beter wordt weet ik niet. De intensiteit heeft ie er wel voor en ook wel de structuur, maar of ie genoeg vlees op de botten heeft voor fraai ouderen betwijfel ik. Met dit type wijn heb je geregeld verrassingen, ze zijn vaak sterker dan je verwacht.

De Tendresse is de wijn met de meest lange adem, zo schat ik, want hij zit stevig in het zuur, heeft veel extract en is prachtig hecht en compact gebouwd. Tanninen zullen wel iets afronden, maar een zachte, tere wijn wordt het ook niet vrees ik, maar mooi is het allemaal wel zoals deze wijn inelkaar gezet is, echte zwaluwstaartjes wijn, hecht gemaakt. Ik verwacht dat ie wel tot 2021 mee kan, hij zal veranderen en wat aardser worden vermoed ik, ook complexer, de diepte geeft hem genoeg inhoud om verder te ontwikkelen, dat is het mooie van oude stokken, je proeft het meteen, niks geforceerds, maar toch intensiteit en diepte zonder kunstgrepen. Minerale Rhône, relatief fris.

De Passion is vuriger, meer alcohol en minder zuren, wel evenveel tanninen, maar die vallen minder op vanwege het mildere zuurgehalte. En daar zit nu juist het verschil om te kunnen rijpen, hoewel ik niet uitsluit dat ie ook even oud kan worden als de Tendresse, toch verwacht ik dat ie sneller |"om" zal gaan en onevenwichtigheid gaat vertonen bij oudering dan de Tendresse, die is klassieker, Bordeauxser van snit. Ik geef hem tot en met 2019.

Altijd een gok zulke uitspraken, maar het zou me werkelijk verbazen als deze wijnen vóór die datum al zijn afgezakt tot rammelende sapjes.

Dank voor je vraag, inderdaad was deze info er nog niet bijgevoegd, had het stramien van de webpagina van de Douceur gebruikt voor de twee andere wijnen en wilde nog even wachten met inschatten tot wanneer deze wijnen interessant zouden kunnen zijn. Omdat ze nog maar kort op fles waren toen ik ze in huis had wilde ik ze nog even laten settelen en dan de info erbij voegen. Doorgeschoten dus, zonet nog maar even de twee open gemaakt om het zeker te weten (nu ja, zeker….).

Prachtig contrast in deze twee laatste wijnen, wat een fruit en complexiteit brengt die Syrah naast de Grenache en wat een warmte en kruidigheid biedt de combi Grenache en Mourvèdre. Vooral dat aardse, complexe fruit in de Tendresse vind ik erg bijzonder.

Dank voor je opmerking, hebben andere site-bezoekers vast ook wat aan.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters


12-09-2017
ha dag Karel,

Wat schrijf jij toch ontzettend leuk, naast buitengewoon informatief. Ik zal de Rhones binnenkort heel geconcentreerd gaan proeven en dan eens jouw notities en inschattingen er bij pakken. Heb ook nog een andere wijn liggen uit het gebied van vorig jaar die moest rijpen met ook Mourvedre er bij en die neem ik er ook in mee. Jammer dat het er komend weekend niet goed van komt maar dat doen we dan wel later deze maand.

dank en groet, M.
11-11-2017

is toch een mooi initiatief om mensen op deze manier te inspireren.

E. L.11-09-2017
Beste Karel
Heel kort mailtje (retour op jouw hele lange mailtje), maar toch even om aan te geven dat dit een zeer gepassioneerd verhaal is;
ik heb voorlopig nog wel genoeg wijn staan - maar ga even rechtstreeks naar koffiestation.nl
Groetjes
C. F.09-09-2017
Dag Karel,
 
Een mooi verhaal!
 
Je mag mijn emailadres doorgeven, maar ik ga ook zelf vast kijken.
 
Mvrgr, p. b.08-09-2017
Hoi Karel,

We hebben het liefst snelfiltermaling.

Wat een prachtige beschrijving van je bevindingen op koffiegebied trouwens. Heel leuk!

Ik heb net voor .......... ook een bestelling gedaan. ...........de wijn met de 3 ogen erg lekker.

Groetjes,
I.08-09-2017
Dag Karel,
 
Dank voor de wijn. Het proeven en genieten is inmiddels al begonnen!
 
...............
 
Hartelijke groet,
 
H. V.20-07-2017
Dag Karel,

We zijn nog pas kort klant bij je, nav de mooie recensie van Onno Kleyn over de Pinot Noir van het Domaine de Cabriac. De wijn beviel ons zeer, jouw schrijven ook.

Toen we merkten dat het Chateau niet ver van onze eerste vakantieplek lag zijn we langs geweest daar. Was leuk, lekker en leerzaam! De Pinot Noir gaan we weer via jou bestellen maar we vonden de Carignan en de Prieure ook zeer de moeite waard, naast de Viognier en Vermentino. Maar waarom ik je mail was dat zij zei dat een Nederlander, Karel Meesters, zo'n verschrikkelijk goede proever was, ze klonk vol respect. Altijd leuk te horen, toch?
Ik ga je Rhône vondst ook nog bekijken als ik thuis ben en dat zal wel een bestelling worden.

Met vriendelijke groet,
M. W.

( reactie mijnerzijds:Beste Marion,

net weer terug van vakantie lees ik met plezier je mail. Ik moet zeggen dat het natuurlijk leuk en vooral motiverend is om complimenten te krijgen, maar het geeft altijd ook wel een beetje een ongemakkelijk gevoel. Je doet je werk zo goed mogelijk en eigenlijk is dit de norm die jezelf hanteert, eigenlijk is het "normaal" zoals je werkt. Je merkt wel dat er waardering is voor je werk, vervolgbestellingen ervaar ik als zodanig, maar concreet uitgesproken complimenten komen toch van "harder" aan. Zeker als het reacties van producenten betreft. Je merkt in het werk wel met wie je een klik hebt, je elkaar begrijpt en dat de kaarten niet meer zo voor de borst worden gehouden, je vrijuit kunt praten over de verschillen tussen de wijnen en wijnjaren, je je ervaringen vrijuit kunt melden. Dat is in de loop der jaren gegroeid met Michèle de Cibeins van Ch. de Cabriac. De reserve die er eerst was is duidelijk verminderd, er is waardering over en weer.
Er zijn meer producenten waar ik zo'n relatie mee heb, maar niet elke producent is gesteld op m'n werkwijze, maar al te vaak heb ik van (vaak export managers/agenten) deal of niet uitgesproken kritiek gekregen dat ik nogal "picky" ben wat betreft de eisen. Ook is het voor sommige producenten moeilijk om een mening te horen over hun kinderen, hoe goed je je opinie ook onderbouwt en met respect formuleert.

Wat betreft de wijnen die je noemt: ik heb ze allemaal geproefd, de Carignan is in zijn soort uitzonderlijk aantrekkelijk, ik heb er een zwak voor, de Prieuré is een goede wijn, maar minder mooi dan het voorgaande jaar en is in het huidige assortiment iets minder passend, de Vermentino is opvallend fraai en bijzonder/eigenzinnig, zeker gezien de prijs, de Viognier is goed, maar biedt iets te weinig Viognier karakter, is goed gemaakt, maar net niet bijzonder genoeg, de Viognier van dom. des Homs is duidelijk beter (en helaas duurder). Ik weet niet of je ook de Cabernet hebt geproefd, die is namelijk ook erg mooi, niet kenmerkend Cabernet, maar voor zijn prijs uitzonderlijk goed.

..........
........
.........

Maar goed, de menselijke maat staat bij mij centraal, ook ik kan geen ijzer met handen breken en gaat er wel eens iets fout, en voor velen ben ik niet de meest aantrekkelijke leverancier, maar dat is juist goed, want ik kan toch niet iedereen bedienen en de klanten die wel kopen en blijven kopen zijn juist van het leukere type mens.

Nogmaals dank voor de complimenten en nog een prettige voortzetting van de vakantie.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters  red )

03-09-2017
verlate reactie op mijn reactie:
Dag Karel,

.........
.........
.........
.........

Voor wat betreft wijnen heb ik zeker de indruk dat jij een prachtige verzameling hebt opgebouwd. Ik ben het met je eens dat de Vermentino van Domaine de Cabriac eigenzinniger is dan de Viognier, die is iets kleurlozer zou je misschien kunnen zeggen. De Prieure ga ik van de herfst en winter proeven als ik weer mooie Daubes ga maken. Hoe je het ook wendt of keert, je hebt er zeker een echte klant bij! Ik wilde graag op jouw persoonlijke verhaal ook persoonlijk reageren. Bij deze dus.

hartelijke groet van M. W.

 


06-07-2013
( n.a.v. DPD-melding breukgeval

Beste H,

ik krijg van m'n agent de mededeling dat er sprake is van breuk en dat de doos weer naar me toe komt.

Ik zal een nieuwe doos klaarmaken en naar je toe sturen. Afleverdag hoor je nog.

excuses voor het ongemak,

vriendelijke groeten,


Karel Meesters  red)


dan hebben ze hard gegooid met die mooie sterke doos van jou!


( reactie mijnerzijds:
Beste H.,

ach ja, als je zo'n doos van meer dan een meter hoog op z'n punt laat vallen dan is veel mogelijk.

Het is nog maar de tweede keer dat ik breuk heb in mijn zendingen, doe al jaren zaken met DPD bijna altijd gaat het goed, maar heel soms dus niet. Ik koop altijd binnenwerken die de hoogste graad van bescherming bieden, met andere ben je een paar dubbeltjes goedkoper uit, maar ik wil dat risico niet. Vervelend voor de klant en je hebt er maar extra werk van, wordt niemand blij van. Ik vraag me altijd af hoe andere importeurs het vergaat, sommigen versturen gewoon in de originele doosjes (export kartons) van de wijnproducent. Moet je wel haast een getrainde ploeg hebben die de dozen persoonlijk bij je uit het magazijn haalt en met dezelfde bus de klanten langs reist, anders heb je dagwerk aan het rechtbreien van breukgevallen. Ja, die dozen zijn kostbaar en het is ook veel werk dat op voorraad houden en in elkaarzetten van die dozen met z'n binnenwerken, maar ik zie het als een verlenging van mijn werkwijze: zorgvuldig en alleen echt goede artikelen. Voor een paar kwartjes meer wordt het allemaal zoveel beter en prettiger.

Ik heb de resterende 11 flessen reeds in huis en een verse doos met 12 nieuwe flessen is naar je onderweg. Ik verwacht (als het allemaal heel blijft) dat je morgen de wijn al in huis hebt.

Excuses voor het oponthoud, ik ga met mijn agent kijken of ik de extra kosten (verzenden en breukfles) vergoed krijg.

Geniet van de wijn.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters,)

06-07-2017
Beste Karel,

Ik zou graag de volgende wijnen bij je bestellen:

....................

Ik vind de Sauvignon-Blanc
( Dom. de Chesnaie 2016  red) heel specifiek en mooi. Die komt wel op en anders zijn er wel mensen die het restant overnemen.
Ook de Rosé
( Dom. de Chesnaie 2016  red) vind ik in zijn soort heel goed. Ook daarbij lijkt mij verdeling van het restant geen probleem in deze tijd.
De Cabriac Carignan "Vieilles Vignes vind ik prima en een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Italiaanse wijnen uit het duurdere segment, dus ik zou een overgebleven doos elders moeten slijten en dat lukt misschien niet, vandaar mijn verzoek.


Met vriendelijke groet,

F. W.05-06-2017
Beste karel,
 
De Cabernet Sauvignon die ik laatst bij je bestelde, vinden we bijzonder lekker. Zou je me nog ...... kunnen bezorgen? .........
 
Vriendelijke groeten,
 
B.02-05-2017
Dag Karel,

Ik zie dat de Domaine de Cabriac Pinot Noir is uitverkocht. Ik hoop dat je weer nieuwe krijgt want ik wil er nog wel wat van hebben (mijn familie krijgt ook door dat jij lekkere wijnen hebt).

Groeten,
D.30-04-2017
Beste Karel,


Met veel plezier geproefd.
De fijne ...... staat in ......

Met vriendelijke groet,

( andere bekende wijnschrijver red)
12-03-2017
Beste Karel,

De wijnen zijn afgelopen zaterdagmiddag in goede orde afgeleverd door DPD. Hun stand van zaken met betrekking tot het af te leveren pakket is van minuut tot minuut te volgen. Heel praktisch! Geweldig zoals jij de wijnen verpakt hebt. Ik kan me niet voorstellen dat je tijdens de transporten ooit te maken hebt gehad met gebroken flessen.

Bij dezen het verzoek om de in mijn vorige mail gestelde vraag alsnog te beantwoorden.
De vraag luidde als volgt:
"Kun je me nog even doorgeven in welke jaren de bestelde wijnen van Burlotto het best gedronken kunnen worden (ik ben in het gelukkige bezit van een (wijn)kelder dus het opleggen van wijnen is geen probleem)".

Met dank en vriendelijke groet,

H. W.

( reactie mijnerzijds: 

beste H. W.,

Het is elke keer weer lastig in te schatten hoelang een wijn mee kan en wanneer die op z'n optimum is.

De Barbera is vanaf nu al mooi en zal, naar ik vermoed, de komende een tot twee jaar nog mooier worden. Misschien haalt ie drie jaar, maar daar ben ik niet zo zeker van. Het kan zijn dat ie over een paar maanden "dicht" gaat, doorgaans is een half jaar pauze voldoende waarna ie weer goed presteert, vaak aardser en minder "vrolijk"-fruitig, wat serieuzer.

De Nebbiolo is nu nog tamelijk hard, is al wel mooi, maar heeft volgens mij baat bij een jaar, misschien wel twee om echt te schitteren. De 2014 was kort geleden prachtig, de 2015 is krachtiger en doet er langer over. Ik vermoed dat de Nebbiolo wel een jaar of vijf, misschien acht kan liggen. Ik drink ze liever iets te jong dan iets te oud.

Dank voor de complimenten voor het transport, ja, het zijn kostbare dozen en het is ook arbeidsintensief dat vouwen, plakken van de dozen en het ompakken van de wijn, maar het is de enige manier om de kans opp breuk klein te houden. Toch heb ik al eens mogen meemaken dat er twee flessen waren gekraakt in een doos, vermoedelijk gebroken bij een val of bekneld geraakt tussen pallets of een auto. Levert alleen maar werk, ergernis en kosten op.

Ik hoop dat de wijnen goed zullen bevallen, dank voor uw bericht.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters   red. )
10-03-2017
Ha Karel,
 
De Dom. de Cabriac Pinot Noir 2015 is zeer goed ontvangen hier, echt een heerlijke pinot noir!
Zou je me nog ........ willen sturen?
 
Met vriendelijk groet,
D. V.07-03-2017
Karel,

Ik bestel wijnen bij Gall & Gall ( zero kosten) , Thiessen in Maastricht (zero kosten) Wine in Black (Duitsland)
ook zero leveringskosten en Decantalo (Spanje) ca. 0.20/0.30 cent per fles.
Nooit gezeur over dozen van 12 of 6, gewoon geleverd.
Volgens mij was mijn bestelling een totaal "wijnbedrag" van 140,-- euro. Als dat voor u geen bedrag
is voor "verantwoorde" bedrijfsvoering laten we het maar zitten.

H. P.

( reactie mijnerzijds:
Beste H. P.,

dank voor uw reactie en eerlijkheid, het lijkt me dat de door u genoemde leveranciers op uw verwachtingen aansluiten.

Prijsopbouw in wijn is voor de consument ondoorzichtig, ik kies ervoor om de kosten duidelijk naar het afgenomen "product" te berekenen.
Het zou me veel discussie schelen als ik alleen verzend per 12 flessen en de prijzen van de wijn standaard met 50 cent verhoog en "gratis" verzend. Een mooie Pinot Noir die door Onno Kleyn een negen toebedeeld krijgt voor € 8,30 is nog steeds een koopje, zeker in vergelijking met prijsniveau's van collega's als Thiessen.
Verzenden in dozen van 6 flessen is een service die ik bied aan klanten die 12 flessen van (iets duurdere wijnen) wat veel vinden. Daarbij maakt 50ct extra t.o.v. verzenden per 12 flessen niet meer zo uit.

Klanten die de wijn bij mij komen afhalen zou ik een "afhaalkorting" van 50 ct kunnen verlenen, maar ja, dat is links om of rechts om hetzelfde als de huidige situatie.

Ik kijk er dus anders tegen aan dan de gebruikelijke wijnhandelaar die ook verzendt, marketingtechnisch is dat niet zo verstandig, maar dat is dan maar zo. Ook heb ik geen evenwichtig opgebouwd wijnassortiment, geen Champagne en geen Bourgogne bijvoorbeeld. Ik koop alleen maar wijnen die ik persoonlijk erg mooi vind voor hun prijs en niet wijnen die "het goed doen". Het is een bewuste keuze die niet iedereen aanspreekt en ik heb daar begrip voor.

