terug
naar alle wijnen


Moscatel de Setúbal


Vol, rond, intens,
rijp fruit, genuanceerd

António Saramago

Moscatel Reserva

10 Anos


D.O. Moscatel de Setúbal


21,20 per fles (0,5 l.)

drinken/bewaren tot 2026

Verfijnd, zeer zacht en rond. Speciale selectie die langdurig op hout heeft gerijpt en daardoor minder fruitig, maar complexer, intenser, verfijnder en belegener is dan de "Colheita". Boordevol subtiele indrukken van rozijn, vijg, vanille en specerij naast muscat.  Belegen, complexe, elegante en verfijnde moscatel met grote diepgang.

Voor meer informatie over Moscatels en die van António de Saramago zie: Moscatel de Setúbal Colheita 2013.


De Moscatel de Setúbal Reserve 2009 van António Saramago heeft maar liefst 5 jaar op eikehouten vaten gerijpt. Je zou dan ook verwachten dat je een en al vanille en kruidigheid te proeven krijgt, maar niets is minder waar. Door de grote intensiteit van deze speciale selectie Moscatel heeft deze wijn een indrukwekkende fruitigheid, niet jong en energiek-fris, maar meer complex, belegen en verfijnd. Talloze nuances van geconfijt fruit zoals vijgen, rozijn en een vleugje abrikoos, nemen de hoofdrol naast de tot subtiele muscat toon gerduceerde fruitigheid van de druif. Nuances van specerijen, vanille en kruiden vullen de fruitigheid prachtig aan, zelfs een vleugje mineralen en een prettige frisheid zorgen voor elegantie.

Dit is hogeschool Muscat wijn, expressief, maar tegelijkertijd ook subtiel, elegant en complex. De grote intensiteit en frisheid komt het meest naar voren in de afdronk. Een kostelijk voorbeeld van Portugese eigenheid, een echte klassieker. Zo kan Moscatel dus ook zijn. Voor velen van u vast en zeker een openbaring. 


© GoedeWijn.info