terug
naar alle wijnen


Rood

Zacht, intens, fruitig,
vanille, specerij

Bodega V. de Belén

"Señorio de Almansa"
Syrah Crianza
2012


D.O. Almansa

8,75 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2017
Senorio de Almansa syrah crianza 2012

Zeer kenmerkende houtgerijpte Spaanse wijn, boordevol vanille, specerij, zachtheid, mooie fruittoon, ook prachtig fris en intens. Moderne benadering in wijnmaken + druiveras: Syrah. Overtuigend samengaan van modern en klassiek Spaans. Warm, exotisch en zacht.

Moderne opvatting van klassiek Spaans. Zo zou je deze wijn kunnen noemen. Men heeft een oude wijngaard met de (Franse) Syrah-druif. Deze levert zeer expressief fruitige en geconcentreerde wijnen op. Op Bodegas Virgen de Belén men heeft veel (kleine) vaten, hoofdzakelijk van Amerikaans eikehout. Deze crianza rijpte maar liefst 15 maanden op hout. Dit leverde de vele indrukken van kruiden en specerijen in de wijn.
De  lage gistingstemperatuur zorgt voor veel fruit. Kortom dit is een wijn met zowel veel fruit als kruidigheid. Bovendien is ie erg zacht, mooi intens (vanwege de oude stokken) en genuanceerd.
Een beetje "Nieuwe Wereld"-stijl met een heel duidelijke Spaanse signatuur. Mooie wijn, zorgvuldig en met toewijding gemaakt.

Zijn goedkopere broertje Mirador Petit Verdot 2010 is ook bijzonder: gemaakt van de oorspronkelijk Bordeauxse druif Petit Verdot en die kom je niet vaak in pure vorm tegen.

Twee mooie wijnen van een onbekende producent in het warme midden van Spanje.
  

© GoedeWijn.info