Ik dank u in ieder geval voor uw belangstelling en zal uw bestelling laten vervallen.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters
. red.)28-02-2017

( naar aanleiding van hoge score- 100 punten- voor Burlotto Monvigliero schreef ik n.a.v. een bestelling: Fabio Burlotto maakt zijn wijnen om van te genieten en niet om mee te speculeren. Hij was natuurlijk zeer vereerd met de zeer positieve waardering, maar het hele circus dat ontstaat door zo'n score is precies waar Fabio Burlotto niet voor staat.

Fabio heeft een vaste en trouwe groep van liefhebbers voor zijn wijnen, daar is hij zuinig op, dat gaat mij net zo, ook "mijn" klanten van het eerste uur die wijnen van hem kochten uit "onverdachte jaren" probeer ik te blijven voorzien van zijn moois. red.)


Beste Heer Meesters, beste Karel,
...................
PS. Ik ben geen speculant, maar heb wel een schare van zeer goede vrienden met wie het nippen aan een glas goede Italiaanse wijn net dat ietsje meer genieten is.

Als vriendengroep hadden wij overigens het genoegen om begin november 2015 bij Fabio op bezoek te gaan en daar op zijn wijnen verliefd te raken ;-)

Hartelijke groet
R.19-02-2017
Beste Karel,

Ik heb inmiddels de Burlotto’s gedronken en ook de PN van Muri-Gries. Die laatste vond ik ok, maar eerlijk gezegd niet super, dwz wat diepte en complexiteit missen. Van de Burlotto’s vond ik de Barbera’s mooi, maar toch leggen ze het voor mij af tegen de prijs/kwaliteit van de Nebbiolo en de Mores. Ik zou graag nog wat wijnen bestellen, nu incl enkele Barolo’s:

......................
Bij de Acclivi vermeld je drinken/bewaren. Ik zou denken dat deze wijn toch een aantal jaren bewaard dient te worden. Mocht ik er een snel willen is dan een bepaalde periode tevoren decanteren aan te bevelen?

( antwoord: Wat betreft de drinkbaarheid: Barolo's zijn net zo grillig in hun karakterverloop gedurende de tijd als goede Bourgognes, een paar weken geleden waren de drie 2012 Barolo's al heerlijk om te drinken, maar ze zullen zich snel sluiten en dan is het maar beter om een paar jaartjes te wachten, een jaar of 5 - 10 is aan te raden voor deze wijnen, want dan geven ze nog veel meer dan ze nu al doen. red.)


gr, B. D.18-01-2017
Dag Karel ,
Dat is mooi nieuws !, kom het aan het einde van de middag wel ophalen als je dat past .
De Armantes is heerlijk !, goede tip (Armantes Blanco red.).
Groet , H.06-01-2017

Beste Karel,

Ik heb nog maar 1 keer wijn bij je gekocht en dat is me prima bevallen.
We zullen elkaar dan ook dit jaar wel weer zien denk ik.

Hartelijke groeten,
F. W.14-12-2017
Dag Karel,

Vanavond aten we bij mijn moeder en dronken jouw extra Ataíde Semedo Baga Young. Bijzonder, begon als een jonge pinot, maar kon even later toch ook een boerentruffelkaas aan. Verrassend, dank!

Gr!
A. W.08-12-2016
Dag Karel,

Even een mededeling... Ik had nog een Labadie 2011 bewaard, voor een Goed Moment, of voor barre tijden, of waarom ook maar, en die heb ik vanavond geopend.  !!! Wat een wijn. Ik was het alweer vergeten. Ongelooflijk. Soms kan wijn echt ontroeren, als dat het goede woord is (het lijkt of de wijn een deel van de hersenen activeert waar transcendentale ervaringen worden gegenereerd...) en dat gebeurt hier. Iets vergelijkbaars had ik laatst bij de Comte Leloup.
Dat wilde ik even kwijt...

Groet
G.04-12-2016
Beste Karel,

Wij zijn aan het genieten van de Hamersma doos. Tot nu toe vinden we qua rood de Madiran geweldig. Heerlijk ruige krachtige wijn! Heb je daar nog ...... van? Zo ja, dan willen we die graag bestellen!

Van de witte, heb je nog Weisburgunder van Koppitsch? Nog zo'n favoriet. Zo ja dan graag ook daar ....... van! Dan zijn wij voorzien voor de feestdagen...

Fijne zondagavond nog!

Met groet,

M. P.21-11-2016
Beste Karel,

Je wijnen geproefd; het was weer uitstekend. De Oiselinière is geweldig, en dat voor die prijs! Ik denk echter dat ik de ........ in de krant ga zetten, .

Hartelijke groet, ..
(bekende wijnschrijver, red.)
 


06-11-2016
Beste Karel,

Dat ziet er goed uit! Gefeliciteerd!
( 32 vermeldingen in "De Grote Hamersma 2017" -red.)

Maar, even wat anders: kom je ook weer met een mooie kerstselectie? Doe van vorig jaar is ons heel goed bevallen.

Groet,

D.04-11-2016
Van harte gefeliciteerd Karel met de vermeldingen in de grote Hamersma. Zoveel en zulke hoge waarderingen! Prachtig.
Wij willen niet de Hamersma 12-ling maar wel het volgende bestellen. ..............

............
..............
................


Vriendelijke groeten

Y.H.


04-11-2016
Beste Karel,
 
Wat een mooi pakket!
.............................. vind ik dit een heel mooi pakket, zeker ook met de naderende feestdagen voor de boeg.
Ik hoop niet dat ik al te laat ben, maar hoor het wel.
 
Hartelijke groet,
J. L.04-11-2016
( ......  Nogmaals dank voor de bestelling, ik hoop dat de wijn goed zal bevallen.


Vriendelijke groeten,


Karel Meesters)

Daar heb ik alle vertrouwen in, zeker nu uw aanbeveling zo wordt onderschreven. Daarbij ken ik de Weisburgunder nog niet van Oostenrijkse bodem.
 
De wijnen van de Loire bevallen overigens uitstekend.
 
Met vriendelijke groet,
 
J. J.


03-11-2016
Goedenavond Karel,

Met plezier las ik weet je wijnbeschrijvingen en het is je weer gelukt, ik kreeg er dorst van.
Dit maal heb ik een gat in mijn klimaatkast van fris wit, vandaar mijn interesse in Koppitsch.

Ik zou graag .............

Hartelijk dank en groeten,

L.02-11-2016
Beste Karel,

Gefeliciteerd met je goede keuzes. Wij wisten het al en nu ook Hamersma. Mogelijk heeft hij de Valpolicella over het hoofd gezien.

Voordat hij en zijn lezers alles opdrinken wil ik mij graag verzekeren van een doosje met 3 van beide onderstaande wijnen.
........
..........
............

Met vriendelijke groet,

F. W.02-11-2016
Proficiat Karel!

Maar Hamersma z'n smaak is wellicht niet helemaal de mijne, "Houthakker"
(Madiran Tradition -red.) spreekt mij meer aan :) De wijn die ik me nog het beste kan heugen is de "secret de terroir" (St. Jean  Arbousier Cabernet Sauvignon -red.) van een paar jaar geleden, zoiets vind je niet in de schappen van de AH!

Dus geen doosje Hamersma voor mij, maar wel graag:
.......
........
.........
...........

Groeten, P.02-11-2016
Hallo Karel,

Goede waarderingen in de nieuwe Hamersmagids! Leuk hoor.
Wel jammer dat ze niet allemaal meer aanwezig zijn. Maar dat is goed te begrijpen na je uitleg over de inbreng een stuk vroeger in het jaar.
Prima dat je je klanten dit even uitlegt, kunnen ze weer volop oude en nieuwe wijnen proeven.

Groeten,
I.02-11-2016
Dag Karel,
 
Gefeliciteerd! Dit moeten wij natuurlijk met jou vieren. Daarom bestellen we alvast een doos.
 
vr.gr.
b. b.


02-11-2016
Beste Karel,

Ik vier mee. Graag bestel ik ...........

Vriendelijke groet,

E. N.02-11-2016
Geachte heer Meesters,
Gefeliciteerd met dit mooie succes, dat werkt stimulerend lijkt me.
Ik bestel gaag .......
Met vriendelijke groet,
R. P.02-11-2016
Dag Karel,

Wat een heerlijkheden lijkt me. Ik wil graag .....
Dankje!

Met hartelijke groet,
M. P.02-11-2016
(n.a.v. 32 vermeldingen in "De Grote Hamersma 2017" -red.)

Top gefeliciteerd weer😆😆

G.30-08-2016
Beste Karel,

De factuur is voldaan. Een rijke oogst, het avontuur kan beginnen. Bedankt voor het meedenken!

Mvg, S.25-06-2016
Dag Karel, ik heb de wijnen in goede orde ontvangen.
Dank voor de snelle levering!

Vriendelijke groet,

W. B.21-06-2016

Wij spreken elkaar vast.
Ik heb de fut chene
(dom. Sergent Madiran, red.) bij een andere klant van jullie geproefd, R. W. uit L.
de 'gewone' Tradition is ook heel lekker!
M.vr.gr. K. N.11-06-2016

Beste Karel,

Bij deze nog een bestelling, gecombineerd met een vriend van me. Overigens heeft je Madiran van Sergent Fût Chene het heel goed gedaan op een recente proeverij waar ik em ingebracht heb met als thema Buzet, Cahors en Madiran.

Zou ik van jou de volgende wijnen kunnen ontvangen...................

Nog steeds oude adres. Dank je!

Groet, J.-W.15-05-2016

Dag Karel,

................. en die doos met Quercia wijn te bestellen. Die pecorino was erg goed en ik wordt heel benieuwd naar de andere.... .................

Hartelijke groet
G.13-05-2016

Beste Karel,
Mag ik nog .. flessen Madiran fût chène bestellen?
Gegevens bekend, dorstig en...wat een fantastische mooie wijn!
Hartgr, J. L.06-04-2016

Beste Karel Meesters,

Enige tijd geleden liet ik u weten uw teksten over wijnen zo te waarderen en ook weer eens te bestellen.
Welnu bestel ik hierbij graag:
..................
................
I.G.01-04-2016

Dank voor de suggestie van het vroeg openen van de Valpolicella. Je ontkurkt hem en dan laat je hem gewoon open staan? Of ga je hem ook decanteren? Maar dan is ie na 5 dagen zijn alcohol wel kwijt, denk ik.
Ik heb bij de vorige bestelling ook niet genoteerd welk van de twee – de Valpolicella of de Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane- bij de 1e slok een beetje ‘niksig’ leek te zijn, maar bij iedere slok beter werd. Ik gok er op dat het de Valpocella was.
Ik ben zeer benieuwd naar het proefpakket.
goed weekend,
J. S.

(antwoord:

Beste J.,

....................., het van te voren ontkurken werkt het beste als er even een glaasje uit de fles is geschonken en er zodoende verse lucht in de fles komt en de zuurstof in die verse lucht z'n heilzame werking uitvoert.
Bij decanteren gaat dat proces veel heviger in z'n werk, er komt meer zuurstof in de wijn waardoor hij sneller dan in de fles rijper/geoxideerder wordt. Dat is aan te raden als je de fles binnen een of twee dagen drinkt. De ontwikkeling bij zuurstoftoevoer: de eerste stap zachter en geuriger, daarna "zakt" de wijn "af" en verliest ie z'n fruit en komen er oxidatieve nuances naar voren, bij witte wijn meestal notige nuances, bij rode vooral chocolade of metalige indrukken. Maar dan ben je weken verder, althans bij het type wijn dat ik verkoop, wijnen met wat reserve.
Tannine is een oxidatiebuffer, dat wil zeggen dat wijnen met veel tannine vaak goed kunnen ouderen. Vroeger kregen ze een tiental jaar of langer om bij te trekken tot drinkbaarheid, goede wijnen kregen dan een onvoorstelbaar fraaie complexiteit. Tegenwoordig wordt wijn met minder tannine gemaakt waardoor ie sneller op dronk is, microbullage met zuurstof is een soort van korte route naar rijpheid, heel prettig bij Madirans omdat die anders eerst jaren moeten rusten om drinkbaar te worden. Deze Madirans zijn overigens ook al ruim drie jaar oud, maar ik wijd weer uit.

Laat de wijn maar gerust een week of langer in de fles, elke dag een glaasje en je zult merken dat ie elke dag anders en ook fraaier wordt, althans de Valpolicella. Voordat de alcohol uit de wijn verdampt is zijn we maanden verder, dus daarover geen zorgen.

Ach ja, wijn is een mooi avontuur.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters.)

29-03-2016

Beste Karel,

Dank je voor het apart zetten, de 23e april kan ie bij de rest van de aankoop. Ik zie dat je aardig door je voorraden heen raakt, goed teken lijkt me. Voor mij jammer, had graag nog een paar flesjes gruner veltliner 2014 van Koppitsch meegenomen!

De pinot noir/spatburgunder/blauburgunder proeverij was heel geslaagd, veel mooie Bourgognes, enkele mooie pn uit ZA en NZ, en natuurlijk een paar prachtige Duitse spatburgunders. De Muri Gries blauburgunder 2014 was de enige pn uit Italie (of Oostenrijk) en heeft zich prima staande gehouden. Ik vind het een mooie wijn, heel licht, subtiel en genuanceerd, mooie bloemige beetje parfummige neus, in de mond aards met mooi bessenfruit en in evenwicht. Daar neem ik de 23e graag ook nog een paar van mee....!

groet, J.-W.    25-03-2016

Dag Karel,

Heerlijke wijn gisteravond gedronken bij P.B. (aan Tafel diner)

Als je nog in voorraad hebt zou ik daar wel .. flessen van willen kopen.
(Viognier van Domaine des Homs Pays d’Oc)

........

Zou ik aan het eind van de middag langs kunnen komen, anders wordt het volgende week.

hartelijke groet,
T.23-03-2016

(vaak kunnen wijnen die ik selecteer veel langer open staan zonder dat de kwaliteit achteruit loopt, in veel gevallen worden ze na een dagje openstaan zelfs beter, dat was o.a. onderwerp van gesprek met een trouwe klant toen hij o.a. de Senorio de Almansa Crianza kwam afhalen.)

Ha Karel,

Senorio de almansa is de derde dag nog een prettige wijn.
Misschien zelfs verbeterd.
In elk geval plezierig om te drinken.

Vriendelijke groet
H.18-03-2016

Beste Karel

Lees net pas je nieuwjaars wens aan je klanten en je verhaal is weer prachtig, en leerzaam.
Ik was van plan een biertje te nemen maar op jou aanraden doe ik waar ik goed in ben, wijn drinken dus, en geen super aanbiedingen,
want ik haat aanbiedingen en gratis dit en dat waar mee je om de oren wordt geslagen.

Dus:
Zou je voor mij een doos wijn kunnen samenstellen, .. rood, 6x wit, gemiddelde prijs mag rond de 10 euro liggen.

Mocht je het morgen willen brengen ( iets wat je vaak doet ) dan kan je het als ik er niet ben .....................


Groet P.

Ps. jij ook een gezond 2016 toe gewenst.
09-03-2016

(betreft wat wisselingen in conditie van flessen Mirador, is altijd lastig te constateren (door mij), zeer gewaardeerde reacties van klanten zijn daarvoor erg waardevol, zelf extra flessen doorproeven levert vaak een goed beeld, soms echter niet, in de laatste gevallen is het aantal klachten/opmerkingen van klanten de enige houvast. Voor de klant hoeft dit geen probleem te zijn: de klager heeft altijd gelijk, het risico ligt niet bij de klant, er wordt in overleg altijd een bevredigende oplossing gevonden. Betreffende Mirador zijn er verder geen opmerkingen van klanten binnengekomen, dat hoeft niet te betekenen dat er geen wisselingen in de conditie van flessen zijn geweest, het is waarschijnlijker dat eventuele wisselingen niet zijn opgemerkt of voor de klant niet de moeite van het reageren waard zijn geweest. Alle reacties (positief + negatief) op de wijnen zijn voor mij leerzaam en van belang, ze zijn dan ook altijd welkom!)

Beste Karel,

De laatste 2 flessen mirador waren geheel correct!    Ja en dan is de wijn uitermate plezierig om te drinken.....toch wel een reuze verschil met de belegen en echt wel geoxideerde exemplaren.
Mijn dochter die in Amsterdam woont had er ook besteld en zo heb ik ook een fles bij haar geproefd die helaas wel was aangedaan.
Zo dringt het vermoeden zich op dat er wel een substantieel deel incorrect is en dat van alle 6 flessen die u geproefd heeft en die allen in orde waren zich ook wat mazzel meester heeft gemaakt.
Conclusie: we proeven de rest en u hoort nog van me ( indien geinteresseerd maar dat lijkt me wel)

met vriendelijke groet,


F.W.04-03-2016

Beste Karel,

Een paar wijnen uit m'n eerste bestelling zijn prima bevallen. Niet allemaal meer leverbaar zie ik, en sommige 'bijna uitverkocht'.

