terug
naar alle wijnen


Rood

Zeer krachtig en intens, vol,
diepgang, aards-fruit, tannine

Domaine Sergent

"Ft Chne"
2015


A.C. Madiran


13,60 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken/bewaren tot 2026


Domaine Sergent Madiran fut chene 2014

Zr stevige jongen, deze wijn. Onvoorstelbaar veel kracht en intensiteit, zwart van kleur, boordevol rijp en aards fruit, kruiden, menthol, hout en vooral heel veel krachtige tanninen.
Diepte, oerkracht, karakter, onverzettelijkheid, stoer, gespierd, de meest mannelijke "goedewijn".
Gaat nog een stap verder dan de Madiran "tradition". Hier mt beslist wat bij worden gegeten.


Voor achtergrondinformatie over Domaine Sergent zie: Dom. Sergent Madiran tradition 2017.

Deze wijn is de luxere versie van de Madiran "tradition" van Domaine Sergent. In deze "ft chne" is van alles nog meer, alleen het fruit is iets minder uitbundig, daarvoor in de plaats is meer diepte, kracht en aardsheid. De rijping op eikehouten vaten (barriques) is duidelijk
herkenbaar. Draanaast is deze wijn gemaakt van alleen maar Tannat-druiven. De grotere kruidigheid, hint van menthol en dichtere stijl zijn hiervan het resultaat.

Voor een Madiran relatief toegankelijk, wie van een geweldenaar houdt zal veel aan deze wijn beleven heel eigen, heel bijzonder, niet verfijnd, maar wel uitermate krachtig en complex.


Gemaakt van 100% Tannat afkomstig van de betere percelen met de rijpste druiven.
Druiven worden 100% ontsteeld, 5 dagen voorgeweekt bij lage temperaturen en vervolgens vergist gedurende 21 dagen onder temperatuur contrle in betonnen cuves. Rijping vindt plaats gedurende een jaar in eikehouten barriques waarvan een derde van de vaten per jaar wordt vervangen door nieuwe. Ook bij deze luxere wijn past men geleidelijke toevoer van zuurstof (micro-oxygenation) toe om de tanninen in de wijn te verzachten.
GoedeWijn.info