terug
naar alle wijnen


Rood

Zeer krachtig en intens, complex, diep, aards-fruit
Domaine Sergent

"Eucalyptus"
2014


A.C. Madiran


35,00 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2030


Dom. Sergent Eucalyptus 2014

Ja, het kan nog intenser, nog zwarter en nog complexer. Onvoorstelbaar intense wijn, boordevol mysterieus kruidig en balsamisch fruit, een hint eucalyptus en maar weinig hout-impressies. Zeer veel tannine. Prachtig aards en zelfs iets elegants. Topwijn, vergist op- en gerijpt in hout. Wijn voor de lange adem, Slechts 975 flessen geproduceerd.


Voor achtergrondinformatie over Domaine Sergent zie: Dom. Sergent Madiran tradition 2017.

Dit is de Madiran-topcuve van Domaine Sergent. In alles indrukwekkend, beginnend bij de kleur, zwarter ben ik ze nog niet tegengekomen, wat betreft neus even indrukwekkend fruitig, aards, broeierig, complex, met indrukken van vanille en vochtige bosgrond, kruiden, bramen en zelfs iets bessen. Ook wat balsamische nuances. De smaak is immens en opvallend fris, heel erg krachtig met stapels tanninen van het mooie soort. Zo proef je ze zelden, zo intens en toch ook nog met elegantie en lengte veroorzaakt door die prachtige frisheid. De afdronk is al even indrukwekkend, heel erg lang en intens, zuiver en kruidig-fruitig. Wie niet van kracht houdt moet deze wijn beslist niet kopen, er zit van alles veel in, heel veel zelfs.

Kleine hoeveelheid wijn geproduceerd van de oudste stokken in de beste wijngaard, gegist en gerijpt op nieuw eikehout, anders, puurder en gelaagder dan de Ft Chne, maar ook een stuk duurder. Echt een statement-wijn, heet tegenwoordig Icon Wine. Kwaliteit en prijs zijn er beide naar.

GoedeWijn.info