Het volgende zou ik willen bestellen, ik hoor wel wat er nog is.
.. - Domaine de Cabriac - Carignan "Vieilles Vignes" 2014
..  - Domaine de Cabriac - Merlot "Tradition" 2014 (de Reserve is uitverkocht)
..  - Mirador de Almansa - Petit Verdot 2010

groet,
H. J.02-03-2016

Beste Karel,
Dank voor je info en als de smaak nu ook nog zo lekker is als de vorige jaargang dan bestel ik graag de eerste ... flessen wit
(Armantes blanco 2015 red.).

Met vriendelijke groet,
 
H. W.01-03-2016

Beste Karel,

De Petit Verdot is een favoriet in ons huis en loopt iets te hard mijn kelder uit. Zou je me nog ... flessen kunnen leveren?

Hoor graag,

Hartelijke groet,

H. M.29-02-2016

Geld is overgemaakt, zie uit naar weer wat heerlijk Mirador....

R.G.23-02-2016

Beste Karel,
 
Wij ontvingen zojuist het onderstaande bericht.
Hierin staat niet, zoals je hebt aangegeven, een mogelijkheid om een andere leveringsdatum op te geven en wij zijn niet in staat om het pakket morgen in ontvangst te nemen.
Hoe lossen we dit op?
 
....................................
  
Met vriendelijke groet,
 
K. D.

(DPD heeft inderdaad de eerste mail aangepast: geen directe link meer naar de pagina waar je je zending kunt "omleiden". Deze verandering was niet met de klanten gecommuniceerd. Deze verandering heb ik aangekaart bij DPD en verder uitgezocht hoe dit probleem kan worden opgelost. DPD heeft de link nu "verstopt" aan het eind van de mail, nu staat onder "customer service" of "hier" een doorverwijzing naar klantenservice. Voor aanpassen van de bezorging is door DPD de website www.nieuwelevering.nl opgetuigd.
De vorige versie van de aankondigingsmail was beslist duidelijker en klantvriendelijker -red.-)
23-02-2016

We hebben genoten van Paul! Bedankt!

Hartelijke groet,
M.22-02-2016

Geachte heer Meesters,

Jammer genoeg is naar mijn mening de mirador de almansa niet meer goed verkoopbaar. Van de onderhand 4 geproefde flessen waren er 2 licht en 2 overduidelijk geoxideerd. Het leek me correct u hiervan op de hoogte te stellen.
Overigens alle lof voor het assortiment!

met vriendelijke groet,


F. W.

(antwoord 23-02:

Beste F.,

dank voor uw zeer gewaardeerde mail, geen best score voor de Mirador, ik zal een paar flessen proberen, de wijn is inderdaad ouder aan het worden, maar de laatste keer dat ik hem proefde (december) was er geen probleem te constateren. We zijn nu wat verder, het kan zijn dat er nu onderlinge verschillen tussen de flessen gaan optreden, een teken dat de wijn aan het afzakken is.

U hoort nog van me.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
aanvulling 25-02:

Beste F. W.,

ik heb na uw mail uit de nog resterende voorraad uit zes verschillende dozen 6 willekeurige flessen Mirador gehaald en geproefd.
Alle 6 monsters hadden een goede kleur, zeer diep rood met duidelijk bruine zweem.
Alle 6 monsters hadden nog enig fruit, iets port-achtig, wat aards, kruiden iets cacao, wel belegen, maar niet sterk oxidatief.
De smaak was eveneens weinig variabel, wel viel de royale hoeveelheid tanninen op, maar ook de volheid, kracht en de alcohol die het geheel wat inpakt. Wel duidelijk een eetwijn vanwege zijn stevige karakter, maar dat was al bij de opname in het assortiment het geval.
Er was 1 fles die ietsje afweek: wat minder aroma, ik vond hem in de smaak een fractie scherper dan de andere 5 flessen.

Alle 6 monsters de dag erna nog eens geproefd, nu was de twijfel-fles iets mooier, iets meer fruit, maar de smaak toch nog wat pittiger.

1 fles was nu iets meer cacao-getypeerd, maar dan alleen in nuance, niet overheersend, de andere wijnen waren opvallend constant van stijl. Ook de smaak van alle monsters was niet noemenswaard verschillend en veranderd ten opzichte van de dag ervoor.

Nog een dag later de monsters geproefd: in twee van de 6 flessen komt iets meer cacao naar voren, ook weer in de vorm van nuances, niet overheersend, de andere flessen zijn niet erg verschillend met de dag ervoor.

Conclusie: ik kan in de huidige voorraad geen bevestiging vinden voor de plotselinge aftakeling van de Mirador.

Ja, de wijn wordt iets ouder, de kleur geeft echter nog wel wat reserve aan, maar het fruit neemt wat af en de belegen nuances nemen iets toe. Grote onderlinge afwijkingen heb ik in deze steekproef niet kunnen constateren. Ik kan ze niet geheel uitsluiten in de rest van de Mirador-voorraad, maar de diverse bepalende factoren voor "omkiepen" van de wijn baren me nu nog geen zorgen.
Bij wijnen die echt aan het eind van hun latijn zijn proef je meteen dat ze niet optimaal zijn en na een dag vertonen ze nog meer gebreken. Na twee dagen is dit effect nog sterker. De kleine afwijking na de eerste dag en de lichte toename geproefd op de tweede dag baren me nog geen zorgen, maar zijn wel een indicatie dat de wijn het beste op korte termijn gedronken kan worden, ik schat in dat die termijn een nog een aantal maanden zal zijn.

Wat betreft uw klacht: ik vrees dat u met de betreffende vier flessen erg pech heeft gehad, ik ga er van uit dat de omgevings-omstandigheden voor de wijn gedurende periode dat de wijn bij u was geen negatieve invloed zal hebben gehad op de smaak van de wijn

Nogmaals dank voor uw kritsche en zeer gewaardeerde reactie, de twee onacceptabel geoxideerde flessen zullen in overleg worden gecompenseerd.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters

-red.-)


25-02

Beste Karel Meesters,

Hartelijk dank voor het uitgebreide antwoord na het best wel gedegen onderzoek. Over een week proef ik nog eens een fles of twee en laat ik mijn oudste dochter die van stevige rode wijn houdt ........meeproeven. Ik zal u hiervan op de hoogte houden. Overigens bestaat de mogelijkheid dat het ene reukorgaan/brein veel gevoeliger is voor een specifieke geur dan het andere.
Verder is het mij geenszins te doen om enige vorm van compensatie. Het lijkt mij dat u een correcte en betrokken wijnliefhebber bent die vnl selecteert op kwaliteit met oog voor de prijs , wat is zoals het hoort maar wat zeker geen usance is.
Bij zo'n grote club als ................. gaat het onverrichterzake terug hoor! Dat dan weer wel.

U hoort nog van me,

met warme groet,

F.


19-02-2016

De eerste Paul gaat er sraks aan! Dank voor de razendsnelle levering," U hoort nog"!

J.L.

(bijna altijd loopt het gesmeerd met DPD -red.-)18-02-2016

Die Mirador petit verdot is fantastisch. Zou ook voor 15 euro ook hebben verslonden. Bek vol brutale aardsheid. Yum.

E.V.

(15 euri is iets teveel eer, maar rond de 10 euro klopt wel, ik heb er nog van, niet zo heel veel meer, op is op, hebben we voor weinig veel genoten)18-02-2016

dag Karel,
En de Burlotto "Freisa Langhe" beviel uitstekend, heel goed. Smaakt naar meer, maar ik wil niet direct meer bestellen, tenzij je voorraad erg klein is?
vriendelijke groet,
J. S.

(mijn reactie op bovenstaande mail:)

Beste J. S.,


ik heb nog wel voorraad van de Freisa, dus eerst geen haast wat mij betreft, goed te horen dat de wijn bevalt. Het is een van mijn meest geliefde wijnen, misschien niet de lekkerste maar wel de meest spannende. Jammer dat dit niet rond de tien euro te koop is, soms moet je het leven nemen zoals het komt.

Vriendelijke groeten,

Karel Meesters


Mee eens: niet de meest lekkere, maar wel lekker ruw en anders.
En veel beter toen die een paar uur in een karaf (= gewoon een glazen koffiepot!) had gezeten, maar toen was ie ook vrijwel op.13-02-2016

Dag Karel,

Aangezien wij weer door de 'gewone' wijn-voor-bij-het-eten heen zijn, zou ik graag het volgende willen bestellen:
1. ........ Garnacha (die vind ik altijd weer verrassend goed, eigenlijk zou het niet verrassend meer moeten zijn)
2. .........Petit Verdot (daar kun je niet genoeg van hebben, maar raakt dat bij jou nooit op?)

Lukt dat?
Groet
G.12-02-2016

Hoi Karel,
Wat goed dat Onno Kleijn zo'n goed stuk over je heeft geschreven. Ik sla die wijnrubiek altijd over omdat jij voor ons bedenkt welke wijn wij moeten hebben. Daarom heb ik het stuk ook helemaal niet gelezen!
Hopelijk geeft je deze media aandacht veel nieuwe klanten! (En kan je dit ook groots verspreiden via de sociale media ..............)

.....................

Veel groeten
L.

(zonder de sociale media kreeg ik het al amper rondgebreid, dus ik laat het mooi zo ;-)   -red.-)


11-02-2016

Dhr. Meesters,
Ik betwijfel of mijn antwoord op deze mail goed is aangekomen.
Vandaar dat ik nogmaals deze bestelling annuleer vanwege de hoge verzendkosten.
Met vriendelijke groet,
P.S.

(hebben we het al vaker over gehad, kwestie van marketing -red.-)
01-02-2016

Beste Karel,

De wijnen zijn prima bevallen.
(Cabriac Carignan, Tres Ojos Garnacha, Koppitsch Grüner Veltliner) -red.-) Ook de rosé  (Amandier 2014 -red.-) , die ik zelf ook lekker vind.


Met vriendelijke groet,
F. W.26-01-2016

Dank je wel. We vonden de wijn
(Tersande rouge 2014 -red.-) erg lekker. Vandaar de ... flessen.

Gr,

W.24-01-2016

Beste Karel Meesters,

Na meerdere uren open was de wijn er duidelijk fors op vooruit gegaan echter de volgende dag was de wijn mijns inziens qua geur en smaak afgevlakt.
De vlg fles open ik een aantal uren tevoren en de rest gaat onder de vacuvin.

met vriendelijke groet,

F. W.

(betreft Cabriac Merlot Reserve 2014 -red.-)


22-01-2016

Dag meneer Meesters,
 
De flessen zijn vanmorgen zo rond 11 uur afgeleverd ................ De levering was keurig binnen de geschatte periode en de flessen zijn zonder breuk.
................................
................................
................................
................................


 
Met vriendelijke groet,
 
H. B. 
(meestal gaat het afleveren goed, maar de enkele keren dat het niet goed gaat vallen natuurlijk veel meer op -red.-)


17-01-2016

Geachte heer Meesters,

Ik wil de bestelling annuleren, ik kan niet instemmen met de door u gevraagde verzendbijdrage van €6.00 per doos. Dergelijke bedragen heb ik nog nooit meegemaakt.
 
Vr groet
W. L.

(ja, het is wel een beetje verwarrend al die verzendcondities, heb intussen de tekst op de site verhelderd, maar simpeler en duidelijker kan eigenlijk niet. Lezen is ook een kunst, het is opvallend hoe moeilijk dat blijkt te zijn, ik betrap mezelf er ook wel op dat ik informatie mis, maar kom er dan meestal snel achter dat het aan mij ligt. Gratis verzenden bestaat natuurlijk niet. Of de kosten zijn in de productprijs verwerkt of ze worden apart gespecificeerd. Dit is voor mij een duidelijk gevalletje van "perceptie": de wijn kost 6,55 vanaf mijn huis, per 12 flessen komt daar 50 cent per fles bij. Ik neem de andere 50 cent voor mijn rekening (= kleinere marge). Ja, dan zie je waar je voor betaalt: product en dienst. Maar er is een groep klanten die dat liever niet weet en gelukkiger is met een prijs van 7,05 met gratis verzenden, krijgt de wijn vast en zeker nog een 9- voor prijs/kwaliteit van Onno Kleyn. Het is wel duidelijk dat deze potentiele klant nooit iets heeft hoeven te betalen voor het verzenden van zijn wijnbestellingen, is ie altijd veel goedkoper uit geweest dan bij mij. Perceptie dus. -red.-)16-01-2016

Dag Karel,

Ik merk dat ik die wijn van Burlotto wel erg bijzonder vind!
Ik heb de volgende wens, als die meegenomen kan worden in de huidige hausse aan bestellingen....:
 ... La Quercia, Colline Teramane
 ... Freisa
 ... Mores en ... Langhe Nebbiolo (die zijn allebei fantastisch

Groet
G.16-01-2016

Beste Karel,

Ik ben heel tevreden over de wijn en het bestelproces. Graag bestel ik nog meer wijn, maar dan wil ik het wel thuis afgeleverd krijgen door een bezorgdienst, eventueel bij de buren of een ander adres. Maar niet meer in Houten bij een evangelische boekhandel waar ik niet met de auto kan komen. Kunnen we daar iets voor afspreken?

Hartelijke groet,

W.

(nog een aflever-probleem, navraag gedaan naar details, verzonden berichten etc. en al die informatie doorgestuurd naar mijn agent, al een vergelijkbaar probleem gehad -10-01-2016- allemaal erg vervelend, ook deze klacht is "besproken", hopelijk worden de procedures verbeterd, maar soms gaat het toch mis, hoe goed je het ook hebt geregeld.  Uiteindelijk komt het toch wel op z'n pootjes terecht, maar klantvriendelijk kun je het niet noemen. Nogmaals: het komt maar heel zelden voor, maar elke keer is er weer eentje teveel -red.-)15-01-2016
(reactie op bestelling nav stukje Onno Kleyn in Volkskrant Magazine 9-jan -red.-)

Beste Karel Meesters,

Vandaag doosjes assorti binnen en vlot begonnen met de miraflor want als je voor die prijs wat behoorlijks weet te leveren dan heb je wat in je mars.   Geweldig spul , rake omschrijving op de site van deze wijn( verademing), complimenten!
Dit wordt terugkomen geblazen.

Dank en vriendelijke groet,


F. W.


14-01-2016

Beste Karel,

De wijn is vandaag  in goede orde gearriveerd, nu kunnen we lekker gaan proeven.

groet, E.10-01-2016

Beste Karel,

De wijnen zijn, met enige vertraging, goed aangekomen. Wat ik geproeft heb tot nu toe is lekker. Met uitzondering van de quinta dos labatos die kurk bleek te hebben, maar dat kan gebeuren.
(wordt bij een volgende bestelling gecompenseerd -red.-)

Ik wil je even laten weten dat ik de bezorging slecht vind. Dat ligt niet aan jou maar de organisatie. Ik wilde het je laten weten voor het geval je er vaker mee te maken krijgt, want het zou kunnen dat mensen dan maar bij een ander gaan bestellen en dat zou jammer zijn.
Ze zijn langs geweest, maar er was niemand thuis en konden het ook niet bij de buren kwijt. Ik kreeg een kort smsje dat het pakket binnenkort ergens op de twijnstraat op te halen zou zijn. Geen briefje in de bus of telefoontje. Mijn pogingen om een ander bezorgmoment te plannen via internet lukte niet omdat hun systeem niet werkte, op geen enkele wijze is met mij contact gezocht voor een ander bezorgmoment. Ophalen in de stad, toch een stuk fietsen is niet handig (daarom kies ik ook voor thuisbezorgen), nog los van het feit dat twaalf flessen wijn lastig mee te nemen zijn. Uiteindelijk met de auto de stad ingegaan. Bleek het de schoenmaker te zijn die als bijverdienste de pakketten in zijn winkel heeft staan totdat mensen het op komen halen. De eigenaar was er niet, dus kon ik het niet mee nemen volgens de waarnemer die er wel was!  Aangezien ik de doos zo ongeveer voor me voeten zag staan, heb ik met enige onverzettelijkheid duidelijk gemaakt dat ik niet ging wachten tot de eigenaar misschien terug zou komen en de doos mee ging nemen ( ik stond namelijk op een laden/lossen plek). Daar zijn we uiteindelijk goed uitgekomen en de doos is meegegaan achterin de auto.

Ik hoop dat dit voorval een uitzondering is, maar indien niet raad ik je een andere bezorger aan. Ik zie er verschillende voorbij komen en heb daar eigenlijk geen klachten over.

(heb hierover met mijn agent contact gehad, is stevig gesprek over geweest, andere koeriers zijn op dit moment (nog) niet een goed alternatief maar ik hou mijn ogen open, dit soort klachten zijn gelukkig zeer zeldzaam, maar onacceptabel -red.-)

Tot zover ter info.

Ps. Nog gefeliciteerd met de lovende opmerkingen van Onno Klein over je goede wijnen en goede smaak afgelopen zaterdag in de Volkskrant.

Met vriendelijke groet,

H. V.


09-01-2016

Van mijn collega hoor ik dat de Volkskrant allemaal aardige dingen over jou en jouw wijnen schrijft. Ik lees zelf de NRC en weet er ‘dus’ niets van….
 (reactie nav stukje Onno Kleyn in Volkskrant Magazine 9-jan -red.-)
...................


In ieder geval heb ik hem doorverwezen naar jouw site www.goedewijn.info
 
 
Met vriendelijke groet,
 
R. K.


06-01-2016

(naar aanleiding van de nieuwjaarswens -red.-)

Hoi Karel,
 
Jij ook een goed 2016 gewenst!
Je mail sluit mooi aan bij wat wel eens de eerste wet van B.      is genoemd: “Bij Win-Win situaties is er altijd een derde partij die dubbel verliest.”
Laat je niet vernaggelen en ik zie uit naar je nieuwsbrieven.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
 
M. B.
05-01-2016

(naar aanleiding van de nieuwjaarswens -red.-)

HELMAAL MEE EENS!
en wij genieten van uw geweldige wijn teksten!
en wij gaan weer opnieuw bestellen!
maar moeten ons nog even opnieuw oriënteren!
Alle beste wensen voor 2016
en hopelijk blijven ook kopers bij hun kerntaak: bestellen bij de echte wijnkenners/verkopers en niet bij kranten!

I.G.
02-01-2016

Hoi Karel,

Ondertussen bestelling geplaatst.

Quinta do Javali
Tawny
30 years old : die is al weer op!! Of kwam ie niet??

Het kan mij ontgaan zijn…. vind je nog een fles ergens…. ik houd me aanbevolen…. dat is pas port….

Op de overige Javali kom ik nog terug, maar eerst dit ivm de Barolo's voor ik daar ook te laat voor ben!

......

M. H.
25-12-2015

stop mail

B.G.

(naar aanleiding van de bovenstaande opzegging stuurde ik de volgende mail

28-12-2015:

Geachte B.G.,

ik heb u uit het mailbestand voor de nieuwsbrieven verwijderd.

Normaal gesproken voer ik zo'n verzoek onmiddelijk uit en laat de verzoeker vervolgens "met rust", maar omdat u recent een wijnbestelling bij mij heeft gedaan heb ik toch een beetje een onbehaaglijk gevoel. Misschien bent u niet tevreden over een of meerdere wijnen en zou ik daar wat aan kunnen doen, wellicht is er een andere reden.

Maar goed, of u er voor voelt om op dit mailtje te reageren is geheel aan u.

Niettemin dank ik u voor de bestellingen die u bij mij deed.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters)

29-12-2015
(reactie op mijn mail d.d. 28-12-2015)

Dag Karel,

Ik bestel wijn via een aantal sites. De reden om me uit te schrijven is dat ik inderdaad meer had verwacht van de wijn (met name de Montepulciano) op basis van de beschrijving en daarnaast ook de wijze van verpakken. Normaliter zijn er geen verzendkosten (die zitten dan verwerkt in de prijs per fles) en het vele karton voor wat flessen wijn vind ik ook echt teveel. Bij andere sites (bv FD) wordt eenvoudigweg in de wijndozen verzonden. Dat maakt het hanteren en opslaan vele malen eenvoudiger.

Met vriendelijke groet,
B. G.

(29-12-2015: reactie op bovenstaande mail:

Beste B.G.,

dank voor uw zeer gewaardeerde reactie met voor mij nuttige informatie. Het spijt me dat de Montepulciano d'Abruzzo tegenviel, de beschrijving niet overeen kwam met uw eigen bevindingen.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters)


05-01-2016:
(reactie op mijn mail d.d. 29-12-2015)

De Koppitsch Wijnen zijn overigens wel erg goed.
Als je ook in doosjes kunt verzenden wil ik daar nog wel een keer van bestellen.

Groet,
B.

(06-01-2016: mijn reactie op bovenstaande mail 05-01-2016:

Beste B.G.,

Na uw klacht heb ik meteen de Peladi nog eens geproefd, de wijn is vergeleken met toen ik hem net binnen kreeg een fractie minder rond en wat betreft aroma iets aardser geworden. Dat is niet ongewoon in een aantal maanden. Omdat de fles is afgesloten met een kunststof kurk en ik inschat dat u uw ervaring niet baseert op een enkele fles (ivm een incidentele fles-afwijking) heb ik geconcludeerd dat de communicatie over de wijn helaas niet het gewenste beeld bij u over de wijn heeft opgeroepen. Soms gaan dingen jammer genoeg zo.
Opvallend veel klanten hebben van deze wijn vervolg bestellingen gedaan. A.s. zaterdag staat deze wijn in het Volkskrant Magazine vermeld en krijgt van Onno Kleyn een negen toebedeeld. Blijft mijn standpunt: wijn drink je voor je plezier, iedereen vindt wat hij/zij van een wijn vindt en dat is niet afhankelijk wat een ander, hoe "ervaren en wijs" ook er van vindt. Ergo: elke proever heeft gelijk, alleen is het aan mij om het karakter zo betrouwbaar mogelijk over het voetlicht te krijgen, dat is me dus niet gelukt.

Wat betreft de wijnen van Koppitsch, daarover is men al even enthousiast als u. Opwindende, zuivere wijnen vind ik het zelf. Ze zullen de komende jaren heel veel duurder worden, opeens stort heel wijnimporterend Europa en ongetwijfeld binnenkort ook de rest van de wereld zich op deze wijnen en is de pret voorbij. Maria en Alex zijn eigenlijk nog maar net begonnen en nu al begint het grote spel om de allocaties. De verpakking van hun wijnen: nette (staande)dozen voor 6 flessen, maar geen export cartons zoals dat mooi heet. Het rammelt allemaal gezellig achterin de auto, maar tegen vervoerders of koeriers is de omhulling van de wijn helaas niet bestand.

Het inelkaar zetten van de verzenddozen en de wijn overpakken en verzendklaar maken is omslachtig en arbeidsintensief, maar wel de enige verantwoorde werkwijze voor een kleinscahlig bedrijf als het mijne.

In de jaren tot nu toe heb ik nog nooit een geval van breuk gehad, wel eens een vertraagde en tijdelijk zoekgeraakte doos en een paar keer moeizame aflevering (nieuwe wijk met straten die niet op de tomtom stonden, zo men zei). Dat scheelt iedereen heel veel narigheid, werk en ook kosten. Daar heb ik het gedoe met die dozen wel voor over. Er zijn klanten die deze verpakking juist heel erg prettig vinden.

In feite betaalt de consument bij mij de vracht en betaal ik de doos. Andere firma's hanteren een andere calculatie waar meteen de verzendkosten bij inbegrepen zijn, zou ik ook kunnen doen, alleen verzenden per twaalf flessen en de prijs per fles 50 ct omhoog, zijn ze nog steeds zeer koopwaardig, lijkt veel sympatieker voor de consument. Afhalers worden daarmee benadeeld, tenzij ik een afhaalkorting invoer, lijkt ook weer klantvriendelijker, maar het komt in feite toch op hetzelfde neer.

Zoals het nu gaat is wel zo transparant. Daar hou ik wel van.

Alleen als je een groot bedrijf bent kun je een deal sluiten met een logistieke "partner" die voor jou de voorraden beheert en de uitlevering op afstand doet, die aparte chauffeurs aparte routes (enkele keren per week) laat rijden ter aflevering van de wijn. Alle risico's leg je bij je "partner", scheelt een hoop georganiseer (als alles goed gaat en heel blijft). Ik stop de flessen nog zelf in de dozen, bel en mail met de klanten, zet de dozen bij afhalers in de auto en bezorg de bestellingen zelf op de fiets of met de auto in de naaste omgeving. Zo hou ik voeling met iedereen en ben ik met meer dan alleen bureauwerk bezig. Dat afwisselende van inkoop/selectie tot en met bezorging biedt mij vele prettige aspecten. Dat past bij mij.

Toch is het interessant van u te horen welke firma de wijnen bij u aflevert die in de originele export cartons van de producent zitten, ik weet dat Verhoeven zulke diensten levert. Zulke kennis is alijd welkom.

Om kort te gaan, ik verzend graag wijn naar u, maar dan in de inderdaad erg grote en stevige dozen via DPD.

Mocht u kennissen in de buurt van Groningen hebben dan is er wellicht iets te regelen met afleveren, bent u zelf of vrienden in de buurt dan is afhalen na afspraak altijd mogelijk.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters

07-01-2016: (reactie op mijn mail d.d. 06-01-2016)

Dag Karel,

Ben wel onder de indruk van je aanpak. En overtuigd van de wijn. Graag weer terug op de mailinglist.

Groet,
B. G.

18-12-2015

Dag Karel,

Heb je nog ..... Paul voor Paul? De wijn bevalt zo goed, dat ik er alweer doorheen ben. Wanneer kan ik de Domaine des Homs ophalen?

Vriendelijke groet,

P. N.
10-12-2015

Beste Karel,

vorig jaar was t prima!      
(overleefdoos Kerst 2014 - red.-)Graag dus nog zo’n doos voor deze kerst, met de Recioto

...................

met groet

P.H.
29-10-2015

(n.a.v. publicatie Hamersma - red.-)

Gefeliciteerd!
Dronk gisteren tot genoegen weer de Quinta dos Lobatos. Het varken en de krassen van Hamersma gelden wat mij betreft vooral de eerste slok, bij het openen van de fles; een paar uur later in een goed glas is er genoeg ruwheid over, maar ook veel diepte. Lekker.
vriendelijke groet, J. S.
21-10-2015

Dag Karel,

Feestje als huiswijn, die Peladi.
Doe nog maar ..........

Gr,
A.
21-10-2015

dag Karel,
Wijn is gearriveerd. Tijd goed aangekondigd door DPD, prachtig stevige doos; kan allemaal niet beter.
dank

13-10-2015

Hallo Karel,

.......................................

.............. zou je dan ook weer twee dozen
(Koppitsch wit - red.-) van die overheerlijke witte wijn mee willen nemen. Een mixje van alledrie als je dat nog in voorraad hebt.


Groetjes,

J.
15-09-2015

Beste Karel

De Mirador 2010 bevalt uitstekend en is sowieso een meer dan uitstekende huiswijn. ik hoop dat je deze nog lang kunt leveren ??  Zo niet dan moet ik een kleine stock opbouwen .....................

Groet, R. U.
20-08-2015

(n.a.v. nieuwsbrief met stand van zaken rode Dom. des Homs)

Beste Karel,

Dat is nou eens een nieuwsbrief waar je wat aan hebt: bij het proeven de rode Homzen vroeg ik me af of dat norse een vaste karaktertrek was of een humeurige bui die wegtrekt. Blij te lezen dat jij de ervaring hebt dat het van voorbijgaande aard is, want het zijn verder, net als wit en rosé, prima wijnen, vooral de twee minervois.

Dank & groet,

N.
17-08-2015

(soms bestelt iemand uit de "wijnwereld" wijn bij me, van Koppitsch in dit geval)

Beste Karel,

Jij bedankt voor deze heerlijke ontdekking.
Precies wat ik lekker vind: heel puur en zuiver, karaktervol, zonder poespas, spannend.
Rood vond ik inderdaad goed, maar niet op het niveau van wit.

Met vriendelijke groet,

N. K.

01-08-2015

(naar aanleiding van een bestelling uit Groningen en mijn reactie daarop)

Hallo Karel,

Vanmiddag of vanavond zou geweldig zijn! Wat weer een snelle service!
Ik ben thuis, dus het tijdstip laat ik graag aan jou over.

Laatst zag ik je met de auto bij het stoplicht staan met achterin een doosje van Dom. des Homs. Kreeg er meteen weer zin in.
Thuis meteen op je website gekeken, maar de nieuwe lichting was toen nog in bestelling.

Graag .... rosé en .... rood. Toch maar Paul, hoewel ik de Tersande rood geloof ik niet (meer?) ken.
De Paul is toch niet een al te zware wijn?

Groeten,
A.
29-07-2015

Bedankt voor je snelle reactie Karel.
een vraag echter, volgens je beschrijving wordt de portugese wijn
(Qta dos Lobatos - red. -) een paar dagen na opening enkel maar beter, maar ik neem aan dat de wijn bij opening evenwel goed drinkbaar is of moet dien ik een speciale procedure te volgen?

Mvrgr,
D.

(antwoord op bovenstaande vraag:

Beste D.,

de wijn is vlak na opening prima drinkbaar, maar verandert als hij open staat. Dat gebeurt bij veel jonge, krachtige rode wijnen. Als de wijn vóór uitschenken wordt overgeschonken in een schone karaf of fles wordt hij uitbundiger van stijl (geur). Door dit overschenken komt de wijn intensiever in contact met zuurstof uit de lucht waardoor het rijpings proces versneld plaatsvindt. Ditzelfde proces vindt ook plaats in een geopende fles, alleen dan verloopt het minder snel.

Wegleggen van de wijn in een kelder is ook een goede optie, alleen verandert het karakter van de wijn meer dan bij het overschenken in een karaf: het jong-fruitige maakt plaats voor wat meer aardse en kruidige indrukken. De wijn wordt dan meer belegen/rijper van stijl. Rijping in een kelder maakt de wijn ook zachter, de tanninen en zuren worden milder, bij overschenken in een karaf is dat niet het geval.

Kortom: als u van het fruit houdt in de Lobatos zou ik hem niet in een kelder laten rijpen, maar desgewenst decanteren (overschenken in een karaf/fles). Dat zou mijn advies zijn.

Het luxere broertje van de Lobatos, de Javali Reserva is ook geschikt om jong te drinken, maar gaat er met rijping op vooruit, de Javali Old Vines is typisch een wijn die het beste nog even kan "liggen" om al het fraais in de wijn te ontsluiten.

Naar mijn idee is de "kracht" van de Lobatos het fraaie jonge fruit. Dat raak je kwijt bij een rijping gedurende een paar jaar.

Een leuk experiment om een fles Lobatos te decanteren en een andere keer een fles meteen na openen uit te schenken bij het eten.

Wijn heeft vele gezichten, daarom is het zo'n boeiend product.

Vriendelijke groeten,


Karel Meesters

Goedewijn.info              
- red. -)


Dag Karel,
Dank voor deze (bij)scholing, hier kan ik iets mee.
Het is inderdaad een boeiend product, ik kijk uit naar de volgende zending. ............................................

Met een vriendelijke groet weer,

D.
23-07-2015

Hoi Karel,

Dat is goed nieuws!
(Dom. des Homs onderweg - red. -)

Ik heb de wijnen van Koppitsch allemaal geproefd. Die rode is erg mooi, maar minder gecapituleerd voor bij het eten (ik drink wijn vooral bij het eten). Alle drie de witte wijnen zijn ook mooi. Bij de Veltliner mis ik toch wel dat Gruhne. Nou, nog maar even rustig nadenken, kan ook niet alles tegelijk drinken tenslotte.
Groet,
R.
22-07-2015

Beste Karel Meesters,
 
Dank voor uw goede zorg. Ik heb de zending inmiddels ontvangen.
 
Met vriendelijke groet,
 
J. K.
07-07-2015

Beste Karel,
Zoals beloofd nog even een reactie. Beide wijnen bevallen erg goed, en ik herken duidelijk de kenmerken zoals omschreven op de website. De Shiraz wint het wat mij betreft van de primitivo, maar het scheelt niet veel. Leuke ontdekking zo, ik ben van plan er zeker meer uit te proberen.
Nogmaals dank voor de snelle levering en service, en tot een volgende keer.

Gr,
D.
03-06-2015

Dag Karel,
 
Mooi dat we de laatste ....... krijgen. Is een heerlijke port
(Javali LBV 2007 - red. -) met een hele goed prijs-kwaliteit verhouding. ...................
 
Ik ben overigens ook wel heel erg benieuwd naar je tweede proefdoos, ............................
 
vr.gr.
b. b.

(p.s. er is weer nieuwe aanvulling LBV 2007 en Special Reserve van Javali - red. -)
25-05-2015

Karel.
 
Vanavond hebben we een Tersande 2012 ( domaine des Homs ) gedronken.
Wat hebben we daar van genoten!!!
Helemaal op dronk, veel fruit, complex en de  "boerse stugheid" is helemaal verdwenen.
 
Prijs / kwaliteit helemaal top........waar vind je zo iets nog !!!!!
 
Graag hoor ik via de nieuwsbrief of de Tersande weer in je assortiment komt.
 
Trouwens de Quinta dos Lobatos 2012 was ook heel erg genieten!!!!!!!
 
Hartelijke groet,
S. K.23-05-2015

Dag Karel,
 
Heb je nog van die petit verdot liggen? Ik heb in haren nog n klant die er erg enthousiast  over is. Een eenvoudige doch smaakvolle wijn.
 
Met vriendelijke groet,
 
R. K.22-05-2015

(n.a.v. levering België - red. -)
Beste,
 
Alles is goed aangekomen.
Ik wou U dat even laten weten.
Bedankt voor de goede en snelle service.
U laat mij nog wel iets weten m.b.t. de Aves 2013 ?
 
Met vriendelijke groeten
 
 
 
D. P.30-04-2015

Ha Karel,
 
Net als jij associeer ik wit met mooi weer, net als rosé J Ik plaats dus weer graag een (bescheiden) bestelling bij je van .......... Armantes Blanco en ............... Rosado – en omdat-ie zo lekker is, ook .........Mirador.
...........................
 
Hartelijke groeten,
J.18-04-2015

Beste Karel

Heb heel erg genoten van je laatste levering wijnen en zou dit graag willen herhalen hopende dat je nog wat hebt natuurlijk.
............................................................................................
............................................................................................

Groet P. v L.17-04-2015

Hallo Karel,
 
Bedankt voor het leveren van de wijn. Bij het uitpakken viel me op dat de Vermentino 2014 van Cabriac veel rozer van kleur is dan die uit 2013. Het lijkt wel een heel lichte rosé. Klopt dat?
 
Groet,
 
U. C.

(antwoord n.a.v. bovenstaande melding: Ja, hij is inderdaad wat donkerder, ik vind hem zeer vergelijkbaar, misschien een fractie minder fris iets voller.)05-03-2015

(n.a.v. mijn vraag of de wijnen bevallen - red. -)

Dag Karel,

................

NB: Erg enthousiast over jouw wijnen. Hou me aanbevolen voor een eenvoudige, mineralige wit.

Gr!
A.03-03-2015

Het smaakt allemaal,maar de spaanse
(Mirador - red. -) vind ik uitgesprokener dan de Portugees (Lobatos - red. -). De port (LBV 2007 - red. -) is verrukkelijk! Hier wil ik wel wat van reserveren. .............
  Groet C.24-02-2015

 Hallo Karel,
 
Voordat ik hieronder mijn bestelling doorgeef, wil ik je nog even laten weten dat de Pinot Noir van Domaine de Cabriac afgelopen kerst erg in de smaak is gevallen. Een geweldige wijn bij de kalkoen (en ook om zo te drinken).
 
Ik wil graag de volgende wijnen bestellen:
 
.....................Groet,
 
U. C.
16-02-2015

Beste Karel ,

Ik heb de wijn gevonden. De Mirador viel  in goede aarde eveneens trouwens de witte Fermentino.

Met groet,

J.10-02-2015

Dag Karel,

Veel dank voor je advies, het diner was een groot succes, erg gezellig en de wijnen waren perfect passend bij de gangen.
....................

De Viognier is op, ik kom graag ............. bij je shoppen

Met groet,
S.31-01-2015

Beste Karel,

We hebben vanavond de eerste fles opengetrokken
(Koppitsch rood "No.4" - red. -). Die smaakte heerlijk. En is nu leeg. Ik ben geen kenner en onderscheid niet wat er allemaal in zit. Uit de VK beschrijving had ik een lichte twijfel, of het niet teveel een slobberwijntje zou zijn, maar dat is dit zeker niet! Prima wijn, wel licht, maar toch echt karakter, is ons beider oordeel.

(het liep een beetje fout de eerste afleveringen met DPD  ging tot nu toe altijd goed, maar het werd na wat heen en weer mailen met de courier toch goed opgelost, gelukkig viel de wijn in de smaak  - red. - )

Zo houden we aan dit wijnavontuurtje geen slechte smaak in de mond over.
Je ziet ons vast terug. DPD heeft ons nu gevonden en vermoedelijk hun Tomtom ge-update ;-), dus dat durven we aan.

Had je ook een nieuwsbrief en heb ik me daarvoor aangemeld?

Dank nogmaals voor je inzet en je prima selectie.
Goed weekend gewenst,

P.07-01-2015

Goedemorgen Karel,
 
Een uurtje geleden is het pakket in goede orde aangekomen; ook het kistje was perfect! Heel hartelijk bedankt voor de snelle service en alle extra inspanningen om mij terwille te zijn: het wordt zéér op prijs gesteld!
 
hartelijke groet,
 
P. M.
03-01-2014

Dank voor je nieuwjaars wens ' Meester der wijnen' het zelfde toegewenst van ons aan u.
Goed om te horen van de vermeldingen in krant en zo, betekent voor jou dat je nog steeds op de goed weg zit , het zijn namelijk geen kleintjes Onno en Harold.

Ook wij hebben heel veel genoten van jou wijnen.
Houden zo.
P. en J.
04-12-2014

(n.a.v. toezenden Ch. Labadie 2010  - red. - )
Inderdaad een mooi glas wijn heer Meesters, die denk ik nog wel wat kan blijven liggen. Hoe lang schat u?
(antwoord: tot ca. 2020 in een goede kelder  - red. - )
 
Met vriendelijke groeten,
H. V.
25-11-2014

Goedenavond, 

Wij hebben inmiddels beide wijnen
(Ch. Rouchet en Labadie  - red. - ) geproefd. Wat een heerlijke traktaties, de Chateau Labadie is echt mijn wijn. We zijn er erg blij mee. Dank voor de goede service. En wat ons betreft tot de volgende bestelling!

Vriendelijke groeten uit Den Haag,
W. C.
M. W.
23-11-2014

Dag Karel,

houd alsjeblieft een keer op met die verleidelijke emails.
Ik bestel
......... van de Belmantello 2012 secondopasso
......... Furfane

Ik kom ze halen of als je in de buurt bent ....

T. B.
20-11-2014

Goedemiddag Karel, Wat weer een heerlijke lap wervende tekst ! En ik ga natuurlijk direct om, kwalitatief mooi, zelfs prachtig
Zuid-italiaans voor zulke prijzen vind je inderdaad niet overal ...
Van ieder ................ zou ik zeggen, graag !
.............................................

Hartelijks, P.
20-11-2014

Beste Karel,
Zojuist de 6 fl. Chat. Rouchet 2010 ontvangen en..geproefd: geweldig!
Graag nog ........ fl.!, bij deze besteld, ............................
Hart.gr, J. L.
19-11-2014

Goedenavond,

Ik heb de wijnen in goede orde ontvangen. Mijn complimenten voor de bijzonder mooie verpakking van de wijnen. Ik laat u nog weten wat mijn man en ik van de wijnen vinden.

Vriendelijke groet,
W. C.
14-11-2014

ik heb ze gevonden
(geleverde wijnen - red. - ), .................................. De Prieure (Ch. de Cabriac Corbieres  - red. - )smaakt heel goed.

groet, T. B.
13-11-2014

Ha Karel,
ik ben assistent van ......
(culinair journalist - red. - ). We hebben eens een aantal van jouw wijnen geproeft en ik zeer onder de indruk van jouw mooie smaak!

Hartelijke groet! T.
29-10-2014

Hoi Karel,
 
De wijn is gearriveerd! Ook conform de door DPD aangegeven aflevertijd.
Wat ziet dat er mooi uit al die verschillende flessen en etiketten! We gaan er weer van genieten.
 
Groetjes,
I.
24-10-2014

Hoi Karel,
 
We willen graag met je meevieren en bestellen de door jou samengestelde “Hamersma-doos’. Prachtig zo’n uitgebreide vermelding in De Grote Hamersma. Ga zo door!!!
Als de wijn ............... zou kunnen worden gebracht, zou dat goed uitkomen.
 
Fijn weekend!
Groetjes,
I.
 24-10-2014

(n.a.v. levering "op afstand" )

De wijn in goede orde ontvangen.
Dank.
 
Met vriendelijke groet,
 
E. P.
 13-10-2014

Beste Karel,

Met alle relativering die je aanbrengt: je hebt kennelijk wel een goede neus voor de beter wijnen! Maar dat wist ik natuurlijk wel. Nu Hamersma ook.

Voor mij zou de Agostino Vicentini "Valpolicella Superiore” 2010 ook wel in het rijtje van Hamersma mogen voorkomen.

Ik zou een heel eigen wijnpakket samenstellen:

........... Agostino Vicentini "Valpolicella Superiore” 2010 (heel mooie prijs/kwaliteit verhouding)
........... Burlotto “Mores" Nebbiolo/Barbera 2011 (mooi, de Barolos’s zijn vast nog mooier, maar wel twee keer zo duur. Moet ik eerst nog een mazzeltje voor hebben.)
........... Agostino Vicentini "Il Casale” 2012 (een mooie vondst!)
........... Alexander Koppitsch “WB” 2013 (ik kijk door het etiket heen en zie een mooie wijn voor een aangename prijs)
........... Domaine des Homs “Tersande” 2013 (ken ik nog niet, maar op voorspraak van jou en Hamersma toch een keer proberen).

Ik heb geen haast, want nog voldoende in de kast, maar voordat je uitverkocht bent wil ik ze wel graag kopen. Meer voor het najaar en de feestdagen.

....................


Hartelijke groet,
F W
12-10-2014

Dag Karel,

Gefeliciteerd met dit mooie rapport!😉
Om een beetje mee te werken aan jouw brandende kachel en om ons zelf natuurlijk te verwennen willen wij de dertien in een dozijn doos bestellen.
Laat maar weten wanneer ik hem kan ophalen.

Groet,

b en e
12-10-2014

Hallo Karel,
 
Wat heb je dit weer prachtig geformuleerd. ...................................................... Misschien dat je dan voor ons dertien in een dozijn wilt meenemen. Iedere fes een nieuw avontuur. Fijn voor de koude herfst/winteravonden.
 
Ik hoor het wel.
 
Fijn weekend nog
 
J.
25-09-2014

Daar wordt een man gelukkig van, na een werkdag met  moeie poten thuiskomen en dan een doosje
(spannende Portugezen -red.- ) openmaken en  twijfelen welke fles als eerste opengaat.
Wat hout op de kachel, een van de eerste herfstregentjes, wat vallend blad, zelfs nog mooie trossen druiven in de tuin…..
Ienemienemutte……de Monte da ravas Queira dan maar, al was het om de naam, als een gedicht. En een toast op het Portugal van  Komrij,  die ons ontvallen is,  samen met Kopland en Kouwenaar…..of de dichters ons  op alfabetische volgorde  ontnomen worden….Monte da Ravas Queira, zo is dat… en mijn naam is pas aan de beurt bij de ’U’, dus nog een paar dagen tegoed.
 
...................... & groet,
 
R
20-09-2014

Goedemiddag,

de wijn is in goede staat gearriveerd. Reeds een flesje 'Paul' geprobeerd, valt zeker niet tegen!


Ik heb jullie site gezien via-via een link op m-gineering.nl

Dank voor de service, met groet


P. H.
18-09-2014

Beste Karel,

Wat heb je toch een fraaie wijnen in je assortiment. ...........................................

Dank en hartelijke groeten,
O.14-08-2014

Beste Karel,
 
In Januari jl. heb ik zowel van Quinta do Javali Reserva ‘10 als de Old Vines ‘10 ....flessen besteld. Van beide heb ik ondertussen één fles gedronken en mijn – hooggespannen! – verwachtingen zijn niet teleurgesteld: schitterende wijnen! Hoewel ik dus van beide nog .... flessen heb liggen vroeg ik mij af of Quinta do Javali zo’n succes is, dat je op afzienbare termijn óók de Reserva en de Old Vines ‘11  (een nóg mooier jaar!) gaat voeren: gunstig voor jou, maar ook uit eigenbelang, want ik weet niet hoe ik er op een andere – betaalbare – manier aan zou moeten komen. Dezelfde vraag geldt voor de Quinta do Javali Vintage Port ‘12, waarvan ze de komst op hun website hebben aangekondigd: gezien de fantastische kwaliteit van hun LBV’s moet de VP wel iets heel bijzonders zijn!
 
Graag hoor ik van je of e.e.a. wellicht realiteit gaat worden.
 
Met vriendelijke groet,
 
P. M.04-07-2014

Dag Karel,

Deze Weisser Burgunder
(Koppitsch -red.- ) doet volgens mij zijn etiket wel eer aan. Tikje eigenwijs, tikje ondeugend maar vooral "errug " lekker!
Zwoele zomeravond, vuurtje, hapje en WB een prachtige combinatie.

groet,

b.23-06-2014

( reactie op geleverde wijnen tbv een feest: Cabriac Carignan 2012 en Fonte da Serrana branco 2013)

Beste Karel
Het waren heerlijke wijnen, er werd met genot van gedronken.

Dank, goede keuze.

P.
09-06-2014

Hoi Karel,

Ik heb zojuist weer een bestelling bij je geplaatst. We hebben de vorige keer erg genoten van de verschillende wijnen uit de proefdoos en zagen dat er nu weer nieuwe in het assortiment zitten. We willen daarom nog graag .................................. bestellen.

De vorige keer vonden we Domaine des Homs 'Paul' erg lekker. Ik zie dat deze uitverkocht is. Verwacht je dat die binnenkort weer leverbaar is?

Groeten,
J.
12-05-2014

Dag Karel

wat een heerlijke maar vooral eerlijke cabernet sauvignon van Dom de Gabriac. meteen opengemaakt toen je het had gebracht. Echt een wijn zonder capsones die heel goed laat proeven wat de cabernet druif te bieden heeft. Daarom bedankt. En voor een mooie prijs kwaliteit verhouding.
Dit wilde ik je even laten weten.

--
Met vriendelijke groet
M. S.
07-05-2014

Dag Karel,

Het is iedere keer weer een verrassing als we een fles at random uit de doos halen. De wijn die je hebt uitgezocht is echt voortreffelijk.
Kun je voor een vriend van mij ook een ‚verrassingsdoos’ klaarzetten. Hij woon in ................, dus ik zal de doos deze keer bij je komen halen.

Groet,
A. d. G.
05-05-2014

Hallo Karel,

"Le Viognier" van Domaine des Homs smaakte ons goed!
Heb je nog wat in voorraad?
.................

Groeten,
A. v. A.
01-05-2014

Ha Karel,

Je hebt me bij de vorige zending de Valpolicella Superiore gestuurd. Die is inderdaad prima bevallen.

.................................


Met vriendelijke groet,
F. W.
17-04-2014

Hallo Karel, heb de wijnen in goede orde ontvangen, ga er in de Paasdagen eens uitgebreid van genieten
Groet S.
16-04-2014

( n.a.v. de vraag of de wijnen goed bevallen waren:)

Heel goed, de rode ging inderdaad heel goed bij de barbecue. De witte reserveren we voor bij de vis.

Prima dus!

C. d. J.
15-04-2014

Ha Karel,

Je bent een goede adviseur en dat zijn in mijn ervaring de beste verkopers!

Doe mij ......................


Met vriendelijke groet,
F. W.
14-04-2014

Beste Karel,

Ik vond de Burlotto “Mores" Nebbiolo/Barbera 2011 uit de proefdoos het lekkerste. ...............................

Eerder heb je me een proefdoos geleverd met onder meer de Agostino Vicentini "Il Casale”. Daar heb ik een goede herinnering aan. ......................

.................


Met vriendelijke groet,
F. W.
09-04-2014

Karel,

Wat mij betreft wil ik wel gebruik maken van je aanbieding uit de laatste nieuwsbrief, de Cabriac Carignan en daarbij de doos gemengd. Ik geloof 12 flessen voor € 80. Vorig jaar beviel de Carignan mij ook zeer goed! Tenzij je inmiddels na je vermelding in de Volkskrant helemaal los bent... Ik kan ...................... wel even langs rijden, laat maar weten.

Vr.gr.

S. B.
08-04-2014

( n.a.v. levering onder tijdsdruk)

Allemaal lekker snel en adequaat. Daar hou ik van. Dank daarvoor en dank voor de vriendelijke woorden,

C. d. J.
06-04-2014

Hallo Karel,
 
Graag wil ik weer wat bij je bestellen.
 
.................

De Monte Ravasqueira Reserva vonden we erg lekker. Echt heel veel fruit en smaak; iets verfijnder dan z’n wat goedkopere broertje vond ik. De eerste fles maakte ik open om een scheut door het eten te doen. Zelfs koud en net ontkurkt smaakte hij al vol en zacht. Dat maak je niet vaak mee.  
 
Ik hoor wel hoe en wanneer.
 
Groeten,
A. v. A.
22-03-2014

Karel,
 
Op het "einddiner" hebben we heerlijk gegeten en gedronken!
 
Over de Furfane was iedereen erg enthousiast, ook de wijn/spijscombinatie was perfect.
Leuk dat ............... de Furfane besteld heeft.
 
........................................................................
 
Het gerecht met lam is niet doorgegaan, Wicher Werk kwam met een hele ree aanzetten.
De combinatie met de Lobatos was prima, maar de Furfane dreunde zo lekker door dat die de Lobatos wat wegdrukte.
 
Al met al was iedereen enthousiast over de wijnen.
 
Hartelijke groet,
 
J. K.
27-02-2014

( n.a.v. levering naar België:)

Hoi Karel,

Ik heb vandaag mijn bestelling ontvangen,ben zeer tevreden over de service,alles is goed gegaan en snel,super.

Ik heb je site gevonden  doordat ik de "Secondo Passo" aan het zoeken was,vroeger kocht ik die bij een wijnhandelaar en die heeft die nu niet meer.
Vind het een heel lekker wijntje.

MVg
F. D.
12-02-2014

( n.a.v. levering Barolo's)

Dank Karel voor de goede service!

Hou me op de hoogte mocht je fantastische dingen binnen krijgen.

Met vriendelijke groet
J.-J.
23-01-2014

Hallo Karel,

..............................
..............................
Chateau Rouchet: had volgens mijn bezoek (en bij nader inzien volgens mij ook) kurk. Ik heb nog een tweede fles liggen. Is het goed as ik je even mail als ik denk dat die ook kurk heeft als ik hem open heb? Je kunt het misschien zelf het beste beoordelen.
Volgens mijn gast is vaak een hele partij kurken aangetast, en daardoor dan ook vaak de hele doos....

............................

A. v. A.
 
( Reactie van mijn kant: "Die fles Rouchet krijg je van me "overnieuw" als vervanging van de kurkfles. Inderdaad, soms komt het nog voor: een fles met kurk, maar al heel veel minder vaak dan een jaar of tien - vijftien geleden, toen was het echt erg.
Ik heb wel een keertje gehad dat een hele partij kurk had, maar dat is heel zeldzaam. Dat zat toen in de schuur en pallets die men had geconserveerd met een schimmelwerend middel, alle flessen waren er door bedorven.
Ik heb geregeld een Rouchet geproefd en ben geen kurk tegen gekomen, maar dat is geen garantie. De kans is aanwezig, maar wel heel erg klein dat de andere fles Rouchet die je nog hebt liggen ook kurk heeft. Krijg je ook gecompenseerd indien dat het geval is.")

(reactie - 25-01-2014 - na proeven van "de tweede fles"):

Hallo Karel,

Gisteravond meteen de Chateau Rouchet 2010 opengetrokken en die smaakte heerlijk!
Daar was niks mis mee; inderdaad heel anders dan die vorige fles, dus gelukkig had ik goed geproefd dat die kurk had.

Ik kan me ook goed vinden in je beschrijving van deze wijn. Misschien een tikje een 'imponeer wijn' met z'n eikenhout, maar wel veel waar voor je geld.
Bovendien heb ik een beetje een Merlot tik ontwikkeld omdat de betaalbare Merlots vaak zo weinig aan zijn.

.............................
.............................
.............................

Groeten en tot later,

A. v A.
07-12-2013

Dag Karel,

Heb jij nog ........ flessen Vadio 'Old Vines’ 2009?
Gisteren gedronken, erg lekker, smaakt naar meer….

Groet,

L.
20-11-2013

Beste Karel,

Mijn vrouw en ik hebben genoten van jouw wijnen.

De Tersande vonden wij heerlijk, wat boertig, aards, geweldige afdronk en wijnplezier.

De Paul 2011 is beslist verfijnder. Prachtige wijn van mijn favoriete druivencombinatie Syrah en Grenache. Daarbij heet een neef van mijn vrouw ook Paul, dus je begrijpt, de Paul 2011 kan niet meer kapot bij ons.

Chateau de Cabriac Tradition: ronduit een heerlijke wijn.

En - last but not least - de viognier van Domaine des Homs. Verrukkelijk!

Dit leidt - onvermijdelijk - tot de volgende nabestelling:

........................

Met vriendelijke groeten,

E.R. K.
14-11-2013

Ik heb een klein aantal klanten waar ik een keer wijn aan heb geleverd maar sindsdien niets van had gehoord eens gevraagd of de wijnen goed waren bevallen, je wil immers je klanten zo goed mogelijk  bedienen. Wat reacties op een rijtje:
 
* Hi,
 
De wijnen waren goed.
Ben nu op een ‘low budget’.
Groet, P.
--------------------------------------------------

* Ja zeker is de wijn goed bevallen en geniet ik er nog steeds van. Inderdaad geen grote drinker maar wel een met aandacht voor de inhoud van het glas.

Vriendelijke groet J.P.
---------------------------------------------------

* Dag Karel,

Toeval bestaat niet, je bent me net voor! Ja, we hebben van je wijnen genoten. Sommige natuurlijk beter, mooier, verrassender dan de ander, maar allen kenmerkend. Passend in een proefdoos.

Ik wil graag de volgende bestelling doen, ....................

Gr. S.
----------------------------------------------------

* Dag Karel,
 
Dank voor je berichtje, leuk dat je klanten navraagt !
Maar nou vraag je me wat, dat is al een knap tijdje geleden. Ik herinner me dat ik twee doosjes bij jou gekocht had, waarbij de ene me aanzienlijk beter smaakte dan de andere. Maar ik heb geen details in mijn hoofd opgeslagen. .........................

Groet, L.
06-11-2013

Geachte heer Meesters,
 
Tot mijn verbazing maar vooral vreugde ontdekte ik vandaag, dat U de wijnen en port van Quinta do Javali sinds kort importeert. In Uw rubriek “Nieuws” veronderstelt U, dat niemand deze Quinta zal kennen, maar dat geldt zeker niet voor mij! Sterker nog, ik heb Quinta do Javali in begin juni 2012 bezocht (voor de goede orde: ik ben “alleen maar” wijn- en portliefhebber en heb geen enkele commerciële achtergrond) en was diep onder de indruk van de kwaliteit van hun wijn en port: de LBV ‘07 doet m.i. niet onder voor menige VP van de grote huizen van dat jaar en de Reserva en de Old Vines behoren naar mijn mening zonder twijfel tot de top van de rode Douro-wijnen. ....................................................................................
 
Op niet al te lange termijn zal ik ......................ongetwijfeld een bestelling bij U plaatsen voor de Reserva ‘10 en de Old Vines ‘10, maar ik wilde U even laten weten, dat ik deze wijnen aan iedereen van ganser harte zou aanbevelen!
 
Het kan zijn, dat U al veel informatie over Quinta do Javali van internet hebt gelezen, maar wellicht vind U de bijgesloten artikeltjes interessant!
 
met vriendelijke groet,
 
P. M.
14-10-2013

Beste Karel,

Vandaag hebben wij de wijn ontvangen. De wijn is heerlijk!
(eerst Posta Piana Primitivo in restaurant gedronken, op internet opgezocht en bij mij uitgekomen, besteld en vervolgens ontvangen)

Hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,
M V
27-09-2013

He Karel, wat leuk voor je! haha, zo te zien heeft Hamersma het gewoon veel te druk maar is ie zeker meer dan tevreden over je wijnen:) sluiten wij ons bij aan.
...............................................................En...als je weer de mooie Veltliner bubbels hebt, hou ik me aanbevolen. En de Eiswein! Hartelijke groet,
S
26-09-2013

Karel, wat een mooi resultaat. Wij zijn trots op onze ‘leverancier’.
Doe ons voor de feestelijkheid maar een doosje Hamersma.
 
Groet, J
26-09-2013

Hallo Karel,
 
Toch op  de laatste snik nog een vermelding in de gids. Heel fijn, je ziet dat je goed bezig bent.
 
Graag wil ik ...................“hamersma”.
 
Met vr.grt. R S
 17-09-2013

Beste Karel

(nav mijn vraag of de elders - uit tijdnood- gekochte witte wijn was bevallen:)

De Ah wijn heeft weinig aftrek gevonden want wit?, je kan er altijd nog vis in koken.

De Tersande
(rood red.) daarentegen werd geroemd.


Met vriendelijke groet

M. M.
14-09-2013

Beste Karel ,

...................... . Met mijn rode wijn voorraad gaat het minder goed . Die is volledig op. .................. Dus er moet weer wat aangevuld worden . Ik ben een grote fan van meneer Cabriac . Dus...Carignan  , Merlot , Confidence  en Vadio  . De witte wijn van Cabriac is ook ongelooflijk , zeker voor die prijs . Maar daar heb ik nog wel een paar flesjes van. Als je nog een aanradersdoosje van zes heb , houd ik me aanbevolen.

J.
12-09-2013

Hoi Karel! Graag weer een zendinkje lekkere wijn van jou.

Groet,

I.
07-09-2013

Hallo Karel,

Volgende week ........ vier ik mijn verjaardag en wil heel graag weer jouw heerlijke wijn schenken. Mooie reacties gehad vorig jaar. 
................

Groeten,
Y.H.
16-08-2013

Dag Karel,

Die Viognier 2012 wit spreekt me aan!
Graag ....................
En dan hebben we de Podere Belmantello 'Furfane' 2010 zeer gewaardeerd! Ook daarvan..................!

En het is altijd weer vrolijk stemmend om jouw verhalen te lezen…..

Groet,
L. G.
19-07-2013

Hoi Karel,

De 2 dozen met wijn die we laatst besteld hebben, waren de volgende dag al geleverd!
(na afhaling DPD)
Alle flessen waren heel en t was degelijk verpakt in de speciale wijnverzenddozen.
We hebben al een kunnen genieten van lekkere wijnen op het zonnige balkon.

Fijne vakantie,

veel groeten
L.
12-06-2013

(Laatst een serie monsters geproefd die niet zo bleken te passen in mijn assortiment. Ik stuur dan even een korte reactie met mijn bevindingen naar de producent want ik vind dat je die moeite behoort te nemen.)

Dear Karel,

At first, thank you for your time and your very complete explanation about your tasting. For me was a pleasure to send you the samples and to know your opinion. I really value your honesty.

thank you for your time.

E.G.B.
22-05-2013

(nav verzending bestelling via DPD)

Beste Karel,

Wijn heb ik ontvangen.

Bedankt voor de goede service.

M.
02-04-2013

Beste Karel,

........................................
De Lagrein vind ik een van de beste wijnen ooit gehad. We genieten er iedere week van. ..........................

Met vriendelijke groet,

P.W.
25-02-2013

(naast wijn importeren adviseer ik ook "zakelijke" klanten wat betreft hun wijnimport en assortiment, ook inhoudelijk- zeg maar mbt technische vragen- sta ik ze bij, deze reactie wilde ik u - en mezelf  ;-) - niet onthouden)

Hallo Karel,
 
Perfect!
Hadden we maar meer "leveranciers" zoals jij.
snel, (zeer) informatief, behulpzaam, een op een toe te passen/door te geven.
"dus" weer hartelijk bedankt en laat je horen hoe die klant reageert (hoop dat ie dat doet)
 
Met vriendelijke groeten • mit freundlichen Grüßen • kind regards

A.T.

04-12-2012

Karel,

.................... Cabriac Carignan .............. Ik vond de wijn erg plezierig, mooi spul zonder kapsones en weer prettig geprijsd.

Vr.gr.

S.21-11-2012

Karel,

Enige tijd terug heb ik een proefdoos bij je gekocht en dat is erg leuk geweest. Ik had een overzicht gemaakt van de diverse wijnen, waarbij een waardering van + tot ++++ kon worden gegeven en ik heb bewust pas achteraf naar de prijzen gekeken. De score is bij geen enkele rode wijn lager dan +++ geworden en de drie witte wijnen scoorden allen ++++ (mijn vriendin is wat meer van de wit dan ik dat ben). Zelf was ik vooral gecharmeerd van de Cabernet Franc is dan is dat nog leuker als je het prijsniveau vervolgens ziet. Zeker voor dat geld prachtig spul en ook over de Italianen was ik erg positief. Bij de witte wijnen deel ik wat je in je laatste nieuwsbrief schreef, helaas niets onder de € 10 maar onder de € 10 is het moeilijk om onderscheidend te zijn.
Eigenlijk was ik van plan om ............. Cabernet Franc te bestellen, maar je laatste nieuwsbrief maakt nieuwsgierig naar de proefdoos Cabriac en zeker ook naar de witte daarin. Ik wil dan ook graag een proefdoos bestellen ........................

Vr.gr.

S. B.07-11-2012

Goedemiddag Karel,
 
Een paar weken geleden heb ik een proefdoos bij je bestelt. De wijnen zijn me allemaal erg goed bevallen. Daarom wil graag nog wat bij je bestellen. Omdat alles zo lekker is, is de keuze erg lastig, maar voor nu wil ik graag het volgende bestellen:
 
...................

 
Groet,
 
U. C.02-11-2012

Beste Karel,
......................

We hebben inderdaad al een flesje Tawny opengetrokken: heel prettig, inderdaad een heerlijke, belegen 'serieuze' port. Vind hem echt heel goed voor zijn prijs.

Groet,
R.01-11-2012

(n.a.v. laatste flessen Primitivo 2010:)

Dag Karel,
 
Doe ze maar allemaal! Erg lekker.
 
Met vriendelijke groet,
 
R. K.27-10-2012

Hoi Karel,

......................

De Posta Piana en Grüner Veltliner vielen erg goed in de smaak op ons feestje. Erg lekker allebei.

..........................

Groeten,
Y. H.19-10-2012

Beste Karel,
 
We willen graag weer wijn bij je bestellen.
We zijn nog steeds blij met de Tersande, dus graag ........... van 2011.
............................
 
Hartelijke groet,
 
J. O.18-10-2012

als opmerking bij bankoverschrijving naar aanleiding van levering Ch. Labadie 2010:

GEWELDIGE WIJN*

D. S.10-10-2012

Dag Karel,
 
De wijnen bevallen goed! Ik heb op dit moment een voorkeur voor de Italiaanse Negroamaro en de la Tersande (rood). Heerlijk! P. vindt al je wijnen lekker, maar is nog steeds niet zo voor Rose wijn.
..........................................

 
Groetjes,
 
ook van P.,
 
I.Ik bespaar u verder de andere, vele, hartelijke en hartverwarmende felicitaties rond mijn 25 jarig wijnjubileum08-10-2012

Beste Karel,

Ten eerste: van harte gefeliciteerd met je jubileum, en dat we nog maar lang mogen meegenieten van jouw speurwerk….
...........................

Hartelijke groet,
M. en M.07-10-2012

(n.a.v. levering Ch. Labadie 2010)

Karel, bedankt voor de levering. We hebben er eentje opengetrokken. Smaakt uitstekend!
 
Hartelijke groet,
 
J.30-09-2012

Geachte Heer Meesters,

Graag ontvang ik uw nieuwsbrief.
wij hebben het eerste flesje  soave geopend een prachtig bouquet en een heerlijk frisse wijn we hebben ervan genoten.
met vriendelijke groet,
fam.v d b.16-09-2012


Net als politiek is het gekwaak, getwitter en gefacebook niet zo mijn ding. Kan zijn dat ik nog een ontwikkeling doormaak, maar de ongebreidelde macht van de grote bedrijven zoals Facebook die uitspraken doen als "Privacy is dead"  en daar ook naar handelen weerhouden me van het inzetten van dit type kanalen voor mijn "handel". Nog afgezien van de enorme hoeveelheid tijd die dit soort activiteiten kost om er een beetje mee te werken. Nee, die tijd en energie steek ik liever in het opsporen van potentieel goede wijnproducenten, het leggen van contacten, het proeven van kandidaatwijnen en het schrijven van stukjes tekst. Een lieve en actieve nicht van me, Laura Meesters,  interieurarchitect, ook een éénpitter, las mijn laatste wijnbericht over het ratiteitenkabinet. Zij is wél actief op de moderne media. Haar reactie op het wijnbericht rariteitenkabinet van haar Facebookmijdende en bovendien Groningse oom: een groter compliment kan ik me niet voorstellen!13-09-2012

Dag Karel,

Beide pakketten zijn goed ontvangen! De flessen gaan mooi de kelder in om er heel lang niet meer uit te komen, behalve de Tawny's dan.

Bedankt voor de prima service en wellicht tot een volgend keer voor een goede fles wijn of andere port ........................................

Vriendelijke groet,
R. de K.

05-08-2012

Karel, de rose is geweldig…. helemaal top.
de Viognier is goed te drinken maar mis een beetje de wolligheid/ bloemigheid.
(gedeelte van mijn reactie: wat betreft de Viognier verwacht ik dat hij over een aantal maanden wat weelderiger zal zijn, voorgaande jaren had hij even de tijd nodig om zich geheel te ontwikkelen.)
 

J.
28-07-2012

Artikel over goedewijn.info in Dagblad van het Noorden door Jacques Hermus: lees dit artikel (pdf)13-07-2012

Hoi Karel,
 
Deze is super lekker. Graag nog ............... flessen. .................
 
http://www.goedewijn.info/paradisoprimitivo-10.html
 
Cantine Paradiso "Posta Piana" Primitivo 2010 IGT Puglia € 7,55 per fles
 
Met vriendelijke groet,
 
R. K.05-07-2012

Beste Karel,
 
De rosé smaakt weer prima. Zou je nog ......... bij ons ................ kunnen afleveren. Kom ik de zomer weer door.

Met vriendelijke groet,

J. S.15-06-2012

Beste Karel,
 
Gelukkig heb je de Rosado (Tres Ojos - red.-) weer op voorraad. Hebben erg genoten van de voorgaande jaargangen. Graag zou ik .......... bij je willen bestellen. Zie je kans om deze bij ons .................. te kunnen bezorgen.


Met vriendelijke groet,

J. S.20-05-2012

Dag Karel,

We willen weer een voorraadje aanleggen van de Tres Ojos Garnacha.
..................................., graag ... flessen van deze heerlijke wijn.

Groet,
A.
09-05-2012

Beste Karel,

Behalve de 'instapwijn' heb ik ze nu geproefd. Inderdaad mooie wijnen.

De Furfane 2010 vond ik het lekkerste (bij de maaltijd die we toen hadden). Ik ga die binnenkort aan een aantal gasten presenteren..........................

..................................................

De Secondopasso bleef 3 dagen goed (tweede dag zelfs lekkerder (iets zachter) dan de eerste dag.

De Primitivo is zeer toegankelijk. Daar kom ik ook nog wel een keer op terug.


Met vriendelijke groet,
F. W.
03-05-2012


Dag Karel,De "Secret de Terroir" laat zich goed smaken! Wil ik eigenlijk nog
wel ............ van in de kelder hebben staan (hebben is hebben...)


Groet, P.
21-04-2012


Ha Karel,
 
Wij willen, in aansluiting op de ervaringen van gisteren, graag nader kennismaken met de Zuid-Italianen (de negroamaro beviel goed). Doe ons daarom maar het kennismakingspakket van 42,50.
 
Hartelijke groet,
 
J.
21-04-2012


Beste Karel ,

Er ontstaan weer ernstige gaten in mijn wijnkelder. Daarom deze bestelling , st. jean cabernet (...) , st jean mourvedre (...) , st jean drezery (...) , bourgogne monthelie -subliem- (...) tres ojos shiraz/merlot (...) .

Groet,

J.
19-04-2012

Jezus Karel , Ik ga nog eens failliet aan dat bloemrijkr proza van je ! Maar je hebt wel gelijk , dit soort wijn is al jaren mijn favoriete , je
                       kunt iets wat hier op lijkt ook in Umbrie gewoon in de (betere) supermarkt kopen ...
                        Terzake : ........................
                       Ik hoor graag van je !

Hartelijks , P.
19-04-2012

Dag Karel,

Met zo'n verhaal wil ik de proefdoos wel. (De proefdoos 'bourgogne' is nog niet op, maar de eerste fles smaakte goed.)

Met vriendelijke groet,
F W
22-03-2012

Beste Karel,
 
Je mailtje herinnert mij er aan je nog terug te geven wat ik van de bij jouw aangeschafte wijn vond.
Dat was de Cabernet Franc van Vignobles Sarrail.
Prettige wijn en ook goed genoeg om weg te geven.
Dank dus.
 
Vriendelijke groeten,
 
M
22-02-2012


Karel ,
 
... tres ojos tempranillo en ... sarrail (rood). . Geen haast , hoewel mijn geslaagde verjaarsagsfeest wel een gaatje ... heeft geslagen in je vorige levering. Viel goed in de smaak.
 
wacht verder met spanning op de bordeau (je weet wel , first love...).
 
groet,
 
 
j01-02-2012

(als het even kan stuur ik producenten even een evaluatie van de mij toegestuurde "kandidaat import" monsters. Verreweg de meesten halen mijn assortiment niet, toch vind ik dat ik ze moet melden wat ik ervan vind en  waarom de wijn(en) niet zijn verkozen. Niet iedere producent is er blij mee, maar de meeste wel.)

Dear Karel,
 
I apreciate so much the big review you did of the wine, I do not find many people doing this, so thank you so much.
 
We keep in touch, I will let you know things I think could be interesting for you.
 
Regards,
 
X.
19-12-2011

Dag Karel,
 
Wij hebben tot nu toe - 6 flessen zijn op-  erg genoten van de wijn in het kennismakingpakket.
Het waren allemaal prima wijnen.
 
Wij willen ..... Domaine des Homs 'La Tersande' rouge 2010 bestellen.
 
vriendelijke groeten,
 
R. A.
23-01-2012

Hoi Karel,

We zijn grote liefhebbers van de Garnacha; dus als je die nog hebt van een ander jaar dan graag. Je mag ook ... flessen hiervan doen en ... Shiraz Merlot.


groet,


A. H.
19-12-2011

Dag Karel,
 
Wij hebben tot nu toe - ... flessen zijn op-  erg genoten van de wijn in het kennismakingpakket.
Het waren allemaal prima wijnen.
 
Wij willen ... Domaine des Homs 'La Tersande' rouge 2010 bestellen.
 
vriendelijke groeten,
 
R. A.

15-12-2011

Beste Karel,

Mijn familie is altijd erg enthousiast, dus graag een kerstdoos!
Hartelijke groet,
E.
11-12-2011

(Reactie op een mailtje van mij of ik nog wijn naar de -dit jaar laat gevierde- Sinterklaasavond moest meenemen)

Ha Karel!
wat een goed idee!
En we bestellen er wel 2!
Eentje wit , onze favoriet Tres Ojos
En de ander Rouge et Noir
en dan is onze bestelling klaar!

tot later................:-)
H. en M.
02-12-2011

Beste Karel,

.............................

Het stiefkind heeft hier een goed onthaal gevonden.

Met vriendelijke groet,
F. W.
28-11-2011

Karel,

Mijn wijnkelder is inmiddels wel erg leeg  , dus doe maar ............ Van de inderdaad prachtige bourgongne heb ik nog een aantal flesjes , maar daar komt t.z.t. zeker een vervolgbestelling.
 
groet,
 
 
J.

26-11-2011

Hallo Karel,

Gisteravond ook de Animus los getrokken! Wat een Wijn. Wat een souplesse.

Zou je voor mij  .... weg willen zetten. Ik bel volgende week even als
ik

ze kom halen. Bij voorbaat bedankt.

Met vr.grt.

R. S.


15-11-2011

(Naast eigen wijnimporten en leveren aan klanten adviseer ik ook een aantal kleine importeurs en heb ik contact met vele export managers, soms is men niet gediend van mijn analyses, maar soms krijg ik reacties waar ik een beetje en kleur van krijg zoals de onderstaande)

Thanks is rhe first thing I can say. This is the most professional and exhaustive feedback from tasting samples I have ever received in almost 20 years of activity.

U.P.
(Export manager van een kleine groep gespecialiseerde Italiaanse wijnproducenten)27-08-2011

Geachte heer Meesters,
 
Ik heb uw naam en website doorgekregen van ......... Bij hem een wijn geproefd die wij, mijn vouw en ik, bijzonder lekker vonden.
Het gaat om een Portugese wijn genaamd
  
    Gloria tinto Colheita Seleccionada 2007
    D.O. Douro
    Prijs € 8,90 per fles.
 
Ik zou graag ........van deze wijn willen bestellen.

.....
 
Met vriendelijke groet,
 
T.W.06-08-2011

Beste Karel,

Bedankt voor de levering van de proefdoos. ................
We hebben inmiddels de Cabernet Rose en de Grüner Veltliner verorberd. Dit vinden wij twee heerlijke wijnen.
..........

Vriendelijke groeten,

W.P.15-06-2011

(Recensie naar aanleiding van een recente catering door Sascha Bouwknegt van "de Smaak van het Noorden", waaraan ik wijnen lever, in dit geval de Sauvignon Blanc "Lissen" 2010 en de St. Laurent "Steinthal" 2008 van Zillinger)
"De catering van borrel en een uitgebreid diner voor mijn hele familie was lang een punt van zorg: "Waar vind ik nou een biologische cateraar?" Tot ik Sasha zag op de boerenmarkt in Laren: "Cater je ook in Naarden?".
Sasha begreep perfect wat de bedoeling was en kwam met een schitterend menu–voorstel; de prijs was realistisch en op de dag zelf zijn al mijn verwachtingen op genereuze wijze overtroffen; qua stijl, uiterlijk, originaliteit en.... ook de wijnen! Héérlijk, feestelijk, ambachtelijk en zalig–bourgondisch. Wij denken er nog vaak en met groot plezier aan terug. Fantastisch! Kan ik iedereen van harte aanbevelen."12-06-2011

Karel,

................. Toch even een flesje rouge 
(Bourgogne 2009 van Alain Hasard)  geprobeerd. Heerlijk ! Begin langzamerhand wel wat gevoel te krijgen bij jou eigen voorkeur. Ben nu des te nieuwsgierig geworden naar de grote boertjes en zusjes , maar stel dit nog even uit.
Wil je als je in de buurt komt ook nog wat doordeweekse wijn langsbrengen ? heeft geen haast. ik dacht zelf aan ...............

Goed weekend verder , groet,


J.06-06-2011

Dag Karel,

heel erg bedankt voor de geweldige service vorige week. ...............
De witte wijn is helemaal op! Met dat weer is dat niet vreemd, maar het is ook een bijzonder lekkere wijn.
...................

hartelijke groet,
E.17-05-2011

hallo,
Bij deze een bedankje voor je lekkere fles wijn, en zou dan ook graag nog wat bijbestellen.
.....................................
Gr E.k.15-05-2011

Dag Karel,

Kun je ons van de Tersande (eco) ............ wit en ............ rosé bezorgen?

.................................................

Groeten,

Y.H.

(We hebben de "nieuwe" Paul geproefd: heerlijk!)14-05-2011

Goedemorgen  Karel,
 
Via jouw mooie kaartje bij de groenteschuur in Noordlaren kom ik aan jou adres en site Goede Wijn .info.
Wil me graag aanmelden voor de nieuwsbrief.
Een geweldig mooi idee.
 
Zelf probeer ik ook overal waar ik kom te kijken naar mooie wijnen , die niet te prijzig zijn en toch top zijn.
Ik kan me helemaal vinden in de supermarkt  beschrijving van jou.
 
.................................................................
 
Met een wijngroet .............,
 
H. V.


12-05-2011

Ha Karel,

Dank voor de wijnen. Ik heb ze inmiddels verdeeld over koelkast, wijnkast en voorraadhoek. .............................
De la Tersande rosé vanavond geproefd bij pasta met groene asperges en saucijsjes. Errug lekker! Ik denk dat deze rosé het wel goed gaat doen bij de workshops van zaterdag en dinsdag.

..........................................................
..........................................................

Afijn, ik ga ook nog de andere wijnen proeven, en ik ben natuurlijk ook benieuwd naar hun ervaringen. Ik kan je in ieder geval zeggen dat de Tres Ojos bijzonder goed wordt ontvangen. Vaak drinken mensen gewoon braaf hun wijntje, maar hier heb ik echt opmerkingen over gekregen dat ze hem zo lekker vonden!
Nou, die kan je weer in je zak steken :-)

groetjes
A.12-05-2011

........ ik zie uit naar de nieuwe wijnen en verheug me op de reeds bekende,

vriendelijke groet, b. v.11-05-2011

Hallo Karel,
De mensen waren lyrisch over de Zillinger-  .............................................
(Sauvignon-Blanc "Lissen" 2008 en Sankt Laurent "Steinthal" 2008)

S.02-05-2011

Hoi Karel,


.....Ik heb trouwens gisteren een harder gefileerd en gerookt en die genuttigd
met een glas Grüner Veltliner (2008 nog). Erg goede combi - die vis is
namelijk baggervet. Beetje lijkend op botervis, maar dan wat grover van
structuur. Erg lekker.

Groetjes,
A.


21-04-2011

Hallo Karel,
 
gisteren hebben we de wijntjes, allemaal in tact ;-) ontvangen. Dank je wel voor het verzorgen van de verzending!

 
veel groetjes,
H.08-04-2011

Beste Karel,

Wat een teleurstelling voor ons dat de Rosado niet meer aan jouw (en dus onze) eisen voldoet! Welke rosee drinken we nu het beste denk jij? De Peladi bevalt nog steeds erg goed, .......

We horen wel wat jouw advies is.

Hartelijke groet,

M. en M.07-04-2011

Hallo Karel,

....is de rode tres ojos garnache ook nog leverbaar. Zijn wij liefhebbers van en we zijn door onze voorraad heen. Ik hoor het graag.

J.


25-03-2011

Hoi Karel,

De Tres Ojos is ons goed bevallen. Kun je ons ................... bezorgen?

Groeten Y.

11-03-2011

Geachte heer Meesters,
 
Wij staan paf!! Gisterochtend betaald en vanochtend al om 12.00 uur het bestelde boek in huis.
Geweldig!
 Onze complimenten; als héél Nederland uw werktempo zou hebben dàn zouden we het wel redden.
We wensen u verder veel succes.
 
Met vriendelijke groten
 
F. & E. T.

(n.a.v. bestelling Wijnlexicon)

31-01-2011

................

Dank voor de wijnen, heb een soave geopend, top!

...............

Groetjes,
S. en U.23-01-2011

Hoi Karel,

We hebben de inhoud van de doos met veel aandacht geproefd de afgelopen weken. We vinden ze allemaal lekker, sommige wijnen meer dan lekker, een aantal super lekker. We waren met name verrast door de fantastische eco wijnen.

Graag bestellen we dan ook:

........Zillinger Grüner Veltliner eco 2008 (het voorjaar mag komen)
........Tersande Rouge eco 2008 (elke dag feest)
........Paul eco 2007 (weer in katzwijm)

Vriendelijke groeten

Y.H.15-01-2011

Karel,
 
................ Dank voor het lekkers.
 
Die Paul (des Homs), die deugt. Misschien nog wel meer dan ik, haha.
 
Maar die Recioto past toch echt niet bij het besproken gerecht. Je voorbehoud in je mail is meer dan terecht. Wijn en voorgerecht hadden niets met elkaar. Je beschrijving klopt overigens helemaal, want het is voor andere gelegeheden een voortreffelijke slok, vooral als toetjeswijn. Mag ook wel voor die centen.

 
groet, P.05-01-2011

Hallo Karel,

Allereerst jij ook een goed en gezond 2011 gewenst.
Wij hebben in 2010 een aantal van je wijnen mogen proeven. Een aantal was heel lekker, en die willen we dan ook graag bijbestellen.

Tres Ojos Shiraz Merlot,............;
Gruner Veltliner Zillinger, ................;
Domaine de Homs Paul, .........;
Port special reserve tawny, .............;
en dan nog Bioweingut Zillinger Welschriesling Frizante ..........

groet,
E.K. en R.D.04-01-2011

Dag Karel,  ........................................................... De wijnen waren erg goed die ik van je heb gehad en we hebben er met de feestdagen van genoten.

Groet, S. K.04-01-2011

Dag Karel,
 
........................................
Wij zijn het jaar fantastisch begonnen met de "bubbels" van Johannes Zillinger!
Heerlijk fris en fruitig met mooie belletjes. Dan heb je geen vuurwerk meer nodig!
Dus wat ons betreft hebben jouw wijnen al een mooie bijdrage aan dit jaar geleverd.
 
groeten,
 
B. en E.27-10-2010

Hallo K...,
 
 Je mail inspireert:
 
Graag  fl van de beschreven Tres Ojos Garnacha
en  fl Grüner Veltliner Classic 2009.
 
We hebben genoten van je rosé’s!
 
H. W.17-10-2010

Dag Karel, ik ben toch een beetje verslingerd geraakt aan de Gruner Veltliner. We hebben Classic 2008 gehad, heb je nog van deze wijn? 

Met vr. gr. S. K.17-10-2010

Geachte Heer Meesters, beste Karel,
 
Eergisteren heb ik een erg lekkere Minervois gedronken in Restaurant "de Pauw" (Groningen).
Van Theo Mulder begreep ik, dat deze wijn bij "goede wijn"te bestellen is.
Dat wilde ik bij deze dan ook graag doen en wel 12 flessen van Dom. des Homs "Paul" 2007.

Met vriendelijke groet,
P. d. K.12-10-2010

Beste Karel,

.........................  De twee wijnen die ik van je had zijn goed bevallen, maar als je nog iets anders hebt in dezelfde prijsklasse vind ik dat wel leuk voor de variatie.

Vriendelijke groeten,
B.21-09-2010

Hallo Karel,
 
Naar aanleiding van ons gesprekje op de open dag van het paleis het volgende:
 
Ik zou graag een proefdoos nr. 2 bij je willen bestellen en een doosje Grüner Veltliner "Classic".
 
Deze proefde ik  zondag en was aangenaam verrast.
 
Met vr.grt.
 
R. S.19-09-2010

Die ‘eiswein’ van Zillinger was overigens buitengewoon lekker, .....................................
 
Dank en vr gr H. M.


15-09-2010

Dag Karel,
 
Met dit guur weertype wordt het weer tijd voor hartverwarmende wijnen.
Dus..
 
1 doos Armantes
1 doos Tres Ojos Shiraz-Merlot
1 doos Domaine des Homs "la Tersande" rouge 2008
 
Hartelijke groet,
 
E. O.


01-09-2010

Beste Karel,

Bedankt voor de factuur.
En boven alles natuurlijk bedankt voor de heeeerlijke wijn!

Hartelijke groet,
J. P.
24-08-2010

Beste Karel,
 
Ik vrees dat een eerdere mail van mij niet is aangekomen. Ik wilde namelijk een bestelling doorgeven, proefdoos 2. De eerste smaakte voortreffelijk, goede wijnen. Nu dus een optie op 2.

In afwachting vr. groet L. S.12-08-2010

Beste Karel,

Bedankt voor de lekkere wijn en voor het bezorgen van de flessen bij S.
...........................

Hartelijke groet,
J. P.12-08-2010

(bestelling "op afstand", verstuurd via DPD)

Geachte heer Meesters,

Ik heb vanochtend de wijn ontvangen. Dank voor de snelle en correcte afhandeling.

Met vriendelijke groet,

J. N.


14-07-2010

L.S.

Gisteren heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de wijn van Domaine des homs. Graag wil ik 2 dozen " Paul"  bestellen.
...................
................

Met vriendelijke groet,

J. N.14-06-2010

Hoi Karel, wijn (Zillinger Grüner Veltliner "Classic" 2008) beviel zeer goed. Kom binnenkort de snel geslonken voorraad weer aanvullen.

groet F.
17-05-2010

Beste Karel,
.........................................
De wijnen waren erg lekker. Met name de la Patience des Homs viel erg bij ons in de smaak. Inderdaad bij de applecrumble.
In de Dom.des Homs Paul 2007 zat wel veel residu. Of gold dat nu voor de Tersande? Dat viel ons overigens ook de keer er voor op. Misschien hoort dat ook gewoon zo.

Vriendelijke groet,
M.R.

(een deel van mijn antwoord op deze opmerking)
Wat betreft dat sediment: inderdaad heeft Paul en soms ook Tersande bezinksel. Komt doordat Jean Marc de Crozals zijn wijnen maar weinig filtert en geen aparte koude-stabilisatie toepast. Hierdoor zit er nog heel veel smaak en kleur in de wijn die anders deels verdwijnt. Na verloop van tijd slaan de wijnsteenzouten en tanninen neer op de bodem van de fles. Dat is een natuurlijk (biochemisch) proces. De wijn ontwikkelt andere (belegen en complexere) aroma's en de smaak wordt wat zachter (korte stroevere tanninen 'condenseren' tot langere, zachter smakende tanninen en die zakken na verloop van tijd uit). Dit jaar was dit proces wat intenser dan andere vanwege de erg lange koude winterperiode. Ook een aantal andere van mijn wijnen vertonen dit verschijnsel. Vroeger was dit bij de betere wijnen heel normaal en zag men het als een teken van puur en intens wijnmaken. Tegenwoordig is de consument er minder bekend mee en bij de meeste wijnen zorgt de producent door middel van koudestabilisatie er van tevoren voor dat dit proces al in de wijnmakerij in het vat plaatsvindt en niet in de fles bij de consument.

Het is even wat meer werk het uitschenken van de wijn, maar het bezinksel is gelukkig vrij vast en bestaat uit prachtige, donkere kristallen wijnsteen. Het bezinksel is opzich niet schadelijk voor een mens, het is alleen niet meer drinkbaar en daarom niet echt aangenaam.

Met vriendelijke groeten,

Karel Meesters.06-05-2010

Beste Karel,

Inderdaad een heerlijke zuivere, droge en beetje gepeperde (niet qua prijs!) witte wijn die gruner veltiner. Kon het niet laten gelijk even een open te trekken.

Groeten, T.30-04-2010

Hallo Karel
 
Heb de Veltliner geproefd en ben inderdaad onder de indruk. Heb ook nog wel interesse in de Sauvignon Blanc.

Groetjes B.
30-04-2010

Beste Karel,
 
Graag zou ik weer wijn bij je willen bestellen. Ik heb erg genoten van jouw wijnkeuze.

Met vriendelijke groet, J.
26-04-2010

Hoi Karel,

Heb zojuist ? ...... op de bankrekening van Enoconsult gezet. De levering is al aangetast, overigens met genoegen!

Groet,
R.25-04-2010

Beste Karel,
De 5 flessen zijn schoon op gegaan. Dus het viel in de smaak!

Groeten,

E.13-04-2010

Dag Karel

Ik ben een .......collega van ..............., afgelopen zondag heb ik bij ................ een heerlijke wijn gehad uit jouw asortiment deze wil ik graag bestellen....
- Domaine ...parazols / le rouge et noir 2008 , € 5,25 p fles -

vriendelijke groet v J. M.30-03-2010

geachte heer Meesters,
 
Vandaag de wijn ontvangen, dank u voor de snelle service.

mvg R.E.13-02-2010

Hoi Karel,

....... we willen graag nog wat bij je wijnbestellen. We zijn erg gehecht geraakt aan de Tres Ojos en ook aan de bilogische wijn. Als je daar ook nog een doos van hebt is het helemaal prachtig.

groetjes,
J.A.
 


13-12-2009

Dag Karel,
We willen graag de grote doos bestellen. Zijn we helemaal klaar voor t kerstdiner bij mijn moeder.

Groetjes E.19-11-2009

beste Karel,

graag wil ik weer wat wijn bestellen,
jouw wijnen blijven mij qua stijl zeer bevallen, elegantie gecombineerd met een aardse natuurlijkheid, concentratie waar het kan.


hartelijke groet,

B.V.


27-09-2009

(1e zending via DPD)
Dear Mr. Meesters,
I have received the wine on Thursday in very good order.
Many many thanks for your kind cooperation,

R. T.26-09-2009

Dag Karel,
 
A..... en ik hebben de afgelopen weken de rode wijnen uit de proefdoos getest, gekeurd, geproefd en vooral lekker opgedronken.
Ze vielen allemaal erg in de smaak en werden daarmee ook hoog gewaardeerd.
 
De beste wijn in deze doos (en in deze tijd van het jaar) vonden wij de Domaine des Homs – Paul. Op de voet gevolgd door de Armantes.
Deze wijnen wil ik graag bestellen als dat kan ...............
 
Ter info:
de nummer 3 was de Rosello, die we karakteriseerden als een zomeravondwijn.      
..............


E. O.


15-09-2009

Beste Karel,

Eigenlijk durven we je het niet zo goed te mailen, want tot nu toe bevallen jouw producten en diensten ons geweldig goed, maar de Rosello was in onze beleving niet wat hij moest zijn: hij was mousserend en volgens ons dus niet helemaal goed meer...

M. & M.

(een deel van mijn antwoord op deze "klacht")

Nee, je moet je beslist niet bezwaard voelen om me te mailen over zaken die je als niet prettig ervaart, ik ben juist heel blij dat jullie de moeite nemen om me dat te melden. Ik waardeer dat zeer! Deze informatie is voor mij heel belangrijk bovendien krijg ik hierdoor de kans om eventuele misverstanden uit de weg ruimen.

Deze wijn is eigenlijk heel erg typisch Italiaans, het is een Novello stijl (zeg Beaujolais Primeur, maar dan veel heftiger, voller en rijper)  en men heeft er een beetje koolzuurgas in gelaten. Dat heet in Italië Vivace, het is iets minder dan Pétillant en nog minder bruisend dan mousseux. Vooral in Lombarrdije komt het voor, daar duidt men "gewone wijn" (zonder koolzuur) aan als "Fermo".

De wijn is dus niet ongewenst aan het gisten gegaan in de fles (is nog geheel helder en niet troebel van de gist), maar bevat gewoon expres wat koolzuur voor wat extra frisheid. Ook past dat wel goed bij eenvoudig Italiaans eten. Een extreem voorbeeld hiervan is Lambrusco. Tegenwoordig de goedkoopst mogelijke zoetige halfvergiste limonade die je maar kunt voorstellen, maar de luxere Lambrusco's (di Sorbara etc.) zijn toch mooie begeleiders van eten.
Wij zijn niet gewend aan koolzuur, en ik moet eerlijk toegeven toen ik de wijn voor het eest proefde schrok ik even en dacht meteen aan een fout (ongewilde nagisting op fles door gistinfectie tijdens het bottelen). Maar de wijn was kraakhelder en vertoonde ook geen afwijkende en foute aroma's die altijd samen gaan met dit soort problemen. Ook een week later (nadat de wijn reeds was besteld) was hij nog in prima conditie.

Bij "problemen" met wijnen vinden we altijd een oplossing: de wijn wordt teruggenomen en omgeruild voor een andere of u krijgt gewoon uw geld terug.
01-07-2009

(Reactie op Rossello 2008)
'mishandelen' met koelkast, en dan kan die prima met zo'n plakkerige zomeravond ;)

M.G.


20-06-2009

Hallo Karel,
We hebben nog nooit zo'n heerlijke proefdoos gehad,
 
Graag plaatsen wij de volgende bestelling: .....................
...............

J.H.


08-06-2009

De rosé (Tres Ojos Rosado 2008) is uitstekend, lekker pittig en fruitig, lekkere afdronk.

J.S.


03-06-2009


Ik reageer maar meteen, want ik wilde graag nog wat wijn bestellen. Ik heb veel plezier beleefd aan de vorige partij.

J.W.N.

01-05-2009

(Gelezen op een blog)
Zo, weer een heerlijke wijn gescoord bij Goede Wijn. Dit maal een Domaine des Homs
"Paul" 2007, een Minervois gemaakt van Syrah en Carignan. Lekker stevig is, maar ook niet té.
Hij deed het goed bij de lamsbout, en de volgende dag ook bij de tortilla.

A.D.


01-05-2009

Dag Karel,

Paul is echt heel lekker!


groet,

B.

07-04-2009

Hallo Karel,
 
 
Graag willen wij proefdoos 2 bestellen.
 
We zijn nogal enthousiast geraakt nav reacties.
En ja wij eten ook wel eens gehaktballen.
 
Groeten

J.v.D.31-03-2009

Karel,
 
Complimenten voor de Dom des Homs La Tersande, prachtig glas wijn!
 
J.


06-03-2009

beste Karel,

jouw wijn blijft uitstekend smaken, ik bestel graag weer een paar flessen:

B.

03-03-2009

Geachte heer Meesters,
 
Ik zou graag nog een proefdoos willen bestellen, die van 75 euro (zonder port). De vorige beviel mij heel goed. Ik wil ook graag daarbij de lexicon, waarvoor ik wel een belanghebbende weet. Wat betreft de bezorging: die ging de vorige keer prima.

J.N.


26-02-2009

Beste Karel,

De wijn was heerlijk. We willen graag een nieuwe doos (6 flessen)  Garnacha van 2006 bij je bestellen. Indien mogelijk weer afgeleverd aan huis (dat was wel erg luxe!)

A.H.


11-02-2009

Geachte heer Meesters,

Ik heb de proefdoos in goede orde ontvangen ........... Ziet er goed uit en ook de wijnlexicon is heel interessant.

J.N.

14-01-2009


beste Karel,

graag bestel ik weer wat lekkere wijn:

L.V.


08-12-2008

de soave is inderdaad heerlijk. vr gr

R.Z.

02-12-2008

Ha Karel,

Die Tersande was echt onaards lekker! Dat is echt een wijn waar je helemaal in kunt kruipen, zo comfortabel voelt ie aan.
.......... had hem de avond tevoren opengemaakt om een los glas te nippen dus we hadden een tijdig geopend exemplaar voor het diner van de volgende dag.
Ik had gehaktballen gemaakt die ik had aangemaakt met citroenrasp, een snuif kaneel en wat cayenne.
Nou, dat ging prima samen!

A.D.

12-11-2008

(Marten *www.m-gineering.nl* had een fiets gebouwd en er een fles Tornac rouge 2006 (uitverkocht) als presentje bijgedaan)
Gisteren de fles wijn soldaat gemaakt, was niet mis. Ontlokte bij de aanwezigen voor de hand liggende uitspraken als "je moet daar vaker een fiets kopen", "als de fiets zo goed is als de wijn" enz. De volgende flessen konden op minder bijval rekenen.

C.

04-11-2008

Na vele smaakverwekkende mailtjes en goede slokken bij onze vrienden B. en M. (.. huizen verderop), eindelijk een bestelling!

M.K.

25-10-2008

Heerlijk vond ik je wijnen.
Ik wil graag een nieuwe bestelling plaatsen.

H.W.

22-10-2008

Je hebt mijn man laatst een fles wijn meegegeven, hij vindt hem lekker, doe maar 24 flessen.

H.D.

12-10-2008

(de montepulciano gaat inderdaad steeds beter smaken, een opvallend verschil, hoewel het begin ook al lekker was, wordt hij nu steeds opener en geeft meer fruit.)

B.V.

09-10-2008

De proefdoos is inmiddels op, we hebben genoten. Met name de La Galiniere Merlot en de Domaine de Homs "la Tersande" rouge 2007 vonden we heerlijk.
 
Wij willen dan ook graag van beide een doos van 6 bestellen.

H.S.

07-10-2008

Graag wil ik proefdoos nummer 2 (zonder port) bestellen. Is het mogelijk om de 2 flessen rosado te vervangen door 2 flessen Armantes (uiteraard met bijbetaling van het verschil). De Armantes heb ik al eens bij vrienden gedronken en vond ik erg lekker.

H.W.

03-09-2008

Ik neem hierbij maar de vrijheid om mijn menig te geven over je, overigens mooie, wijn assortiment. Vooral de Galiniere spreekt mij aan, fluwelen wijn die volgens mij niet snel zal vervelen. Het Spaanse rood heeft volgens mij een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, soms voor mij echter iets te veel wijn voor het geld. Ik ben vooral op zoek naar iets lichter rood wat zo heerlijk kan zijn in de namiddag, anderhalf glas Tres Ojos hakt er dan al aardig in. Mocht je nog iets moois tegenkomen uit iets minder zonovergoten streken dan ben ik daar zeer in geinteresseerd. Het wit was uitstekend maar heb nog aardig voorraadje en met de winter in aantocht bestel ik liever wat rood.

T.N.

02-09-2008

De proef doos wijnen was super en al weer op.
Graag willen wij het volgende weer bestellen:

P.H.

01-08-2008

Graag willen ik een proefdoos wijn bestellen.
Proefdoos 1 met port.
Van de week heb ik bij B. al een hele lekkere rode wijn van je
geproeft.

P. H.


15-04-2008

Aanbevolen door B. kan ik niet anders dan een proefdoos bestellen.

F.S.

26-02-2008

(Naar aanleiding van een wijnbericht:)
Leuk om dergelijk nieuws te ontvangen. Ik zou wel enkele flessen willen bestellen. Graag zou ik je eens spreken om mij te helpen aan een partijtje rode wijn en witte wijn voor dagelijks gebruik. Ik vrees dat ik wat assistentie nodig heb bij het maken van de juiste keuzes.
 
A. P.

21-02-2008

 (Naar aanleiding van levering wijnlexicon:)
Dank je wel voor je snelle reactie. Ik heb het geld overgemaakt.
Ik vond jouw titel bij de bibliotheek van het wijninformatie centrum.
Ik doe op dit moment de diploma course van WSET en wil graag een overzicht van de nederlandse wijn termen.
 
met vriendelijke groeten,
 
M. H.


21-01-2008

De wijnen zijn ons goed bevallen en ik zal dan ook zeker je adres meenemen naar ..................!
 
Dank je voor het prettige contact,
met vriendelijke groet,
K. H.


28-12-2007

....  ja, wijnen tot dusver waren lekker, de witte wijn die jij tipte, was heerlijk bij de makreel.
groet
M. H.

08-11-2007

Heel hartelijk bedankt voor je Lexicon!!!!!
Hij ligt ( blijft liggen) op onze eettafel, samen met wat andere wijnboeken.
De bestelde wijn is heel erg mooi, knap gemaakt met heel veel fruit.
Hartelijke groet,

J.&S. K.

18-10-2007

Leuke site!
R. U.